پروفیل ناودانی

شکل ظاهری این نوع از پروفیل به شکل U انگلیسی می باشد و به همین خاطر هم به نام پروفیل U نیز در بازار شناخته می شود. پروفیل ها به عنوان یکی از متعلقات ساختمانی به شمار می روند و به دلیل داشتن مزایایی مانند استحکام و مقاومت بسیار بالا، تولید راحت، حمل و نقل و نصب راحت و صرفه جویی در هزینه ها مورد استقبال قرار می گیرند و اکثریت افرادی که در ساختمان سازی فعالیت دارند از این نوع پروفیل ها برای قسمت های مختلف ساختمان خود استفاده می نمایند.البته در مقالات پیشین در مورد انواع پروفیل توضیحاتی داده شده است اما در این مقاله به صورت جداگانه قصد داریم در مورد پروفیل U و کاربرد ان صحبت نماییم.

جنس این نوع پروفیل ها از فولاد کربن است و متشکل از یک جان افقی به همراه دو بال عمودی می باشد. این نوع از پروفیل ها در دسته ی پروفیل های باز قرار می گیرند. این نوع پروفیل ها علاوه بر اینکه در صنعت ساختمان سازی کاربرد فراوانی دارند و از آنها می توان به عنوان ستون باربری، تیر و خرپا در سازه های فولادی اعم از انبارها و آشیانه ها مورد استفاده قرار می گیرند در مصارف صنعتی هم کاربرد دارند و این یکی از مزیت های پروفیل های U است.

پروفیل U

نحوه تولید پروفیل ناودانی

ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که تولید پروفیل چگونه انجام می گیرد.به منظور تولید پروفیل های ناودانی از سه روش پرسی، فابریک و مرکب استفاده می شود.در روشهای پرسی تولید این نوع پروفیل ها با استفاده از روش نورد سرد و دستگاه رول فرمینگ صورت می گیرد.در روش فابریک از فرایند نورد گرم برای تولید این پروفیل های خاص استفاده می شود و در روشهای مرکب همانطور که از اسم آن مشخص است این نوع پروفیل ها از ترکیب دو نوع روش گرم و سرد تولید می شوند. هر کدام از این روشها مزایای مخصوص به خود را دارند و بسته به نوع کاربری سازه مورد نظر استفاده می شود.

انواع پروفیل ناودانی

ناودانی ساده

این نوع از پروفیل ها با استفاده از ورقهای گرم تولید می شوند و برای مصارف ساختمانی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. البته با توجه به این موضوع که گالوانیزسیون یکی از روشهای پوشش دهی فلزات است و نقش بسیار مهمی در کاهش خوردگی و پوسیدگی دارد از ورقهای سرد و گرم گالوانیزه هم می توان برای ساخت این پروفیل ها استفاده نمود. ناودانی ها ی ساده با سایزهای مختلف اعم از 8 ،10 ،12 ،14 و 16 قابل تولید و عرضه هستند و  میتوان برای سخت پل های باربر از این پروفیل ها استفاده نمود. یکی از مزیت های این نوع پروفیل ها این است که ارتفاع آنها از 30 الی 400 میلی متر قابل تغییر است و مشتریان می توانند بر حسب نوع کاربری که دارند پروفیل مورد نظر خود را سفارش دهند.

ناودانی مشبک

تولید ناودانی های مشبک با استفاده از ورق سرد و یا گرم انجام می گیرد و قابلیت گالوانیزه شدن دارد. این نوع از ناودانی ها با توجه به نوع ساختاری که دارند برای ساخت سازه های فولادی با وزن سبک، ساخت قفسه هایی که از استحکام بسیار زیادی برخوردار است و نصب سنگ مورد استفاده قرار می گیرد.

در صورتی که بخواهیم از لحاظ کاربرد پروفیل های ناودانی را مورد ارزیابی قرار دهیم این نوع پروفیل ها به دو نوع C و U طبقه بندی می شوند. برای این نوع از پروفیل ها دو استاندارد ابعادی در نظر گرفته می شود که در ادامه در مورد این استانداردها توضیحاتی در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم.

پروفیل U

استانداردهای ناودانی به چه صورت است؟

برای ناودانی نوع C استاندارد UPE که با بال های موازی طراحی شده اند، مورد استفاده قرار می گیرد و برای ناودانی نوع U از استاندارد UPN که دارای بال های مخروطی شکل هستند، به کار برده می شود. لازم به ذکر است که تنها تفاوتی که این دو استاندارد با یکدیگر دارند شکل ظاهری بال های آنهاست و از لحاظ کاربرد تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.

ویژگی ناودانی UPN

پروفیل های ناودانی UPN نوعی پروفیل های اروپایی هستند که نسبت به سایر پروفیل ها از وزن سنگین تر و ضخامت بیشتری برخوردار هستند.سایز این نوع از پروفیل ها برطبق استانداردهای اروپا بین 40 الی 400 می باشد کاربرد اصلی این نوع ناودانی ها در پروژه های صنعتی و بزرگ می باشد اما به صورت تکی یا جفت در بادبندها، به شکل تکی و یا دوبل در تیرها، به صورت جفت و قوطی در ستون ها و به شکل جفت برای ساخت خرپا هم میتوان از این مدل ناودانی ها بهره برد.

ویژگی ناودانی آلومینیومی

جنس این نوع از ناودانی ها از آلیاژهای آلومینیومی بوده و براساس استاندارد ناودانی آمریکا در دو نوع جنس آلومینیوم (AA) وآلومینیویم (AS) ساخته می شوند و مقاطع استفاده شده برای آنها در سه حالت خام، آبکاری شده و رنگی تولید می گردد. عمدتا از این نوع ناودانی ها برای سازه هایی که باید از استحکام و قدرت بالایی برخوردار باشند، استفاده می شود. این نوع از ناودانی ها در سایزهای 8*8 و 100*100 در بازار موجود و قابل سفارش هستند و در صورتی که بخواهید ابعاد این ناودانی ها را محاسبه نمایید کافی است طول مقطع، عرض مقطع و ضخامت را در هم ضرب نمایید.

مزایای ناوادانی آلومینیومی

از مزایا و ویژگیهای منحصر به فردی این نوع از ناودانی ها می توان به جوش پذیری بالا، دوام بسیار بالا در برابر خوردگی و پوسیدگی، شکل پذیری بالا، وزن سبک، قابلیت سوراخکاری راحت و... اشاره کرد. ویژگی مقاوم بودن این پروفیل ها در برابر پوسیدگی و خوردگی موجب شده استفاده از این پروفیل ها به طرز قابل توجهی افزایش پیدا نماید. با توجه به اینکه در حال حاضر مقاومت پروفیل ها برای مهندسان اهمیت بسزایی دارد، این ناودانی ها برای ساخت شاسی تریلرها و کشنده ها، شاخت چارچوب در و پنجره، ساخت قاب یا فریم های فلزی، کفی کامیون، ساخت انواع اسکلت سازه ها، سیمان کاری نمای ساختمان و... کاربرد گسترده ای دارند.

نتیجه گیری

برای اینکه بدانید چه نوع ناودانی برای فعالیت شما مناسبتر است لازم است قبل از هر چیز باید کاربرد هر کدام از ناودانی ها را به خوبی بدانید و اطلاعات دقیقی در مورد هر کدام داشته باشید به این ترتیب می توانید به راحتی تشخیص دهید کدام یک از ناودانی ها نیاز شما را برطرف خواهد کرد. معمولا ناودانی هایی با وزن سبک تولید داخل کشور هستند و با وزن ناودانی هایی که در جدول استاندارد اشتال تعریف شده است مطابقت ندارد اما وزن و ابعاد ناودانی های سنگین تر با جدول اشتال تطابق کامل دارند که برخی از آنها تولید داخل کشور و برخی تولید کشورهای اروپایی هستند.

در صورتی که شما عزیزان قصد دارید در مورد قیمت پروفیل و موادی که برای ساخت آنها استفاده می شود اطلاعات لازم را کسب نمایید می توانید از طریق شماره های تماس با ما ارتباط برقرار نموده و از کارشناسان با تجربه ما در این خصوص مشاوره رایگان دریافت نمایید.

دسته مقالات ساندویچ پانل