فوم پلی یورتان از پرکاربردترین انواع فوم است که از واکنش دو ماده به نام ایزوسیانات و پلی‌ال‌ها تشکیل شده است. در اثر ترکیب دو ماده ایزوسیانات و پلی‌ال، ماده‌ای جامد به وجود می‌آید که به صورت فوم است. از این فوم‌ در تولید ساندویچ پانل پلی اورتان استفاده می‌شود. در این مطلب قصد داریم به صورت تخصصی به بررسی مزیت‌ها و معایب فوم پلی یورتان بپردازیم.

مزایای فوم پلی یورتان

  • به هیچ عنوان دچار خوردگی نمی‌شود.
  • رطوبت و بخار آب را به خود جذب نمی‌کند.
  • ضریب انتقال حرارتی این نوع فوم بسیار پایین است؛ لذا به میزان قابل توجهی از به هدر رفتن انرژی جلوگیری می‌نماید.
  • فوم پلی اورتان به دلیل ساختار خود از تجمع و رشد میکروب، قارچ و یا باکتری‌ها جلوگیری می‌نماید.
  • وزن این عایق بسیار سبک بوده و نه تنها بار اضافی به سازه وارد نمی‌کند؛ بلکه سبب کاهش وزن نهایی سازه نیز می‌شود.
  • فوم پلی یورتان، نوعی فوم با قابلیت تزریق است. در نتیجه برای مکان‌هایی که نیاز به عایق کاری دارند و یا غیر قابل دسترس هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • فوم پلی اورتان به عنوان نوعی درزگیر، جهت پوشش دهی شکاف‌ها و درزهای ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ لذا احتمال اینکه رطوبت و یا هر ماده دیگری در دراز مدت به داخل آن نفوذ کند، تقریبا صفر است.
  • دانسیته این عایق براساس سلیقه و درخواست مشتری قابل تغییر است.
  • فوم عایق پلی اورتان نوعی عایق آکوستیک به شمار می‌رود و می‌تواند از ورود سروصدا به داخل سازه‌ها جلوگیری نماید. این نوع از فوم‌ها برای ساخت ساندویچ پانل پلی یورتان استفاده می‌شود که در دو نوع پانل دیواری و سقفی قابل استفاده است.
  • این عایق در برابر فشار، ضربه و یا ترک خوردگی مقاومت بسیار بالایی دارد.

فوم پلی اورتان

معایب فوم پلی یورتان

  • یکی از معایب فوم پلی یورتان این است که در زمره‌ی مواد تجدید ناپذیر محسوب می‌شوند و در مدت بسیار طولانی به محیط زیست باز می‌گردند. این موضوع یکی از ایرادهای این نوع فوم در مقایسه با فوم‌های دیگر می‌باشد.
  • گازهایی که هنگام کار با فوم پلی اورتان آزاد می‌شود، برای افرادی که با این فوم کار می‌کنند بسیار مضر است؛ لذا افرادی که با این فوم‌ها کار می‌کنند بایستی حتما از موارد ایمنی مانند دستکش و یا ماسک استفاده نمایند، درغیر این‌صورت ممکن است به پوست انسان آسیب جدی برسد.
  • در صورتی که این نوع فوم‌ها به سطوح بچسبند، دیگر نمی‌توان با هیچ روشی آن را پاک نمود. لذا این فوم‌ها اغلب برای مکان‌هایی استفاده می‌شوند که نیاز به تعمیر و یا بازسازی در آینده ندارند. بنابراین افرادی که از فوم پلی اورتان، برای عایق بندی مکان‌های خود استفاده می‌کنند بایستی از این موضوع آگاهی کامل داشته باشند.

تخریب پلی یورتان‌ها

با توجه به اینکه فوم پلی اورتان نوعی پلیمر محسوب می‌شود، امکان تخریب این فوم در دراز مدت وجود دارد. همچنین از دیگر مواردی که آنزیم‌ها و قارچ‌ها می‌توانند موجب تخریب این فوم‌ شوند. روش‌های مختلفی برای جلوگیری از آسیب دیدن عایق پلی اورتان وجود دارد که از میان آن‌ها می‌توان به هیدرولیز، فتولیز، سلولیز، تومولیز و پیرولیز اشاره نمود.

تولیدفوم پلی یورتان

نتیجه‌گیری

به طور کلی می‌توان گفت فوم پلی یورتان دارای مزایای بسیاری است و در صنایع مختلف کاربرد فراوانی دارد؛ اما بایستی به معایب آن نیز توجه شود در صورت آگاهی نداشتن افراد از معایب این فوم ممکن است خسارت‌های غیرقابل جبرانی به سازه تحمیل شود. توصیه می‌شود قبل از خرید فوم مذکور، اطلاعات کافی در مورد مزایا، معایب و کاربردهای آن داشته باشید.

سخن پایانی

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشخصات فنی فوم عایق پلی یورتان می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی که در سایت درج شده است با ما در ارتباط باشید و از کارشناسان فروش ما در این رابطه مشاوره رایگان دریافت نمایید.