در این مطلب قصد داریم اطلاعاتی مفید در مورد سوله مراغداری در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.سوله مرغداری نوعی سازه ی فلزی است که در اصطلاح chicken shed نامیده می شود و عمدتا از آن به منظور نگهداری جوجه و یا مرغ های تخم گذار کاربری دارد. از مهمترین نکاتی که برای کارفرمایانی که قصد پرورش طیور و تولید تخم مرغ در این سوله ها را دارند قیمت، زمان ساخت سوله و میزان بازگشت سرمایه آنهاست. قطعا هر چقدر زمان اجرا و نصب سوله مرغداری کمتر باشد، هزینه کمتری تلف می شود و این به نفع کارفرما است.

قبل از هر چیز باید بدانید که سازنده این نوع سوله ها بایستی از تجربه و دانش کافی برای ساخت این نوع سوله ها برخوردار باشد. چراکه ساخت سوله های مرغداری با سایر سوله ها تفاوت زیادی دارد و برای اجرای آنها بایستی اصول فنی خاصی رعایت شود. در صورتی که سازنده تجربه کافی در این زمینه نداشته باشد، خسارات فراوانی به سازه شما وارد خواهد شد که این موضوع از لحاظ اقتصادی به ضرر کارفرما می باشد.

لازم به ذکر است که ساخت این نوع سوله ها با دهانه های بزرگ و با ابعاد وسیع صورت می گیرد. در نتیجه می توان انواع تجهیزات اعم از سیستم گرمایشی و سرمایشی و تهویه مطبوع که برای پرورش طیور نیاز است را به راحتی در این سوله نصب نمود. با استفاده از این امکانات محیط مطلوبی برای پرورش طیور فراهم نمود.

سوله مرغداری

عایق سوله مرغداری

با توجه به سرمایه گذاری بالایی که برای سوله های مرغداری انجام می گیرد. بایستی از بهترین و با کیفت ترین متریال برای ساخت آنها استفاده شود تا به مروز زمان دچار پوسیدگی و خوردگی نشود. لذا به منظور بالا بردن کیفیت این نوع سوله ها، عمدتا از مصالحی اعم از ساندویچ پانل پلی یورتان، عایق پشم سنگ و یا عایق پشم شیشه استفاده می کنند چراکه ساندویچ پانل مقاومت بسیار بالاتری در برابر فشار داشته و به نسبت مصالح دیگر عمر بیشتری دارند.

مناسب ترین روش برای ساخت سوله مرغداری

سوله های سبک خرپایی یکی از بهترین روش هایی است که می توانید برای ساخت این نوع سوله ها از آن بهره بگیرید. یکی از مزیت هایی که این روش دارد این است که می تواند هزینه های ناشی از ساخت و ساز را به طرز قابل توجهی کاهش می دهد. علاوه بر این موضوع می تواند سلامت دام های نگهداری شده در این سوله را نیز تضمین نماید.

سوله سبک خرپایی با توجه به متریالی که برای اجرای آنها استفاده می شود، در مقایسه با سوله های دیگر وزن سبک تری داشته و این امر هزینه های ساخت سوله را کاهش داده و نوعی مزیت به شمار می رود.

یکی از مزایای ساخت این نوع سوله، ساختار آن به صورت پیچ و مهره ای است که در سریعترین زمان ممکن می توان آنها را نصب نمود و در صورت جابه جایی میتوانید به راحتی آنها را باز نموده و به مکانی دیگر انتقال دهید.

ابعاد استاندارد برای سوله مرغداری

این نوع سوله ها در ابعادهای متفاوتی ساخته می شوند. اما اگر بخواهید ابعاد استاندارد سوله مرغداری را بدانید، عرض این نوع سوله ها 12 متر و طول 75 متر می باشد. علاوه بر آن ارتفاع دیواره های سوله مرغداری با ابعادی استاندارد بایستی حداقل 2.5 متر و ارتفاع نوک سقف آن باید در حدود 3 متر باشد.

سوله مرغداری

نکات قابل توجه در ساخت سوله مرغداری

  • داشتن لباس کار مخصوص برای ورود به سوله مرغداری
  • به خاطر داشته باشید که برای ساخت سوله مرغداری سطح دیوارها و یا کف سالن بایستی صاف بوده و اینکه هیچ گونه منافذی نباید در این سوله ها وجود داشته باشید. دراین صورت ضد عفونی کردن این سوله ها بهتر و راحت تر صورت خواهد گرفت.
  • در صورتی که از سوله سبک قوسی برای ساخت این نوع از سوله ها استفاده می نماید، بایستی از تهویه ای مناسب برای سوله خود استفاده نمایید
  • برای ساخت سوله مرغداری بایستی از حوضچه های ضد عفونی کننده استفاده شود.
  • طراحی سیستم فاضلاب مناسب و اصولی یکی از نکات بسیار مهم در ساخت سوله مرغداری است.
  • همچنین آزمایش دوره ای آب منطقه یکی از عوامل مهم در ساخت این نوع از سوله ها می باشد.
  • کوره لاشه سوزی یکی از امکانات مهمی است که برای از بین بردن لاشه های حیوانات دیگر بایستی در این سوله استفاده شود.
  • سیستم تهویه یکی از نکات مهم دیگری است که باید در ساخت این سوله ها رعایت شود. عمدتا برای ساخت سوله مرغداری از دو نوع تهویه اعم از سیستم تهویه تونلی و سیستم تهویه حداقلی استفاده می نمایند. دلیل اهمیت تهویه در این سوله ها به خاطر این است که دمای هوا در فصل زمستان و تابستان متفاوت است. بنابراین وجود تهویه در این سوله ها کمک می کند دما در حد مطلوب برای نگهداری جوجه ها ثابت بماند.

روش جایگذاری این نوع تهویه با توجه به وزش باد در منطقه احداث سوله اهمیت زیادی دارد. در نتیجه نصب این تهویه ها حتما بایستی توسط کارشناسان و به صورت اصولی انجام گیرد.

رعایت بهداشت

جالب است که بدانید یکی از مهمترین نکاتی که با دانستن آن می توانید از این نوع سوله ها در آمد بالایی داشته باشید، رعایت بهداشت است. تجربه ثابت کرده است که هر چقدر فاصله سوله شما از سایر سوله هایی که در آن انواع طیور نگهداری می شود، احتمال اینکه بیماری های مختلف از طریق باد به سوله شما انتقال پیدا کند، کمتر است.

طبق تحقیقات انجام شده بر روی 300 سوله ای که در آن انواع طیور نگهداری می شود، ثابت شده است که در صورت دور تر بودن سوله شما از سایر سوله ها، محیط شما برای پرورش طیور مناسب تر خواهد بود.

قیمت سوله های مرغداری

یکی از مهمترین عواملی که همیشه برای کارفرمایان و یا پیمانکاران مهم می باشد، هزینه ساخت سوله است. هزینه ساخت وسله های مرغداری را نمی توان به طور دقیق اعلام نمود چراکه هر سوله ها دارای ابعادی متفاوت است. همچنین متریالی که برای ساخت سوله مرغداری استفاده می شود بسته به بودجه و سلیقه مشتری متفاوت است.

نتیجه گیری

به طور کلی می توان گفت فاکتورهای متفاوتی از قبیل محل جغرافیایی سوله، متراژ سوله، مصالح استفاده شده برای احداث سوله، هزینه حمل و نقل سوله، هزینه های نصب سازه در محل و قیمت تجهیزات جانبی همه از مواردی هستند که در قیمت نهایی سوله تاثیرگذار هستند و برای تعیین هزینه دقیق این نوع سوله ها بایستی به کلیه عوامل ذکر شده توجه نمود.

شما عزیزان جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع سوله اعم از سوله تیرورقی، سوله خرپایی،سوله ubm و سوله انبار و همچنین سوله مرغداری می توانید از طریق شماره های ذکر شده در سایت با ما در ارتباط بوده و از کارشناسان مجرب ما در این زمینه راهنمایی بخواهید