مقایسه ساختمان بتنی و فلزیدر این مقاله مقایسه ساختمان بتنی و فلزی (سوله) به صورت تخصصی بررسی شده است. برای اطلاعات بیشتر در مورد موضوع مقایسه ساختمان بتنی و فلزی (سوله) با ما در ارتباط باشید.

همانطور که قبلا به آن اشاره داشتیم سوله ها دارای دو نوع فلزی و بتنی هستند که از نظر ساختار با یکدیگر تفاوت هایی دارند و و هر کدام از این سازه ها دارای مزایا و معایبی هستند که مشتری با توجه به کاربری که دارد هر کدام از این سازه ها را انتخاب می نماید.نکته ای که در اینجا بایستی به آن توجه داشته باشید این است که در میان سوله بتنی و فلزی بایستی سازه ای را انتخاب نمایید که بیشترین مطابقت را با ویژگی های دلخواه شما داشته باشند.

مقایسه ساختمان بتنی و فلزی

  • انفجار

همانگونه که می دانیم بارهای وارد شده روی اسکلت ساختمان توسط ساختمان ها تحمل می شود و به منظور پرکردن فضاهای خالی از قطعاتی مانند تیغه یا دیوارها استفاده نمی شود.در ساختمان های بتنی نیروی انفجار باعث خرابی دیوارها و در نتیجه ویرانی ساختمان ها می شود اما در ساختمان ها ساخته شده با اسکلت فلزی انفجار باعث تخریب ساختمان ها نمی شود.

  • سرعت نصب ساختمان بتنی و فلزی

اگر بخواهیم سرعت نصب ساختمان بتنی را با ساختمان فلزی مقایسه نماییم می توان گفت سرعت اجرای سازه های فلزی در مقایسه با سازه های بتنی کمتر است و این یکی از مزایای ساختمان های فلزی به حساب می آید.

  • امکان مقاومت و تقویت کردن

اگر بخواهید قطعاتی ضعیف ساختمان اسکلت فلزی را تقویت و محکم تر نمایید میتوانید با استفاده از جوش، پرچ یا پیچ کردن قطعه های جدید این قطعات را مقاوم نماید.

  • ساخت سوله و نصب آسان

قطعات فلزی در کارخانه تهیه و نصب و اجرای سازه های فلزی در مکان مورد نظر متناسب با شرایط آب و هوایی متفاوت قابل پیاده سازی می باشد اما سازه های بتنی به دلیل وزن بالایی که دارند در کارخانه ها قابل ساخت نیستند و سازه های بتنی بایستی در محل مورد نظر اجرا شوند.

  • کم بودن وزن

وزن ساختمان های فلزی به طور میانگین بین 245 تا390 کیلوگرم بر متر مربع یا بین 80 تا 128 کیلوگرم است اما وزن ساختمان های ساخته شده با استفاده از بتن بین 480 تا 780 کیلوگرم بر متر مربع یا 160 تا 250 کیلوگرم بر متر مکعب است. بنابراین ساختمان فلزی از نظر وزنی نسبت به ساختمان بتنی سبک تر هستند و این یکی از مزایای ساختمان فلزی محسوب می شود.البته وزن ذکر شده، وزن تمامی عناصری است که برای ساخت ساختمان استفاده شده است نه فقط اسکلت ساختمان.

  • اشغال کردن فضا در ساختمان بتنی و فلزی

اگر بخواهیم دو سازه فلزی و بتنی را از نظر ابعاد و ارتفاع با یکدیگر مقایسه نماییم باید گفت ابعاد و ارتفاع دو سازه فلزی و بتنی با یکدیگر یکسان هستند.ابعاد ستون و تیرهای استفاده شده در ساختمان فلزی از سازه های بتنی کمتر است و فضایی که سازه بتنی اشغال می کند و همینطور فضای مرده در ساختمان های بتنی بیشتر است که بایستی قبل از ساخت سازه مورد نظر به این نکات توجه کافی داشته باشید.

  • ضریب نیروی ضربه ای در ساختمان بتنی و فلزی

در صورت بروز اتفاقاتی مانند زلزله ساختمان بایستی بر روی زمینی که در حال حرکت ارتعاش است، ایستایی داشته باشد و بتواند در مقابل ارتعاشات ناشی از نیروهای درونی زمین مقاومت کافی داشته باشد.در سازه های بتنی به دلیل اینکه وزن بیشتری دارند ضریب نیروی وارده بر زمین از سازه های فلزی بیشتر است.

ازطرفی تجربه نشان داده است میزان خسارتی که به اثر زلزله به ساختمان ها کوتاه وارد می شود زیاد است اما در ساختمان های بلند و انعطاف پذیر که بر روی زمین های نرم ساخته شده اند میزان صدمات وارد شده بر ساختمان بیشتر است.

با توجه به مشخصاتی که ساختمان ها از نظر صلیب و انعطاف پذیری دارند، ساختمان ها در برابر زلزله عملکرد متفاوتی از خود نشان می دهد.پریود طبیعی ارتعاش ساختمان که یکی از مشخصه های مهم ساختمان در برابر زلزله است، در اسکلت های فلزی عملکرد بهتری از خود نشان می دهد.

سازه های فلزی چه معایبی دارند؟

سازه های فلزی همچنین دارای معایبی نیز هستند که در ادامه قصد داریم به معایب سازه های فلزی بپردازیم.

  • مقاومت سازه های فلزی در برابر دمای زیاد بسیار کم است و اگر دمای سازه فلزی از 500 تا 600 درجه سانتی گراد برسد ممکن است تعادل ساختمان را با مشکل مواجه نماید.
  • قطعه هایی که در سازه های فلزی مصرف می شوند مقاومت بسیار کمی دارند و در برابر عوامل جوی خورد می شوند و در نتیجه ابعاد آنها کاهش پیدا می کند. به همین دلیل هزینه نگهداری و محافظت از آنها بیشتر است و در صورتی که سوله با استفاده از  اسکلت فلزی ساخته شود قیمت بیشتری هم بایستی برای آن پرداخت شود.
  • به دلیل مقاومت زیاد قطعات فلزی و کوچک بودن ابعاد مصرفی، قطعات سازه های فلزی تمایل زیادی به کمانس دارند و این امر خوب نیست.

در سازه های فلزی اتصال قطعات با استفاده از جوش و پیچ و پرچ انجام می شود چراکه استفاده از پیچ و مهره در کارخانه ها برای ساخت قطعات راحت تر و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر است. در کشور ما عواملی مانند نبود امکانات، اتصال با جوش به دلیل عدم مهارت جوشکاران، استفاده از ماشین آلات قدیمی، کنترل نکردن مهندسان ناظر و گران بودن هزینه آزمایش جوش از ایردهای بزرگ سازه های فلزی به حساب می آیند.

با وجود همه این معایب، سوله و اسکلت هایی که در کارخانه ها ساخته می شوند به این دلیل که تمامی مشخصات فنی و استاندارد سوله سازی در ساخت آنها رعایت می شود بسیار مقاوم خواهند بود. در نتیجه مقاومت سازه فلزی در برابر نیروی زلزله و بارهایی که بر روی آن وارد می شود، زیاد است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد سوله و انواع سوله مانند سوله تیرورقی، سوله خرپایی، سوله UBM می توانید از طریق شماره تماسهای ذکر شده با بخش فروش ما در ارتباط بوده و از کارشناسان فروش ما در این زمینه اطلاعات لازم را دریافت نمایید.

امیدوارم از خواندن مطلب مقایسه ساختمان بتنی و فلزی (سوله) لذت برده باشید. برای اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.