اجرای نمای لمبه در ساختمان سازی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

در این مقاله موضوع اجرای نمای لمبه در ساختمان سازی به صورت فنی ارزیابی شده است. برای داشتن اطلاعات بیشتر در خصوص اجرای نمای لمبه در ساختمان سازی با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

اجرا و ساخت نمای لمبه با استفاده از ابزار های مخصوصی مانند ورق لمبه یا دامپا انجام می شود.این ابزار به منظور قرار گیری زیر نما و یا پوشاندن سقف های کاذب و شیروانی مورد استفاده قرار می گیرد و اجرای این نما برای ساخت ویلاهای شمالی بهترین گزینه است.

نما لمبه مانند ساندویچ پانل سقفی به منظور پوشاندن سقف مورد استفاده قرار می گیرد اما از نظر ساختار و عملکرد با ساندویچ پانل تفاوت بسیاری دارد که در ادامه قصد داریم تفاوت های این دو را مورد ارزیابی قرار دهیم.

استفاده از نما لمبه

طراحی نما یکی از مواردی است که در ساختمان سازی اهمیت بسیار زیادی دارد چراکه ظاهر ساختمان اولین المانی است که نظر افراد را به خود جلب می کند. بنابراین هر چه برای نمای ساختمان از مصالح با کیفیت تری استفاده شود از سازه مورد نظر استقبال بیشتری می شود. نمای لمبه یکی از نماهایی است که امروزه کاربرد بسیار زیادی دارد و بسیاری از افراد برای زیبایی بخشیدن به سازه های خود از این نوع نما استفاده می کنند.

لمبه ورق های فلزی یا چوبی هستند که در ضخامت ها و رنگ های متنوع قابل تولید هستند و عمدتا به صورت مستطیل شکل از آنها استفاده می شود. یکی از کاربرد های مهم این نوع ورق که می توان به آن اشاره نمود لمبه سقف شیروانی است. از لمبه در نمای ویلاها به منظور پرکردن فضاهای خالی سقف ها دور تا دور سقف سازه شیبدار ویلایی استفاده می شود.

یکی از مزایای ورق لمبه این است که می توان آنها را متناسب با نیازهای خود سفارش داد اما اجرای نما لمبه روغنی عمدتا با ضخامت 1 میلی متر صورت می گیرد. یکی از دیگر مزایایی که موجب محبوبیت بیش از اندازه این نوع ورق های فلزی شده است این است که این نوع ورق های فلزی نورد بوده و قابلیت خم شدن به شکل های مختلف را دارند.در نتیجه میتوان آنها را به شکل های متعددی درآورد.

اجرای نمای لمبه به صورت های مختلفی اعم از طرح هلال به داخل، طرح سینه کفتری، طرح هلال به بیرون و طرح پله ای صورت می گیرد.لمبه هایی که به صورت موج دار هستند به دلیل ظرافت و زیبایی که دارد در فضاهای داخلی ساختمان و نمای بیرونی سقف های شیب دار کاربرد گسترده ای دارند.

آشنایی بیشتر با لمبه و دامپا

ورق های دامپا به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند که از مهمترین انواع آنها می توان به ورق قطعه ای، ورق دامپای برگی و ورق های طولی اشاره نمود.یکی از نکاتی که بایستی به خاطر داشته باشید این است که نوع قطعه ای آن به دلیل اینکه نصب آنها بسیار سخت است کاربرد چندانی ندارد. البته استفاده از این نوع ورق ها در مکان هایی که در یک راستا نیستند گزینه مناسبی است. یکی از مهمترین مزایای ورق دامپا از نوع قطعه ای این است که امکان برش دادن و گرد کردن آن به راحتی وجود دارد و در ضخامت های بیش از 1.25 میلیمتر نیز قابل تولید هستند.

دامپا برگی یکی دیگر از ورق های دامپا است که با ضخامت 1.25 میلیمتر قابل تولید است. جنس این نوع ورق ها از نوع گالوانیزه، روغنی، رنگی است که در ابعاد  مختلفی قابلیت تولید دارد. نوع دیگری از ورق لمبه نوع طولی آن است که طول آنها به بیش از 12  متر می رسد و در دو نوع گالوانیزه و رنگی قابل تولید است.

ویژگیهای نمای لمبه

یکی از مواردی که بایستی در اجرای نمای دامپا به آن توجه داشته باشید شرایط آب و هوایی است چراکه در انتخاب نوع نما تاثیر گذار خواهد بود.به طور کلی استان های شمالی کشور به دلیل اینکه جزء مناطق مرطوب هستند و بارش برف و باران در آن مکان ها بسیار زیاد است، بیشتر از نمای لمبه استفاده می کنند. در این مناطق به دلیل اینکه تخریب های ناشی از بارندگی مهار شود عمدتا سقف را به صورت شیب دار می سازند.

لمبه کاربردهای متفاوتی دارد. از مهمترین کاربردهای نمای لمبه در ساختمان های صنعتی است و عمدتا برای کارخانه ها و سوله سازی از این نما استفاده می کنند. دلیل استفاده از این نوع نما این است که در برابر آتش سوزی مقاومت بسیار بالایی دارد.همچنین برای اجرای کانکس های موقت که لازم است در برابر آتش سوزی و بارش برف و باران مقاومت بالایی داشته باشند بهتر است از نمای دامپا استفاده نمایید.

تفاوت نما لمبه و ساندویچ پانل

ساندویچ پانل و نمای لمبه از نظر ساختار با یکدیگر متفاوت هستند.ساندویچ پانل ها متشکل از سه لایه اصلی هستند که دو لایه بیرونی و درونی آنها از نوع ورق های آلومینیومی است و در قسمت میانی آنها عایق قرار می گیرد که می تواند به عنوان عایق صوت و حرارت عمل نماید.این در حالی است که نمای لمبه نوعی ورق است که به عنوان عایق نمی توان از آن استفاده نمود و به همراه سقف های کاذب می توان از آنها در ساختمان سازی استفاده نمود.

مزایای انواع دامپا

این نوع از ورق ها در برابر زلزله بسیار ایمن بوده و به دلیل سبکی و خاصیت انعطاف پذیری بسیار بالایی که دارد بسیاری از افراد در نمای ساختمان های خود از ورق های دامپا استفاده می کنند. ورق های دامپا مزایای دیگری هم دارند که از مهمترین مزایای این نوع ورق  می توان به عایق بودن در برابر رطوبت، نصب و تعمیرات آسان، قابل شستشو، رنگ آمیزی آسان، طول عمر بسیار بالا، غیر قابل اشتعال بودن، دور ریز کم مصالح، جلوگیری از پیچیدن باد زیر سقف ساختمان و امکان تولید در ابعاد و ضخامت های مورد نیاز مشتریان است.

قیمت ورق لمبه فلزی

قیمت پایین نما لمبه علاوه بر اینکه طول عمر بسیار بالایی دارند، از خصویات منحصر به فرد این نوع ورقهاست در حالی که سایر مصالح فاقد چنین خصوصیتی هستند. اجرا و ساخت سقف با استفاده از این نوع ورق ها هزینه های ناشی از ساخت و ساز را به طرز چشمگیری کاهش داده که البته طول و اندازه ورق لمبه در قیمت نهایی آنها تاثیر گذار خواهد بود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد نمای لمبه و دامپا می توانید از طریق راه های ارتباطی که در سایت ذکر شده است با ما در ارتباط باشید و از کارشناسان فنی ما در این زمینه اطلاعات لازم را دریافت نمایید.

امیداروم از خواندن مطلب اجرای نمای لمبه در ساختمان سازی نهایت استفاده را برده باشید.