تفاوت سوله تیرورقی و سوله ubm

تفاوت سوله ی تیرورقی و UBM چیست؟

در این مقاله قصد داریم در مورد تفاوت سوله تیرورقی و سوله UBM اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم.با در اختیار داشتن این اطلاعات شما می توانید با آگاهی بیشتری سوله مورد نظر خود را انتخاب نمایید. اما قبل از هر چیز بهتر است در مورد ویژگی و ساختار سوله تیر ورقی و سوله ubm بیشتر بدانیم. پس در این مقاله با ما همراه باشید. همانطور که قبلا توضیح داده شد سوله ها دارای انواع متفاوتی اعم از سوله تیرورقی، سوله خریایی و سوله UBM هستند که مشتریان بسته به نوع کاربری که دارند هر کدام از این نوع سوله ها را انتخاب می نمایند. هر کدام از این نوع سوله ها کاربری متفاوت و دارای مزایا و معایب خاصی هستند. در ادامه قصد داریم در مورد سوله تیرورقی و سوله Ubm اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم.

سوله تیرورقی:

تیرورق یکی از اصلی ترین متریالی است که برای ساخت این نوع سوله ها از آنها استفاده می شود.این نوع سوله ها دارای اسکلت فلزی بوده و به دلیل استفاده از تیرها وستون های زیاد برای اجرای آنها با نام سوله سنگین نیز معروف می باشد. سوله های تیرورقی یکی از قدیمی ترین روش های ساخت سوله به شمار می رود و با توجه به مزایای فراوانی مانند استحکام و دوام بالا، نصب سریع، ضریب اطمینان بسیار بالا و… یکی از کاربردی ترین روشهای ساخت سوله است که بسیاری از افراد از این روش برای ساخت سوله مورد نظر خمود استفاده می نمایند. تفاوت سوله تیرورقی و سوله Ubm

مزایای سوله تیرورقی

استحکام و مقاومت سازه:

دوام و مقاومت سوله هایی که اسکلت آنها ساخته شده از فولاد می باشد در مقایسه با سازه های بتنی بیشتر است. این نوع سازه ها در صورتی که بر طبق استانداردهای مهندسی طراحی و ساخته شود نسبت به سازه های دیگر دارای طول عمر بیشتری هستند.

شکل پذیری بالا:

سازه هایی که با استفاده از فلز ساخته شده اند دارای انعطاف پذیری بیشتری بوده و در مقابل نیروهای کششی و ضربه آسیب چندانی نمی بینند.

اشغال فضای کمتر:

این نوع سازه ها به دلیل ساخته شدن از قطعاتی مانند تیر و ستون فضای کمتری را اشغال می کند. این یکی از مزایای این نوع سازه ها در مقایسه با سازه های بتنی است.

سرعت نصب و مونتاژ بسیار بالا:

قطعات این نوع سازه ها در کارخانه نصب و در مرحله بعد در محل مورد نظر نصب می شوند. لذا سرعت نصب و اجرای این نوع از سازه ها در مقایسه با سازه های بتنی بیشتر است.

خواص یکنواختی:

فلزی که برای ساخت این نوع سوله ها به کار می رود دارای خواص یکنواختی است. این خواص موجب می شود تا عوامل بیرونی روی سوله تاثیر نگذارند.

سوله های UBM:

سوله UBM، سوله هایی هستند که به شکل U طراحی شده و به شکل قوسی هستند. برای ساخت و اجرای این نوع سوله ها ورق های گالوانیزه مورد استفاده قرار می گیرند. این ورق ها در زمان اجرای به محل نصب سازه برده شده، در مرحله بعدی توسط دستگاههایی با نام رول فرمینگ به ورق ها فرم داده می شود و در آخر توسط دستگاهی با نام SIMER به یکدیگر دوخته می شوند. برای ساخت و اجرای این نوع سازه از هیچ گونه اسکلت و یا ستونی استفاده نمی شود و به همین دلیل وزن بسیار سبکی دارند و در عین حال بسیار مقاوم هستند.

تفاوت سوله تیرورقی و سوله ubm

مزایای سوله UBM:

وزن کم سازه:

به دلیل اینکه مصالح اصلی این سازه ها ورق گالوانیزه است، وزن این سوله ها سبک است و در زمره ی سوله های سبک به شمار می روند.

هزینه بسیار پایین:

هزینه ساخت این سازه نسبت به سازه هایی که با استفاده از تیرورق اجرا میشوند در حدود 30 الی 40 درصد کمتر است.

مقاوم در برابر  عوامل طبیعی:

این سازه ها در برابر برف، باران بسیار مقاوم است و به دلیل اینکه با قوس زیاد طراحی می شود احتمال اینکه برف بر روی این سازه ها قرار بگیرد، بسیار کم است.

مقاومت بالا در برابر آتش سوزی:

این نوع سوله ها در برابر حریق و آتش سوزی بسیار مقاوم و با دوام هستند.

هزینه نگهداری بسیار پایین:

هزینه نگهداری این نوع سوله ها نسبت به سوله های دیگر پایین تر است.

عدم نیاز به جوشکاری:

برای اجرای این نوع از سوله ها  نیازی به جوشکاری نیست و ورق ها توسط دستگاههای سیمر به هم دیگر دوخته می شوند.

تفاوت سوله تیرورقی و سوله UBM

  1. یکی از مهمترین نکاتی که در رابطه با مقایسه سوله تیرورقی و سوله UBM می توان به آن اشاره نمود، به وزن آنها مربوط می شود. متریال اصلی که برای ساخت سوله تیرورقی استفاده می شود، فولاد است. فولاد به عنوان یکی از سنگین ترین مصالح وزن سازه را افزایش داده و به همین دلیل هم با نام سوله سنگین نیز معروف می باشد. در مقابل سوله قوسی به دلیل اینکه در ساخت آنها از هیچ گونه اسکلت و یا ستونی استفاده نمی شود، وزن سبک تری دارند.
  2. مسئله وزن یکی از موضوعات مهم در بحث سوله سازی است و موجب می شود بسیاری از افراد به جای استفاده از سوله های ساخته شده از تیرورق یا فولاد، سوله قوسی را برای اجرای سوله مورد نظر خود انتخاب نمایند. البته وزن کم سوله های قوسی شکل، نشان دهنده ی مقاومت کم آنها نیست. بلکه این نوع سوله ها در برابر بارش برف، باران، زلزله و طوفان های شدید مقاومت بالایی از خود نشان می دهند.
  3. نکته بعدی در مورد هزینه ساخت این سازه ها است.سوله هایی که برای اجرای آنها از متریالی مانند فولاد یا تیرورق استفاده می شود به دلیل گران بودن فولاد از هزینه ی بیشتری برخوردار هستند.همچنین اجرای این نوع از سوله ها به جوشکاری نیازمند است که خود هزینه اضافی برای مشتری به همراه دارد. اما برای اجرای سوله قوسی شکل مصالحی ارزانتر مورد استفاده قرار می گیرد. در نتیجه بسیاری از افراد استفاده از سوله قوسی شکل را به سوله تیرورقی ترجیح می دهند.
  4.  نکته مهم دیگر به نصب جرثقیل مربوط می شود. درسوله هایی که با استفاده از تیرورق ساخته شده اند امکان نصب هر نوع جرثقیل وجود دارد. در حالی که در سوله هایی که به شکل U طراحی می شوند، نصب جرثقیل امکان پذیر نمی باشد.یکی از علت های این امر این است که این سازه ها اسکلت محکمی نداشته در نتیجه توانایی تحمل وزن جرثقیل را ندارند. همچنین به دلیل اینکه این نوع سازه ها با قوس نسبتا زیادی طراحی شده اند، امکان نصب جرثقیل های دروازه ای در آن وجود ندارد.
  5. سوله هایی که به شکل U طراحی و اجرا می شوند برای تمام کاربری مناسب نیستند. دلیل این امر این است که برای اجرای سقف و دیوار این نوع از سازه ها از فوم عایق پلی یورتان استفاده شده است. این نوع فوم به دلیل منافذ زیادی که دارد میکروب ها، قارچ ها و… را به خود جذب کرده و به هیچ وجه نمی توان آنها را ضد عفونی نمود. لذا این نوع سوله ها برای کاربری هایی مانند دامداری، مرغداری، دارویی و غذایی گزینه مناسبی نیستند. در مقابل سوله های سنگین که با استفاده از تیرورق ساخته می شوند برای تمام کاربری ها گزینه مناسبی هستند و از این نظر هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد.
  6. یکی دیگر از تفاوت هایی که این دو سوله با یکدیگر دارند مربوط به تعداد طبقات است. سازه هایی که به شکل U طراحی می شوند را نمی توان به صورت دو طبقه ساخت چراکه این نوع سازه ها در برابر عوامل مکانیکی مقاومت بسیار کمی دارند. در حالی که امکان ساخت سازه هایی که با استفاده از متریالی مانند فولاد طراحی و اجرا می شوند، به صورت دو طبقه وجود دارد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع سوله و قیمت سوله شما عزیزان می توانید از طریق شماره تماس های مربوطه با ما تماس برقرار نموده و از کارشناسان فروش ما در این زمینه اطلاعات لازم را دریافت نمایید.