فلاشینگ

فلاشینگ نما چیست؟

همانطور که می دانیم رطوبت می تواند به نمای ساختمان آسیب برساند و مشکلات فراوانی برای شما ایجاد نماید. به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت می توان از مصالح متفاوتی استفاده نمود. یکی از این مصالح فلاشینگ نما است. فلاشینگ به دلیل متریالی که برای ساخت آن استفاده می شود می تواند مانع از نفوذ رطوبت به داخل سازه شود و سازه شما را از آسیب های احتمالی محافظت می نماید.

فلاشینگ نما نوعی پوشش فلزی است که بر روی دیواره های خارجی ساختمان نصب شده و سازه مورد نظر را در برابر برف، باران محافظت می نماید. این نوع از ابزار یکی از بهترین راهکارها برای مراقبت از نما و زیبایی بخشیدن به نمای ساختمان است. ورق های متفاوتی برای تولید فلاشینگ به کار میروند.از میان این ورق ها می توان به ورق گالوانیزه، ورق سیاه روغنی و ورق آلومینیومی اشاره نمودو از نظر قیمت ورق سیاه روغنی از بقیه ورق ها ارزانتر است.

فلاشینگ های مصالح پرکاربری هستند که استحکام و دوام سازه را به طرز چشمگیری افزایش می دهد.در صورتی که این نوع مصالح با استفاده از ورق روغنی تولید شوند، با رنگ هایی خاص پوشش داده می شوند که این امر نه تنها از زنگ زدگی و خوردگی سازه جلوگیری می کند، زیبایی سازه را افزایش می دهد.

انواع فلاشینگ نما از نظر اجرایی

این نوع از فلاشینگ ها از نظر اجرایی به دو دسته کلی تقسیم بندی میشوند که در قسمت زیر به شرح هر یک از آنها خواهیم پرداخت.

  • فلاشینگ خارجی( در معرض دید)

این نوع از فلاشینگ ها در نمای خارجی ساختمان کارایی داشته و به راحتی با چشم قابل دیدن هستند. این مصالح در معرض نور قرار دارند و برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به دیواره های دور تا دور پشت بام، دیوار حیاط، لبه جلویی پنجره ها استفاده می شود.

  • فلاشینگ داخلی (پنهان از دید)

این نوع از فلاشینگ ها در قسمت داخلی سازه به کار رفته و مانع از نفوذ آب به دیواره های سازه میشود و آب های موجود را از طریق سوراخ های ریز به سمت خارج از دیوار هدایت می کند. علاوه بر این، این نوع از ورق ها در هر مکانی که احتمال نفوذ آب وجود داشته باشد، استفاده می شوند.

انواع فلاشینگ نما از نظر مکان مورد استفاده

این نوع از فلاشینگ ها براساس مکان به انواع زیر طبقه بندی می شوند.

  • فلاشینگ پنجره

به منظور آب بندی و ایجاد لبه فلزی در قسمت بالای پنجره ها مورد استفاده قرار می گیرند که علاوه بر اینکه زیبایی خاصی به ساختمان می بخشد، در زمان بارش برف یا باران از ریزش قطرات برف یا باران بر روی شیشه ها جلوگیری می نماید.

  • فلاشینگ پشت بام

این نوع از فلاشینگ ها در قسمت لبه پشت بام استفاده میشود. به دلیل اینکه این نوع از فلاشینگ ها از ورق گالوانیزه با کیفیت بالا تولید می شوند مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت و شرایط آب و هوایی متفاوت دارند و به عنوان نوعی عایق عمل میکند که پشت بام را در برابر پوسیدگی و خوردگی محافظت می کند.

  • فلاشینگ دیوار

به منظور آب بندی سطح بیرونی دیوار در نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد که علاوه بر اینکه زیبایی نمای ساختمان را چندین برابر می کند میتواند بخشی از طراحی نمای ساختمان باشد.

انواع فلاشینگ از نظر شکل ظاهری

فلاشینگ ها از نظر ظاهری به انواع مختلفی طبقه بندی می شوند که در قسمت زیر به هر کدام از آنها اشاره خواهیم داشت.

  • فلاشینگ هلالی

این نوع از فلاشینگ از نظر شکل ظاهری به صورت هلالی است و علت نامگذاری این مصالح به نام هلالی هم به همین علت است.این مصالح به عنوان یک پوشش دهنده قوی برای شیروانی ها به حساب می آید و در ابعاد و ضخامت های مختلف با استفاده از ورق گالوانیزه قابل تولید هستند. همین مزیت این نوع از فلاشینگ ها را به یکی از پرکاربردترین نوع فلاشینگ های موجود در بازار تبدیل کرده است.

  • فلاشینگ پله دار

همانطور که از نام این مصالح مشخص است به صورت پله پله طراحی می شوند. این نوع از فلاشینگ ها در ابعاد و ضخامت های متفاوتی قابل تولید است و کاربرد اصلی آنها در نمای ساختمان ها است.

  • فلاشینگ آئینه ( نوع رومی)

این نوع از مصالح به دلیل متریالی که برای تولید آنها استفاده می شود عمدتا در سقف شیروانی ها قابل استفاده می باشند. این نوع از فلاشینگ ها به سبب ظاهری که دارند به ساختمان ها ظاهری منحصر به فرد می بخشند.

فلاشینگ نما

موارد استفاده از فلاشینگ نما

  • سازه های شیروانی
  • فلاشینگ روی دیوار
  • نمای پیشانی ساختمان
  • پوشش سقف نورگیر
  • محوطه سرباز و آلاچیق
  • پوشش اتصالات ساندویچ پانل
  • جهت پوشش دهی بام سوله ها، انبارها، کارگاه صنعتی، سالن های ورزشی، کارخانه ها، پاساژها، گلخانه ها و استخرها
  • در پارتشین های داخلی فضای ادارای، تجاری، سردخانه های صنعتی و محوطه های ورزشی

فواید استفاده از فلاشینگ در نمای ساختمان

  • آبندی و عایق بندی مکان هایی که مستعد به رطوبت و آسیب هستند.
  • پنهان نمودن خرپای شیروانی
  • زیباتر شدن نمای بیرونی ساختمان
  • پنهان نمودن درزهای دوقطعه ای( اتصال دو دیوار)
  • این نوع از ورق ها باعث جلوگیری از وزش نیروی باد و پیچش جزئی می شوند. این امر مانع از خرابی سازه در اثر وزش باد می شود.
  • موجب به وجود آمدن یک دیوار آب بند، غبار بند و هوابند مناسب سقف می شود.

نحوه اجرای فلاشینگ نما

در قسمت زیر مراحل اجرای فلاشینگ نما به طور کامل توضیح داده شده است.

ابتدا محلی که قرار است فلاشینگ بر روی آن قرار گیرد با استفادده از ملات ماسه و سیمان و یا سنگ کاری به شکلی کاملا صاف و مسطح زیرسازی می شود. یکی از مواردی که در زمان زیر سازی اهمیت زیادی دارد این است که در یک جهت بایستی شیب ملایمی وجود داشته باشد. این شیب ملایم برای دیوارهای پشت بام و حیاط به سمت داخل و برای قسمت جلوی پنجره به سمت بیرون است. در صورتی هم که مکان مورد نظر در معرض وزش باد قرار دارد می توان برای زیر سازی آن از قوطی آهنی و یا چهارچوب استفاده نمود.

در مرحله بعدی، لبه خارجی این مصالح به اندازه سه تا پنج سانتی متر از دیوارها فاصله می گیرد. این امر باعث می شود در صورت بارش برف یا باران از تماس قطراب باران و یا برق به نمای ساختمان جلوگیری شود.

در مرحله سوم با استفاده از چشب آکواریوم یا بتونه و رنگ و یا به وسیله ی جوشکاری، محلی که قطعات فلاشینگ به یکدیگر اتصال پیدا نموده اند، متصل و آب بندی می شود. در نتیجه احتمال نفوذ رطوبت در سازه بسیار کم می شود.

قیمت فلاشینگ نما

همانطور که در این مقاله ذکر شد فلاشینگ انواع متفاوتی دارد وبرای تولید آنها از ورق های متفاوتی استفاده می شود. لذا نمی توان برای این مصالح قیمت مشخصی ارائه داد.قیمت فلاشینگ به عوامل بسیاری مانند ورق، ضخامت و ابعاد بستگی دارد و مجموع عوامل ذکر شده در کنار هم تعیین کننده ی قیمت این مصالح هستند. در صورتی که می خواهید از قیمت فلاشینگ اطلاع پیدا نمایید می توانید از طریق راه های ارتباطی که در سایت موجود است با بخش فروش ما ارتباط برقرار نموده و از آنها اطلاعات لازم را در مورد این مصالح دریافت نمایید.