تاریخچه ساخت ساندویچ پانل

در این مقاله اطلاعات مفیدی در مورد تاریخچه ساخت ساندویچ پانل در اختیار شما قرار داده شده است. برای اطلاعات بیشتر  در مورد تاریخچه ساخت ساندویچ پانل با ما در این مقاله همراه باشید.

دیواره های پیش ساخته با ساندویچ پانل اولین بار در چه سالی اختراع شدند؟

بسیاری از افراد تصور می کنند ایده استفاده از پانل ها یا همان ساندویچ پانل در دهه 1970 مورد توجه قرار گرفت اما این تصور اشتباه است و ایده استفاده از پانل های پوستی به صورت اولیه به دهه 1930 باز می گردد.

تحقیق در مورد استفاده از این سازه های پیش ساخته برای اولین بار توسط آزمایشگاه محصولات جنگلی (FPL) در مدیسون پایتخت ایالت متحده آمریکا به عنوان تلاش خدمات جنگلی ایالات متحده برای حفاظت از منابع جنگلی و طبیعی انجام شد و در سال 1937 اولین خانه با استفاده از دیوارها و سقف های ساخته شده با ساندویچ پانل ساخته شد.

تولد رسمی ساندویچ پانل ها در امریکا

اولین بار بانوی مشهور آمریکایی به نام الینور روزولت برای ساخت خانه خود از ساندویچ پانل استفاده کرد و از این به بعد استفاده از ساندویچ پانل ها به دلیل داشتن مزایایی مانند نصب و راه اندازی راحت، وزن سبک مورد توجه سازندگان قرار گرفت و اینگونه بود که استفاده از این مصالح نوین ساختمانی در امریکا رواج پیدا کرد.

دوام و استحکام ساندویچ پانل ها در برابر آب و هوای سرد موجب شد تا دانشگاه ویسکانسین مدیسون به عنوان یک مرکز دولتی امریکایی تصمیم بگیرید تا یک آزمایشگاه داروسازی جدید با استفاده از ساندویچ پانل احداث نماید. زمانی که ساخت پانل های پوستی مقاوم با موفقیت روبرو شد، افراد به فکر ساختن ساندویچ پانل هایی با ساختار قوی تر افتادند که علاوه بر اینکه ساختمان را در برابر عوامل طبیعی مانند سرما، گرما محافظت نماید بلکه بتواند تمام بار ساختمان را از دوش اسکلت و فنداسیون بردارد.با اختراع ساندویچ پانل ها ساختار ساختمان ها به کلی تغییر پیدا کرد و در مقایسه با سایر مصالح ساختمانی ساندویچ پانل ها به دلیل داشتن مزایای بسیار زیاد طرفداران زیادی را به خود اختصاص دادند.

در سال 1947 ساخت پانل های ساختمانی عایق کاری شده آغاز شد و ساختار آنها به سرعت پیشرفت نمود به نحوی که هسته های کارتنی آنها جایگزین موادی مانند تخته سه لا، چوب سخت و کاغذ شد. در سال 1970 اولین مدل ها با کارایی و کیفیت بسیار بالا به بازار معرفی شدند.

بروز چالش در تکنولوژی ساخت ساندویچ پانل

در سال 1978یک اتفاق ناخوشایند باعث شد افکار عمومی نسبت به این سازه بدبین شود.در این سال ساختمانی که با استفاده از ساندویچ پانل ساخته شده بود فرو ریخت .اما گفتنی است که اکثر ساختمان هایی که با استفاده از ساندویچ پانل ساخته شده بودند قدرت و استحکام بالایی داشتند و تنها با فرو ریختن یکی از این ساختمان ها نمی توان نسبت به سازه ساندویچ پانل بی اعتماد شد.

به غیر از ساندویچ پانل های ساخته شده با استفاده از هسته-مقوا که برای قرار گرفتن در فضای باز مناسب نبودند، ساندویچ پانل هایی که با استفاده از هسته چوب سخت و کاغذ پوشیده شده از تخته سه لا ساخته شده بودند عملکرد و کارایی بسیار بالایی داشتند.

از سال 1989 به بعد شرکت های بزرگ آمریکایی نسبت به ساخت انواع مختلف ساندویچ پانل ها اقدام کردند که هر کدام مزایا و کاربری مخصوص به خود را داشتند.شرکت های تولید کننده ساندویچ پانل برای ساخت هسته ساندویچ پانل از موادی مانند پلی استایرن (EPS)، پلی استایرن اکسترود شده (XPS)، فوم پلی یورتان و برای ساخت دیواره هایی آن از موادی مانند آلومینیوم، فولاد استفاده می شد. در مواردی برای اینکه مقاومت ساندویچ پانل افزایش پیدا کند از موادی مانند فولاد ضد زنگ، پلاستیک تقویت شده فیبر، و یا اکسید منیزیم بهره گرفته می شد.

پادشاهی ساندویچ پانل ها در صنعت

امروزه ساختار ساندویچ پانل ها بسیار پیشرفت کرده است به طوری که می توان از این سازه های مدرن در انواع سطوح مسطح، خم، منحنی استفاده نمود. پانل ها در انواع مختلف رنگ ها، پوشش ها و ضخامت های مختلف قابل تولید هستند و به همین دلیل استفاده از آنها در صنعت ساختمان سازی و صنایع دیگر بسیار رواج پیدا کرده است.

مواردی مانند بالا بردن سریع راندمان کار، پوشش سطح بالا، وزن سبک و در عین حال ساختار منحصر به فردی که برای ساندویچ پانل ها در نظر گرفته شده است این نوع سازه های نوین را به گزینه ای عالی برای ساخت انواع ساختمان ها و سوله ها تبدیل کرده است.در حال حاضر استفاده از ساندویچ پانل به دلیل مقاومت بالایی که دارد در صنایع مختلف بسیار رایج شده است.