قبل از اینکه به معرفی سوپر پانل بپردازیم بهتر است در مورد سیستم‌هایی با نام سیستم ICF توضیحاتی داده شود. ICF نوعی سیستم قدیمی و کوتاه شده‌ی عبارت (Insulating Concrete Forms) است. سیستم ICF، دیواره‌هایی هستند که از چیده شدن بلوک‌های توخالی از جنس فوم پلی استایرن، قرارگیری میلگردهای افقی و در نهایت بتن‌ریزی در فضاهای خالی ساخته می‌شوند.
در سیستم مذکور صفحات پلی استایرن به ضخامت ۵ سانتی‌متر از طریق رابط‌هایی از جنس پلاستیک یا فلز به یکدیگر اتصال پیدا کرده و بلوک‌هایی توخالی ایجاد می‌شوند که میلگردها درون آن‌ قرار گرفته و در انتها بتن‌ریزی می‌شوند.

سوپر پانل چیست؟

سوپر پانل نوعی سیستم پیشرفته و جدید است که در آن ایرادهای روش ICF به‌صورت کامل اصلاح شده است. سیستم سوپر پانل در واقع تکامل ‌یافته‌ی روش ICF می‌باشد. این روش با توجه به تغییرات اساسی که در آن صورت‌گرفته است در راستای صنعتی‌کردن ساختمان سازی، بالابردن سرعت اجرا و مقاوم‌سازی سازه در برابر زلزله، ابداع گردیده است.
کمپانی PLASTEDIL مبتکر این تکنولوژی جدید در سوئیس می‌باشد. این سیستم در ابتدا با نام PLASTBAU در سراسر دنیا عرضه شده است. سیستم فوق یکی از تکنولوژی‌های روز دنیا بوده که در اکثر کشورهای دنیا اعم از کانادا، آمریکا، مکزیک، عربستان، امارات، فرانسه، روسیه و… اجرا و پیاده‌سازی شده است.

سوپر پانل

مزایای سیستم از دیدگاه سازندگان

  • انعطاف‌پذیری بالا در طراحی معماری

به این معنی که نوع طراحی و معماری سازه با توجه به نظر و سلیقه مشتریان توسط سیستم سوپر پانل ساخته می‌شود.

  • حذف قالب‌بندی و آرماتوربندی

یکی از مهم‌ترین مزایای این سیستم حذف مرحله‌های قالب‌بندی و آرماتوربندی برای اجرای فونداسیون است. این امر سبب کاهش هزینه‌ها و زمان ساخت و ساز می‌شود.

  • اجرای ۶۰ درصدی عملیات در کارخانه

با استفاده از روش سوپر پانل، 60% فرایند اجرای یک سازه بتنی در کارخانه صورت‌گرفته و قطعات مختلف، فقط جهت نصب و اتصال به محل اجرای پروژه انتقال پیدا می‌کنند. این امر سرعت ساخت‌وساز را افزایش داده و باعث صرفه‌جویی در زمان خواهد شد.

  • وزن سبک سازه

استفاده از پانل برای ساخت سازه مورد نظر، موجب کمترشدن وزن آن شده و بار مرده ساختمان را تا حد بسیار زیادی کاهش می‌دهد.

  • سیستم کامل و ماندگار

این نوع سیستم‌ها، سیستمی جامع و کامل هستند که از المان‌هایی مانند سقف، دیوار و پارتیشن تشکیل شده‌اند، لذا برای اجرای ساختمان نیازی نیست به سیستم‌های مختلف مراجعه نمایید.

اجرای سازه با سوپر پانل

  • سرعت ساخت و برگشت سریع سرمایه

سرعت ساخت سازه با استفاده از سیستم سوپر پنل بسیار بالا بوده، لذا زمان برای تحویل پروژه و بهره‌برداری از آن بسیار کم است؛ این موضوع فرایند برگشت سرمایه ساخت را سریع‌تر می‌کند. به‌این‌ترتیب امکان سرمایه‌گذاری برای شما در پروژه‌های بعدی فراهم شده و در کاهش هزینه و زمان، به طرز چشمگیری صرفه‌جویی می‌شود. این موضوع از لحاظ اقتصادی به نفع صاحب سازه نیز می‌باشد.

  • عدم پرت مصالح

درصورت اجرای درست سیستم سوپر پانل، امکان پرت (اتلاف) مصالح در فرایندهایی مانند سفت‌کاری و نازک‌کاری بسیار کم خواهد بود. این امر امکان ساخت سازه‌های زیادی را با استفاده از مصالح تولید شده برای شما فراهم می‌نماید. با استفاده از این سیستم برای سازه خود، می‌توانید از متریال موجود به‌صورت بهینه استفاده نمایید.

مزایای سیستم سوپر پنل

سیستم سوپر پانل در برابر حوادث غیرقابل‌ پیش‌بینی مانند زلزله، مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند و در صورت وقوع، خسارت‌های وارده بسیار کم و قابل‌جبران خواهد بود. عایق حرارتی بالای سیستم در برابر سرما و گرما، عایق صوتی بسیار مناسب از ورود سروصدا و نفوذ آن به داخل سازه جلوگیری می‎کند، هزینه‌های سوخت و برق مصرفی را برای سرمایش و گرمایش ساختمان به میزان زیادی کاهش می‌دهد. در شکل معماری ساختمان هیچ‌گونه محدودیتی وجود ندارد و قابلیت تطابق با انواع درخواست‌های مشتری وجود دارد.
به دنبال استفاده از این سیستم، مقدار کربن دی اکسید (CO2) کمتری در هوا منتشر می‌شود که این موضوع نه‌تنها در حفاظت از محیط‌زیست نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند؛ بلکه، کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی را نیز به همراه دارد. در صورت ساخته‌شدن سازه با استفاده از سیستم سوپر پانل دوام و طول عمر بیشتری برای ساختمان‌ها پیش‌بینی‌شده و برای مدت طولانی‌تری می‌توانید از سازه مورد نظر استفاده نمایید.

اجزای سیستم سوپر پانل

این سیستم نوین همانند ساندویچ پانل‌، از قطعاتی مانند پانل‌های سقفی، دیوار باربر و پارتیشن یا همان دیوار غیر باربر تشکیل شده‌ است. این اجزا به‌صورت واحدهای استاندارد و مستقل جهت ساختن سازه‌ای بزرگ‌تر در کارخانه تولید و عرضه می‌شوند.

  • دیوار باربر

از اجزای دیگری که برای ساخت سیستم سوپر پانل مورد استفاده قرار می‌گیرد، دیوارهای باربر هستند. دیوارهای باربر در این سیستم از دو لایه فوم پلی استایرن منبسط یا همان EPS تشکیل شده‌اند. لایه درونی معمولاً به ضخامت ۵ سانتی‌متر بوده و ضخامت لایه بیرونی بسته به درخواست مشتریان از ۵ سانتی‌متر به بالا قابل تغییر خواهد بود. عرض این پانل در حدود ۱۲۰ سانتی‌متر می‌باشد و بین دو لایه یک شبکه میلگرد قرار گرفته است که با استفاده از بتن پر شده است. دانسیته فوم‌هایی که در پانل‌های دیوار باربر به کار می‌رود، در حدود ۳۰ کیلوگرم بر مترمکعب است.

اجزای سیستم سوپر پانل

  • پانل‌های سقفی

عرض این پانل‌ها حدود ۶۰ سانتی‌متر و ضخامت آن‌ها در حدود ۱۶ الی ۳۲ سانتی‌متر است. طول پانل‌ها بسته به درخواست و سلیقه مشتریان قابل تغییر هستند. قابل‌ذکر است که لبه‌های پنل‌های سقفی و دیواری در محلی که به یکدیگر اتصال پیدا می‌کنند، به‌صورت قفل به یکدیگر چفت و محکم می‌شوند.
قسمت رویی پانل‌های سقفی با استفاده از میلگرد پوشانده شده و برای قسمت زیرین پانل‌ها از دو عدد پروفیل به شکل Z یا ناودانی، به‌منظور ثابت نگه‌داشتن مقطع و افزایش مقاومت سازه در برابر فشارهای وارده، استفاده می‌شود. قابل‌ذکر است که در این سیستم، فرایند بتن‌ریزی برای سقف، دیوارها، تیرچه و یا دیوارهای فرعی به‌صورت هم‌زمان صورت می‌گیرد که نه‌تنها سبب یکپارچگی در سازه می‌شود؛ بلکه در کیفیت، سرعت اجرای پروژه، نقش قابل توجهی ایفا می‌نماید.

قیمت سیستم سوپر پانل

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با قیمت سوپر پانل و سایر ساندویچ پانل‌های دیواری و سقفی شرکت ماموت، می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی که در سایت درج شده است با کارشناسان ماموت تماس حاصل فرمایید.