در مقالات پیشین در مورد ساختار پروفیل های مختلف اعم از پروفیلM، پروفیل U و پروفیل T اطلاعاتی در اختیار شما قرار داده شد. در این مقاله قصد داریم به صورت تخصصی در مورد پروفیل L صحبت نماییم. ظاهر این نوع از پروفیل ها شباهت بسیار زیادی به حروف لاتین L در انگلیسی دارد.سطح مقطع این نوع از پروفیل ها دو ضلع عمود بر هم می باشد. این نوع از پروفیل ها برای پوشاندن قسمت انتهایی ورق و یا برای بخش هایی که در کنج و یا گوشه قرار دارند قابل استفاده می باشد. پروفیل های نبشی به دو شکل تکی و یا مرکب مورد استفاده قرار می گیرد.

یکی از نکاتی که در مورد نبشی ها باید به آن توجه داشته باشید نبشی ها به دو صورت بال مساوی و بال نامساوی تقسیم بندی می شوند. در صورتی که سایز بال ها با یکدیگر برابر باشند پس از حرف L مستقیما سایز بال درج می شود به عنوان مثال L200 و این به معنی برابر بودن بال های نبشی است.اما در صورت نابرابری بال ها به صورت L400*300 نوشته می شوند.چناچه سه عدد کنار هم ذکر شوند به عنوان مثال L50*500*50 این به این معنی است که عدد سوم نشان دهنده ی ضخامت بال های نبشی است.

پروفیل L(نبشی)

مزایای استفاده از نبشی

استفاده از نبشی مزیت های زیادی دارد. از میان مزایای این نوع نبشی ها می توان به سرعت بالای اجرا، آب بندی بهتر و زیبایی ظاهری کار اشاره نمود. یکی دیگر از مزایای قابل توجه نبشی یا (پروفیل L) این است که به دلیل اینکه لبه ورق به هیچ عنوان برگشت نمی خورد، در نتیجه میزان مصرف ورق و همینطور ضایعات ورق هم به طرز قابل توجهی کاهش پیدا می نماید و این از لحاظ اقتصادی به نفع مصرف کنندگان می باشد.

انواع نبشی

این نوع مقاطع فولادی براساس نوع ساختار دارای دو نوع بال مساوی و بال نامساوی هستند. اما براساس نوع تولید نبشی ها با استفاده از دو روش پرسی و یا فابریک تولید می شوند. فرایند تولید روش پرسی (نورد سرد) و روش فابریک (نورد گرم) می باشد که هر کدام کاربردی مخصوص به خود را دارند.

نبشی پرسی

این نوع نبشی ها با فرایند پرسی تولید می شوند و به همین خاطر هم با نام پرسی نامگذاری شده است. جهت ساخت این نوع نبشی ها از یک ورق با طول 6 یا 12 متری که از قسمت عرض ورق خم شده است، استفاده می شود. متریال اصلی برای ساخت این نوع نبشی ها ورق فولادی است اما مقاومت و استحکام بسیار پایینی نسبت به ورق های دیگر دارند.

دستگاهی به نام رول فرمینگ وجو دارد که از طریق فشار و پرس برای شکل دهی و یا فرم دهی این نوع از ورق ها مورد استفاده قرار می گیرد. البته این نوع نبشی ها به دو شکل V و L قابل سفارش هستند و مشتریان براساس سلیقه و دلخواه خود می توانند هر کدام را سفارش دهند.

نبشی فابریک

این نوع نبشی ها براساس روش نورد گرم تولید می شوند به این معنی که مواد در دمای بسیار بالا تولید می شوند و ازهمان ابتدای تولید شکل داده شده و روانه بازار می شود و مراحل دیگری برای تولید آنها نیاز نیست.

نبشی لقمه

کاربرد اصلی این نوع مقاطع فولادی در سازه هایی مانند آسانسور می باشد و این نوع نبشی از ترکیب دو نوع نبشی شاخه و فابریک به وجود می آیند.

پروفیل l (نبشی)

برطبق جنس

نبشی گالوانیزه

ورق گالوانیزه مواد اولیه ساخت این نوع از نبشی ها هستند. لایه رویی این نوع محصولات فولادی با استفاده از روی پوشانده شده است، به این ترتیب اگر این نوع ورق ها دچار شکستگی شوند به هیچ عنوان دچار پوسیدگی و زنگ زدگی نمی شوند و این یکی از مزیت های این نوع نبشی ها است. به همین دلیل استفاده ازاین نوع پروفیل ها بیشتر در مکانهایی اعم از آزمایشگاهها که با موادی مانند مواد شیمیایی، حلال ها و اسیدها کار می کنند بهترین گزینه می باشد چرا که دیگر نگرانی از بابت اکسیداسیون و یا زنگ زدن این نوع نبشی ها نخواهید داشت.

نبشی آلومینیوم

این نوع از پروفیل ها هم از مواد درجه 2 و هم از مواد درجه یک تولید می شوند. این نوع از محصولات به دلیل داشتن مزایای فراوانی مانند خواص فیزیکی، سبک بودن، مقاومت در برابر خوردگی، قابلیت جوشکاری و ماشین کاری در متعلقات ساختمانی اعم از پروفیل و یا ساندویچ پانل کاربرد گسترده ای دارند.

نبشی استیل

شمش استیل یکی از مواد اصلی است که ساخت این نوع از پروفیل با استفاده از آن صورت می گیرد. این نوع نبشی ها ضخامت بسیار کمی دارند و عرض آنها از طول آنها کمتر می باشد. این نوع پروفیل با خاصیت ضد زنگ زدگی که دارند مورد محبوبیت بسیاری از افراد قرار گرفته است و برای مکان ها و فضای باز می توان آنها را مورد استفاده قرار داد.

موارد استفاده نبشی

این مقاطع فولادی عمدتا بین 50 تا 150 میلیمتر قابل تولید هستند و به طور کلی در صنعت ساختمان سازی اعم از متصل کردن تیر آهن ها به بیم های باربر و یا اتصال ستون ها به صفحات کاربرد گسترده ای دارند.همچنین از پروفیل L در صنایع مختلفی مانند ساخت و ساز، هواپیماسازی و خودروسازی استفاده می شود. علاوه بر آن، این نوع نبشی ها جهت ساخت ستون و خرپا و یا ساختن قاب ها و یا سازه های فلزی و در مواقعی که قصد دارید پل ها را به ستون وصل نمایید قابل استفاده می باشد.

چگونگی اجرای پروفیل L

همانند روشهای پیشین جهت اجرای نبشی ابتدا بایستی زیرسازی انجام گیرد. زیرسازی نبشی ها به این صورت انجام می گیرد که شبکه هایی با مقاطع 40*40 و یا 20*40 میلی متر که از پروفیل های آهنی ساخته شده اند بر روی اسکلت ساختمان از طریق پیچ هایی مخصوص و یا پرچ بر روی زیر سازی فلزی نصب می شوند. در مراحل بعدی براساس نقشه دلخواه مشتری، ورق های کامپوزیت برش خورده و در داخل پروفیل ها جایگذاری می شوند.

در این روش معایبی هم وجود دارد و یکی از این معایب این است که امکان دستیابی به یک تایل ورق به این علت که ممکن است آسیب ببیند وجود ندارد. یکی از ایرادهای دیگری که در این نوع روش وجود دارد این است ورق ها به طور کامل در داخل پروفیل قرار نمی گیرند و حتی وزش باد ممکن است باعث ایجاد سرو صدا شود. اما به طور کلی می توان گفت این روش نسبت به روش فیکس سریعتر انجام می گیرد.

شما عزیزان جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه قیمت و کاربردی که این نوع از پروفیل ها می توانید از طریق راهای ارتباطی با ما در تماس باشید.مجتمع صنعتی ماموت با بهره گیری از با تجربه ترین متخصصان و کارشناسان آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند.