پانل گچی پیش ساخته از ترکیب آب و گچ تهیه شده است و در مقایسه با گچ‌های ساختمانی، دارای ذرات ریزتری است. این نوع پانل یکی از الزامات ساخت و ساز خشک یا کناف در صنعت ساختمان سازی به شمار می‌رود و دارای یک سطح یکپارچه و مستطیل شکل هستند. اگر بخواهیم پنل‌های گچی را با سایر پانل‌ها مقایسه نماییم باید گفت این مصالح، صفحاتی متشکل از گچ با ترکیبات خاص هستند و سطح و لبه‌های طولی آن‌ها با نوع خاصی از کاغذ پوشانده می‌شود.

انواع طرح‌های پانل گچی

پانل‌های گچی دارای انواع مختلفی هستند. از مهم‌ترین پانل‌های گچی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

پنل گچ معمولی یا ساده (RG)

صفحه این نوع پانل گچی دارای رنگ کرم بوده و عمدتاً در مکان‌هایی استفاده می‌شود که محیطی خشک داشته و امکان آتش‌سوزی در آن‌ها وجود ندارد. پانل‌های گچی معمولی، اغلب در دیوارهای جداکننده کناف و سقف کاذب کاربرد دارند.

پانل گچ مقاوم در برابر رطوبت (MR)

پنل گچی MR، صفحات مخصوصی هستند که گچ آن‌ها با مواد ضد رطوبت ترکیب شده و برای استفاده در مکان‌هایی مانند آشپزخانه و سرویس‌های بهداشتی قابل استفاده هستند. جلد این صفحات سبز رنگ است.

پانل گچی مقاوم در برابر رطوبت

مشخصات پانل‌های گچی

از ویژگی‌های گچ می‌توان به تنظیم سریع و افزایش حجم در هنگام سخت‌شدن اشاره نمود و سرعت موجب می‌شود که گچ در قوس‌های ضربی و تیغه‌های نازک قابلیت استفاده داشته باشد. افزایش حجم علاوه بر اینکه باعث می‌شود منافذ به‌خوبی پر شوند، مانع از ایجاد ترک‌خوردگی لایه گچ و لانه شدن حشرات می‌شود.
به‌منظور پوشاندن سطح بالای پانل‌هایی که توانایی نصب بر روی چوب، فلز، سطح سیمانی، سطوح سنگ‌تراشی و چوب‌های چند لایه، می‌توان از کاغذ یا فایبرگلاس استفاده نمود. در بلوک‌های گچی از مواد پرکننده، سنگ‌دانه‌ها و سایر مواد افزودنی استفاده می‌شود.

کاربرد پنل گچی

پانل گچی کاربردهای متفاوتی دارد. از میان کاربری‌های مختلف این نوع پانل می‌توان به ساخت دیوار غیر باربر، ستون‌ها، شفت آسانسور و نصب در برابر آتش اشاره نمود. با استفاده از پانل گچی می‌توان سقف گچی کاذب که مقاومت بسیار بالایی در برابر آتش دارد و به‌نوعی عایق به حساب می‌آید را ایجاد نمود. علاوه بر این انواع پانل‌های گچی و ساندویچ پانل سقفی و دیواری با توجه به ویژگی‌های منحصربه‌فردی که دارند، در ساختمان‌‌های اداری، تجاری و مسکونی از جمله هتل‌ها، ویلاها و همچنین در قسمت‌های مختلف ساختمان‌ها مانند انبارها، فضای آشپزخانه و حمام قابل استفاده هستند.

مزایای پانل گچی

  • نسوز
  • وزن کم
  • مقرون به‌صرفه‌
  • دوام و استحکام بالا
  • عایق صوتی و حرارتی
  • کاهش شدید ضایعات ساختمانی
  • دارای تنوع بالا در طراحی و دکوراسیون
  • استفاده از پانل گچی باعث می‌شود اجرای پروژه در کم‌ترین زمان ممکن صورت گیرد و سرعت عملکرد را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

پانل گچی

معایب پانل گچی

از جمله معایب پانل گچی می‌توان به نصب آن‌ اشاره کرد. هنگام نصب پانل گچی باید دقت داشته باشید که دمای محیط، از چهار درجه سانتی‌گراد کمتر نباشد. نکته‌ دیگری که بایستی حتماً به آن توجه داشته باشید استفاده از چسب برای نصب پانل است.
لازم به ذکر است که پنل‌های گچی را در زمان نصب نباید در معرض رطوبت قرار دهید و یا درصورتیکه می‌خواهید آن‌ها را در آب‌وهوای گرم نصب نمایید، استفاده از خنک‌کننده محیط و تهویه که بتواند هوای اطراف پانل‌ها را در سطح ثابتی نگه دارد الزامی است. اما در هرصورت استفاده از این نوع پانل‌ها در دمای بالاتر از ۳۵ درجه مناسب نیست.
یکی دیگر از معایب این مصالح این است که، در بسیاری از مواقع، هنگام حمل و نصب، این پنل‌ها دچار شکنندگی می‌شوند. همچنین مواردی مانند رطوبت، ضد آب بودن و هزینه‌ی بالا نسبت به سایر مصالح ساختمانی را می‌توان یکی از معایب دیگر پانل گچی نسبت به سایر مصالح ساختمانی دانست.

سخن پایانی

جهت اطلاع بیشتر در رابطه با پانل‌های گچی، ساندویچ پانل و دیگر محصولات شرکت ماموت، می‌توانید از طریق شماره تماس‌های درج شده در سایت با ما در ارتباط بوده و اطلاعات موردنیاز را دریافت نمایید.