فوم پلی اتیلن چیست؟

فوم پلی اتیلن، نوعی فوم سلول بسته بوده که با علامت اختصاری PE نشان داده می‌شود و در دسته گازهای بی‌رنگ و قابل اشتعال قرار می‌گیرند. فوم پلی اتیلن در صنایع مختلف کاربرد فراوانی دارد. اما بیشتر برای ساخت ترکیبات پلاستیکی از آن استفاده می‌شود.

 

نحوه تولید فوم پلی اتیلن

تولید فوم پلی اتیلن شامل یک سری مراحل دقیق و تجهیزات تخصصی است. این ماده همه کاره به دلیل خاصیت بالشتکی، عایق و شناوری عالی در صنایع مختلف کاربرد فراوانی دارد. برای شروع فرآیند تولید، گلوله‌های رزین پلی اتیلن خام ذوب شده و با مواد افزودنی مانند عوامل دمنده، عوامل اتصال عرضی و تثبیت کننده‌ها مخلوط می‌شوند.
سپس از طریق یک قالب اکسترود می‌شود تا یک صفحه یا پروفیل پیوسته از پلی اتیلن مذاب تشکیل شود. در مرحله بعد، پلی اتیلن اکسترود شده از یک سری غلتک خنک کننده یا حمام آب عبور داده می‌شود تا آن را به یک ساختار فوم تبدیل کند. فرآیند خنک سازی امکان تشکیل ساختارهای سلول بسته را در داخل فوم فراهم می‌کند که به خواص منحصر به فرد آن کمک می‌کند.
پس از سرد شدن، فوم تحت فرآیندی به نام کف کردن یا انبساط قرار می‌گیرد. این شامل قرار دادن پلی اتیلن جامد شده در معرض حرارت یا فشار است که باعث می‌شود عوامل دمنده درون آن منبسط شوند و حباب‌هایی در سراسر مواد ایجاد کنند. اندازه و توزیع این حباب‌ها چگالی و ویژگی‌های فیزیکی فوم را تعیین می‌کند. پس از انبساط، فوم معمولاً با استفاده از ماشین‌های برش یا قالب به شکل‌های دلخواه بریده می‌شود.
این اشکال می‌توانند از ورق‌ها و رول‌ها تا طرح‌های پیچیده که برای کاربردهای خاص طراحی شده اند، متغیر باشند. در نهایت، اقدامات کنترل کیفیت برای اطمینان از اینکه فوم پلی اتیلن تولید شده مطابق با استانداردهای صنعت برای چگالی، یکنواختی ساختار سلولی، استحکام و سایر مشخصات مربوطه است، اجرا می‌شود. شایان ذکر است که تغییرات در تکنیک‌های تولید بسته به نیازهای خاص یا ویژگی های مورد نظر فوم پلی اتیلن وجود دارد.
تولیدکنندگان ممکن است از فرآیندهای اضافی مانند لمینیت یا عملیات سطحی جهت بهبود عملکرد یا زیبایی شناسی استفاده کنند. به طور کلی، تولید فوم پلی اتیلن با کیفیت بالا شامل کنترل دقیق مواد اولیه، پارامترهای دقیق ساخت و رعایت استانداردهای صنعتی است.

فوم پلی اتیلین

انواع فوم پلی اتیلن

  • پازلی
  • رولی

نوع پازلی این فوم‌ها همانطور که از اسم آنها مشخص است، شباهت بسیار زیادی به پازل دارند و باید در کنار یکدیگر قرار بگیرند اما نوع رولی آن‌ها به صورت یکنواخت قابل استفاده بوده و استفاده از آن‌ها راحت‌تر از فوم‌های پازلی است.

 

ویژگی‌های فوم پلی اتیلن

  • انعطاف پذیری بسیار بالا
  • مقاومت بسیار بالا در برابر زنگ زدگی و خوردگی
  • یکی از ویژگی‌های قابل توجه این محصول خاصیت ضد رطوبتی بالای آن‌هاست که باعث شده در برابر رطوبت مقاومت بسیار بالایی داشته باشند و در میان فوم‌های موجود در بازار یکی از بهترین نوع عایق‌های رطوبتی محسوب شوند.
  • از این نوع فوم در دمای بین 35- و 90 درجه می‌توان بدون کوچک‌ترین آسیبی استفاده نمود.
  • فوم پلی اتیلن در برابر انواع میکروب‌ها، عوامل مخرب شیمیایی و فرسایش محیطی، پایداری بسیار بالایی دارند.
  • وزن سبک، خاصیت برگشت پذیری بسیار زیاد و مقاومت بسیار بالای این فوم در برابر مواد شیمایی می‌باشد.
  • یکی از نکاتی مثبتی که می‌توان در مورد فوم پلی اتیلن اشاره کرد این است که اجرا و نصب این نوع از فوم در سریع‌ترین زمان ممکن انجام می‌گیرد؛ بنابراین در زمان و هزینه‌ای که بابت نصب فوم پلی اتیلن پرداخت می‌شود بسیار صرفه جویی خواهد شد.
  • ضریب نفوذ این نوع فوم نزدیک به صفر است و برای محیط‌های مرطوب و دماهای زیر صفر گزینه مناسبی می‌باشد.
  • فوم عایق پلی اتیلن هیچ گونه مواد سمی از خود آزاد نکرده و در نتیجه خطری سلامت انسان‌ها را تهدید نمی‌کند.
  • چنانچه این نوع فوم در برابر اشعه ماوراء بنفش قرار گیرد، هیچ گونه آسیبی به آن‌ وارد نخواهد شد.

 

استانداردهای فوم پلی اتیلن

شرحاستانداردنتیجه استاندارد
چگالیDIN 5342020-25 KGS/M3
فشار تراکمDIN 53577 با تنش 5KN/M2 فشردگی 10 درصد
 با تنش 35KN/M2 فشردگی 25 درصد
 با تنش 100KN/M2 فشردگی 50 درصد
مقاومت کششیDIN 53571660KN/M2 (در جهت مخالف)
مقاومت کششی طولی و عرضیDIN 5357190  درصد در جهت موافق و 125 درصد در جهت مخالف
مقاومت در برابر پارگیDIN 535750/5N/MM
مقاومت صوتیDIN 4109UPTO 20 Db
انتقال حرارتیASTMC-1770/042W/MK  در 25 درجه سیلسیوس
میزان جذب آبASTMC-272-530/012  درصد

 

کاربرد فوم پلی اتیلن

  • این نوع فوم‌ها به عنوان عایق‌های حرارتی و رطوبتی عمل می‌نمایند. بنابراین استفاده از آن‌ها در کف بام‌ها، دیوارها، کف طبقات، زیر پارکت‌ها و یا کف‌های چوبی کارایی بسیار بالایی دارند. همچنین این نوع فوم در مکان‌هایی مانند سوله‌ها و یا سالن‌های مرغداری کاربرد گسترده‌ای داشته و از آن‌ها به عنوان جایگزین بسیار مناسبی برای پشم شیشه استفاده می‌کنند.
  • در صنعت خودروسازی نیز برای ساخت درب خودروها، داشبورد، سقف اتومبیل، داخل آفتاب‌گیر استفاده می‌شود. همچنین به منظور آب بندی و درب قوطی‌های شوینده فوم‌هایی بسیار کاربردی هستند.
  • علاوه بر آن، در آموزشگاه‌ها از فوم پلی اتیلن برای هنر گلسازی استفاده می‌شود.
  • همچنین این نوع فوم‌ها در کف پیاده روها، مهدکودک‌ها و پارک‌ها به عنوان کفپوش‌های لاستیکی کاربرد فراوانی دارد.
  • در سالن‌های سینما، آمفی تئاترها و یا دیوارهای مشترک بین ساختمان‌ها هنگامی که جریان صدای آب برای همسایگان آزار دهنده باشد، استفاده می‌شود.
  • تولید انواع ساندویچ پانل سقفی و دیواری

فوم پلی اتیلن

 

قیمت فوم عایق پلی اتیلن

همانطور که پیش‌تر ذکر کردیم فوم پلی اتیلن دارای انواع گوناگونی بوده که بسته به کاربرد تولید و عرضه می‌شود؛ بنابراین نمی‌توان قیمت ثابتی برای این فوم در نظر گرفت. لذا مشتریان عزیز می‌توانند برای استعلام قیمت فوم پلی اتیلن بایستی، با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایند.