فوم پلی اتیلن چیست؟

در مقالات پیشین در مورد انواع فوم که برای ساخت ساندویچ پانل کاربرد دارد،صحبت نمودیم. در این مقاله قصد داریم در مورد نوعی از فوم به نام فوم پلی اتیلن اطلاعاتی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

یکی از فوم‌هایی که از حباب های ریز هوا با پلی اتیلن فشرده شده در کنار یکدیگر تشکیل شده است و از فرآورده های نفتی و پلیمری به دست می آیند فوم پلی‌اتیلن است. این نوع فوم نوعی فوم سلول بسته است که با علامت اختصاری PE نشان داده می شود و در دسته ی گازهای بی رنگ و قابل اشتعال قرار می گیرند. Polyethylene در صنایع مختلف کاربرد فراوانی دارد. اما بیشتر برای ساخت ترکیبات پلاستیکی از آن استفاده می شود.

این نوع از فوم‌ها قابلیت حمل و نصب بسیار آسان دارند و به دو صورت پازلی و رولی قابل تولید هستند. نوع پازلی این فوم‌ها همانطور که از اسم آنها مشخص است، شباهت بسیار زیادی به پازل دارند و باید در کنار یکدیگر قرار بگیرند اما نوع رولی آنها به صورت یکنواخت قابل استفاده هستند و به نظر می آید استفاده از آنها راحت تر از فوم‌های پازلی است.

ویژگیهای فوم پلی اتیلن

  • یکی از ویژگیهای قابل توجه این محصول خاصیت ضد رطوبتی بالای آنهاست که باعث شده در برابر رطوبت مقاومت بسیار بالای داشته باشند و در میان فوم های موجود در بازار یکی از بهترین نوع عایق های رطوبت محسوب شوند.
  • از این نوع فوم ها در دمای بین 35- و 90 درجه می توان استفاده نمود و با اطمینان می توان گفت فوم پلی اتیلن در این دماها آسیب نخواهند دید.
  • این نوع از فوم ها در برابر انواع میکروب ها، عوامل مخرب شیمایی و فرسایش محیطی پایداری بسیار بالایی دارند و همین امر موجب محبوبیت فوم پلی اتیلن و استفاده از آنها در صنایع مختلف شده است.
  • این نوع فوم برای ساخت ساندویچ پانل سقفی و ساندویچ پانل دیواری کاربرد فراوانی دارند به دلیل اینکه به عنوان بهترین عایق های صوتی و رطوبتی برای سقف و یا دیوار ساختمان ها محسوب می شوند.

 

مزایای فوم پلی اتیلن

  • یکی از ویژگیهای منحصر به فردی که فوم پلی اتیلن را از سایر فوم ها متمایز نموده است وزن سبک، خاصیت برگشت پذیری بسیار زیاد آنها و مقاومت بسیار بالای این فوم در برابر مواد شیمایی می باشد. ویژگی که سایر فوم ها از آن بی بهره هستند.
  • این نوع فوم ها به دلیل موادی که برای ساخت آنها استفاده شده است مقاومت بسیار بالایی در برابر زنگ زدگی و خوردگی دارند.
  • یکی از نکاتی مثبتی که می توان در مورد فوم پلی اتیلن اشاره کرد این است که اجرا و نصب این نوع از فوم در سریعترین زمان ممکن انجام می گیرد.بنابراین در زمان و هزینه ای که بابت نصب فوم پلی اتیلن پرداخت شود بسیار صرفه جویی خواهد شد.
  • ضریب نفوذ این نوع فوم نزدیک به صفر است، بنابراین برای محیط های مرطوب و دماهای زیر صفر گزینه مناسبی می باشد.
  • انعطاف پذیری بسیار بالای این نوع فوم ها یکی از مزایای قابل توجه این نوع فوم است که موجب شده از این فوم در صنایع مختلف استفاده شود.
  • فوم عایق پلی اتیلن هیچ گونه مواد سمی از خود آزاد نکرده، در نتیجه خطری سلامت انسان ها را تهدید نمی کند.
  • یکی از مهمترین مزایای این نوع فوم این است که چناچه در برابر اوزون و یا ماورابنفش قرار گیرند، هیچ گونه آسیبی به آنها وارد نخواهد شد.

کاربرد فوم پلی اتیلن

  1. این نوع فوم ها به عنوان عایق های حرارتی و رطوبتی عمل می نمایند. بنابراین استفاده از آنها در کف بام ها، دیوارها، کف طبقات، زیر پارکت ها و یا کف های چوبی کارایی بسیار بالایی دارند. همچنین این نوع فوم در مکان های مانند سوله ها و یا سالن های مرغداری کاربرد گسترده ای دارند و از آنها به عنوان جایگزین بسیار مناسبی برای پشم شیشه استفاده می کنند.
  2. فوم های ذکر شده به دلیل خاصیت انعطاف پذیری بسیار بالا، نقشی بسیار مهمی در صنعت بسته بندی ایفا می کنند و عمدتا این نوع فوم ها با نام فوم های بسته بندی رایج هستند.
  3. این نوع فوم ها در صنعت خودروسازی برای ساخت درب خودروها، داشبورد، سقف اتومبیل، داخل آفتابگیر مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین به منظور آب بندی و درب قوطی های شوینده فوم هایی بسیار کاربردی هستند.
  4. در کف پیاده روها، مهدکودک ها و پارک ها از فوم پلی اتیلن به عنوان کفپوش های لاستیکی استفاده می نمایند که موجب می شود مقاومت این مکان ها در برابر هر گونه آسیب بالا ببرد.
  5. علاوه بر آن، در آموزشگاه و هنرکده ها از این نوع فوم ها می توان برای هنر گلسازی بهره گرفت.
  6. همچنین این نوع فوم ها در کف پیاده روها، مهدکودک ها و پارک ها به عنوان کفپوش های لاستیکی استفاده کاربرد فراوانی دارد.
  7. فوم پلی اتیلن دارای خاصیت سلول بسته ای می باشد، در نتیجه به عنوان بهترین عایق های صوتی موجود در بازار شناخته می شوند. از این فوم ها در سالن های سینما، آمفی تئاترها و یا دیوارهای مشترک بین ساختمان ها هنگامی که جریان صدای آب برای همسایگان آزاردهنده است،استفاده می شود. این نوع  فوم ها برای عایق کاری صدا در داخل ساختمان  بهترین گزینه می باشند چراکه از منتشر شدن صدا به داخل سازه جلوگیری می نماید.

معایب فوم پلی اتیلن

  • با اینکه این نوع فوم ها هزینه پایین تری در مقایسه با عایق های الاستومتری دارند، اما در مقایسه با فوم هایی مانند پشم سنگ و یا پشم شیشه قیمت بالاتری دارند. این امر باعث می شود بسیاری از افراد فوم های ذکر شده را به فوم پلی اتیلن ترجیح دهند.
  • یکی از ایرادهای این نوع فوم این است که فقط در دمای 35- تا 90 دره سانتی گراد قابلیت استفاده دارد. اما زمانی که در دماهای بالاتر قرار گیرند شکل اولیه و خاصیت کششی خود را از دست داده و به صورت جدی آسیب می بینند.

قیمت فوم عایق پلی اتیلن

به دلیل اینکه این نوع فوم ها دارای انواع مختلفی هستند نمی توان قیمت ثابتی برای آنها تعیین نمود. لذا برای استعلام دقیق قیمت این نوع فوم ها بایستی حتما با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید و از آنها در مورد قیمت دقیق این نوع فوم استعلام نمایید. اما به طور کلی می توان گفت چناچه به دنبال عایق ارزان و مقرون به صرفه ای هستید، فوم پلی اتیلن یکی از مناسب ترین فوم ها می باشد که می تواند کیفیت سازه ی شما را به طرز قابل توجهی افزایش دهد.

دسته مقالات ساندویچ پانل