ساندویچ پانل:
ساندویچ پانل به مصالح پیش ساخته ساختمانی گفته می شود که دارای دو لایه ورق فلز و یک هسته فوم عایق می باشد.ساندویچ پانل از دو لایه ورق که معمولا از جنس آلوزینک و گالوانیزه می باشد، تشکیل شده است.در میان لایه های ورق، فوم عایق که آن نیز معمولا از جنس فوم پلی اورتان می باشد، قرار گرفته است.ساندویچ پانلها در دو نوع سقفی و دیواری تولید و به عنوان پوشش در ساختمانها به کار برده می شوند.
انواع ساندویچ پانل:
ساندویچ پانل سقفی:
این نوع از پانلها جهت پوشش سقف های سوله ، انبار، سالن های صنعتی و کانکس و ساختمان های پیش ساخته استفاده می شوند.
ساندویچ پانل سقفی دارای طرح ذوزنقه یا به اصطلاح گام می باشند.این خصوصیت در پانل سقفی باعث ایجاد فرم مقاوم در برابر آب بندی صحیح سقف می شود.
ساندویچ پانل دیواری:
ساندویچ پانل دیواری جهت پوشش دیوارهها به کار برده می شود.ساندویچ پانل دیواری بر خلاف پانل های سقفی به صورت صاف می باشد.
البته یا به صورت کاملا مسطح و یا به صورت صاف با شیار ریز می باشند.
دیوار پیش ساخته پانلی:
دیوار پیش ساخته پانلی یا همان ساندویچ پانل دیواری نوعی مصالح پیش ساخته ساختمانی می باشد.دیوار پیش ساخته پانلی دارای یک ترکیب سبک و خشک می باشد که از سه لایه تشکیل شده است دیوار پیشساخته مدرنترین روشهای ساختمان سازی است.
که جایگزین مناسبی برای:
- دیوارها آجری
- آجر توپر رسی
- سفال
- پانلهای فلزی
- بلوکهای گچی
میباشد. دیوار پیش ساخته پانلی از پدیده های جدید در تکنولوژی ساخت و ساز می باشد.این نوع از دیوارها به صورت بار بر نبوده و به عنوان پوشش استفاده می شوند.پانل دیواری پیش ساخته بعنوان مصالح ساخت و ساز جهت پوشش دیوارهای سوله و ساختمان و یا پارتیشن و ساخت ساختمان پیش ساخته مورد استفاده قرار می گیرد.دیوارهای پانلی پیش ساخته بهترین گزینه برای جایگزین کرد نصب دیوارهای سنتی و قدیمی است.با استفاده از دیوار های پیش ساخته می توان سرعت ساخت و ساز را افزایش داد و به راحتی دیوار را نصب کرد. دیوار پیش ساخته امروزه کاربردهای گوناگونی در صنعت ساختمان سازی دارد.
دیوار پیشساخته جایگزین مناسبی برای ساخت دیوار به روش سنتی است.دیوار پیشساخته قابلیت احداث با ارتفاعهای مختلف را دارد.این نوع دیوارها کاربردهای متفاوتی در صنعت ساخت و ساز دارند.به طور معمول سیستمهای دیوار پیشساخته بتنی به سه دسته اصلی:جامد، ساندویچ پانل و پوسته نازک تقسیم میشوند.
هسته دیوار پیش ساخته پانلی در انواع مختلف نظیر : پشم شیشه ، پشم سنگ ، فوم پلی اورتان ،پلی استایرن ، می باشد.در ایران بیشتر از ساندویچ پانل با هسته فوم پلی اورتان استفاده می شود.پانل دیواری توسط دستگاه های مکانیزه در کارخانه مونتاژ و در ابعاد دلخواه طبق خواسته و نیاز سازه مورد نظر آماده است. دیوار پیش ساخته پانلی با سفارش مشتری ساخته و به راحتی توسط کارشناسان و نصابان ماهر در محل مورد نظر نصب می شود.این دیوارها مقاوم در برابر آتش بوده و در کلاس های مختلفی از لحاظ میزان تحمل حرارت ساخته می شوند.ساندویچ پانل دیواری در کلاس B1 و B2 و A1 و A2 که گاهی با عنوان PIR نیز شناخته میشوند تولید می گردد.البته لازم به توضیح است که ساندویچ پانل پشم سنگ از مقاومت نسبتا بالایی نسبت به پل پلی اورتان و پلی استایرن برخوردار است.
تولید برای کاربردهای ویژه:
تولید دیوار های پیش ساخته به طور معمول جهت ساخت انباری در پشت بام ساختمانها و یا پارکینگها استفاده میشود همچنین جهت اسکان کوتاه مدت و موقت کارگران ساختمانی میتوان از دیوار های پیش ساخته مکانی را با سرعت بالا و در کمترین زمان ممکن ساخت.به طور معمول در کارگاهها و کارخانه جات جهت ساخت انبار برای قرار دادن لوازم و تجهیزات از دیوار های پیش ساخته استفاده میشود. همچنین دیوار های پیش ساخته بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.همچنین دارای خاصیت ضد زلزله نیز میباشد.و در نصب آن نیازی به بکارگیری از تیر آهن و یا میلگرد نیست زیرا دارای مقاومت و استحکام بسیار بالایی در برابر ضربه میباشد.نحوه نصب این نوع از دیوارها بدین صورت میباشد که قطعه های آن دارای حالت نر و ماده میباشد که به یکدیگر متصل میشود و درزهای آن بوسیله گچ و یا رنگ پوشیده میشود تا سطحی صاف و صیقلی را نمایان کند.
انواع دیوار پیش ساخته:
دیوار عبارت است،از یک ساختار ممتد، یکپارچه، محکم و استوار که از جنس آجر، سنگ ، بتن ،چوب یا فلز و غیره باشد.ضخامت آن در مقایسه با طول و ارتفاع نازک است. دیوارها معمولا به عنوان مجزا کننده فضاها از یکدیگر به صورت اجزا یا اتاقها عمل میکنند،یا به عنوان محافظ یک فضا هستند. این ساختارهای عمودی، انتقال دهنده بار ساختمان به زمین است.در گذشته دیوارها در سیستم ساختمانی نقش باربری داشته،و وزن کل سازه را تحمل میکردند.اما امروزه با توجه به اهمیت بحث سبک سازی سازه بار کل ساختمان از روی دیوارها برداشته میشود،و به اسکلت ساختمان منتقل میشود.
یکی از محصولات تولیدی دیوار پیش ساخته ،دیوار پیش ساخته بتنی است که با استفاده از تجربه چند ساله یکی از مدرنترین خطوط تولیدی دیوارهای بتنی در این مرکز مستقر شده است.روش تولید دیوار گچی با استفاده از روش باطری و تکنولوژی و پیراسیون رزونانسی باعث تولید دیوارهای با کیفیت بالاتری می شود.
دارای مزایایی به شرح زیر است:
۱- دیوارهای تولیدی ازنظر ضخامت دارای دق ممیزی بوده و ضخامت کلیه دیوارهای در همه تولیدات ثابت می ماند .
۲- امکان تولید دیوارها دورو نما به وجود می آید.
۳- بخاطر استفاده از و یبراسیون رزونانسی بالاترین تراکم بتن در دیوارها به وجود می آید
۴- موقعیت جایگیری فولادها در دیوارهای ثابت می ماند .
۵- امکان تولید دیوارهای با طرح سازمانها و ادارات مختلف فراهم می شود.
۶- امکان تولید با تیراژ بالاتر در مدت زمان اندک فراهم می شود.
دیوار پیش ساخته به عرض ۶۰ سانتی تر و طول ۳ متر با قابلیت عبور تاسیسات در دو نوع سبک و سنگین جهت دیوارهای داخلی ، بیرونی و محوطه تولید می گردد.و بسته به نوع مصرف بصورت افقی (جهت دیوارهای بیرونی و محوطه ) و قائم ( دیوارهای داخلی) قابل اجرا است.دارای اتصال گام و زبانه است.که موجب سهولت نصب بدون نیروی متخصص و افزایش بی نظیر سرعت اجرا، کاهش ملات و کاهش هزینه اجرا می گردد.پانل گچی در مقایسه با محصولات دیگر پیش ساخته ارزانتر و اقتصادی تر است.
دیوار خشک:
برای ساخت دیوارهای جدا کننده داخلی و سقف از آن بهره می گیرند.این محصول را از آن جهت دیوار خشک مینامند.که در ساخت آن از فرایند تولید مصالح تر مانند سیمان و گچ استفاده نمیشود.دیوار خشک از دسته دیوار های پیش ساخته است .که امروزه به عنوان یکی از محصولات جایگزین دیوارهای گچی و سیمانی استفاده می شود.از دیوار خشک به عنوان پوششهای نهایی، پوشش سازههای بنا و جداکنندههای داخلی استفاده میشود.استفاده از دیوار خشک به جای دیوار بنایی باعث کاهش بار مرده به میزان ۳۵ درصد، کاهش نیروی مؤثر زمینلرزه بر ساختمان به میزان ۶۰ درصد، و کاهش هزینه تامین ایستایی ساختمان میشود.
در ایران نیز دیوار خشک توسط شرکت کناف ایران تولید می شود.دیوار خشک در امریکا و بسیاری از کشور های دنیا مصالح رایج در ساخت دیوار های جداکننده داخلی در ساختمان است.ساختمان هایی با سازه بتنی ، فولادی و چوبی است.برای اجرای دیوار خشک در سازه های بتنی و فولادی از مقاطع سرد نور شده و در سازه های چوبی از چوب در بین دو جدارهی دیوار استفاده می شود.دیوارهای جدا کنندهی کناف ، دیوارهای غیر باربری هستند.که برای تقسیم فضاهای داخلی ساختمان استفاده می شوند.این ساختار شامل قابهای فولادی سبک ساخته شده با مقاطع U , C بوده که صفحات روکش دار گچی در یک یا چند لایه ، به وسیله پیچ مخصوص بر روی آنها نصب می شوند.درزهای میان این صفحات به وسیلهی نوار و بتونهی مخصوص درزگیری است.به نحوی که در انتهای کار سطحی یکپارچه و بدون درز که قابلیت رنگ آمیزی و کاشی کاری یا هر نوع پوشش نهایی دیگری خواهد داشت،حاصل می گردد.فضای خالی داخل دیوار ، امکان استفاده از انواع عایق حرارتی و صوتی را فراهم نموده و همچنین عبور و دسترسی به تأسیسات الکتریکی و مکانیکی را به راحتی میسر می سازد.
مزایای دیوار پیش ساخته گچی در برابر سیستم ساخت و ساز سنتی :
- کاهش بار مرده ساختمان و در نتیجه تأثیر چشمگیر در کاهش بار وارده ناشی از زلزله
- تأثیر میان قابی مناسب تیغه های درای وال در تعامل با سازه در هنگام زلزله
- حذف مصالحی نظیر پروفیل های آهنی ، میلگرد ، آجر ، بلوکهای سیمانی و سفالی ، شن و ماسه ، سیمان ، گچ ، خاک رس و آب پس از اجرای اسکلت و سقفها و صرفه جویی در هزینه های ناشی از پرت مصالح و حمل مصالح به طبقات
- عدم نیاز به ادوات جوشکاری و حذف هزینه مصرف برق و مشکلات مربوطه در مناطق شهری
- سرعت بالای اجرا (در حدود ۳ تا ۴ برابر نسبت به سیستم سنتی) و حذف هزینه های بالاسری مربوط به استقرار اکیپ اجرایی سنتی
- کاهش زمان خواب سرمایه (از زمان شروع ساختمان تا اتمام مرحله نازک کاری)
- قابلیت های چشمگیر در عایق بندی حرارتی
- تطبیق هرچه بیشتر با استانداردهای مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان
- قابلیت های چشمگیر در عایق بندی صوتی در برابر تراگسیل صدای کوبه ای
- هوابرد در ساختمان اجرای تأسیسات مکانیکی برقی همزمان با اجرای تیغهها
- با استفاده از فضای خالی میان تیغهها
- دسترسی آسان به تأسیسات مکانیکی و برقی در هنگام بروز مشکلات تأسیساتی
- ترمیم آسان و سریع تیغهها و سقفهای کاذب بدون نیاز به مصالح سنتی
- حذف مرحله نظافت ساختمان از ملاتهای سیمانی و گچ و خاک و تمیزی دیوارها ، کف و قابهای در و پنجره
- کاهش چشمگیر حجم نخاله های ساختمانی
- هزینه های ناشی از نظافت و حمل نخالهها به خارج از ساختمان
- کیفیت ثابت و استاندارد مصالح درای وال به دلیل تولید صنعتی
- حذف هزینه های ناشی از عدم یکنواختی مصالح سنتی
- انبار کردن مصالحی نظیر سیمان و گچ و حفاظت در برابر اثرات رطوبت و ناکارآمدی مصالح
- کاهش بار مرده تیغهها
- امکان دخیل کردن در محاسبات اسکلت و فنداسیون مطابق مبحث ششم مقررات ملی ساختمان و صرفه جویی قابل توجه در مصالح اسکلت
- افزایش فضای مفید واحدها به دلیل کاهش ضخامت تیغهها (تقریباً در یک واحد ۱۵۰ مترمربعی ۸ مترمربع به فضای مفید واحد اضافه می شود.)
- قابلیت اجرا بر روی کف تمام شده که تغییرات آتی معماری بنا را بسیار آسان می کند.
- عدم نیاز به شاقول و تراز کردن در هنگام کاشی و سرامیک کاری بر روی دیوار و کف
- افزایش سرعت کاشی و سرامیک کاری
- حذف زمان خشک شدن نازک کاری جهت رنگ آمیزی خصوصاً در ماه های سرد سال
مزایای دیوار فوق سبک و عایق پیش ساخته تری دی پانل:
شکل کلی این گونه دیوارها با هسته پلی استایرن و بتن مسلح (مش فولادی و بتن پاشیده شده با مقاومت بالا) است.و جهت موارد زیر کاربرد دارند:دقت شود نوع پیش ساخته آن از قبل تولید و تنها برای نصب به محل انتقال می یابد.
- ضد زلزله و عدم ایجاد آوار به دلیل پیوستگی در سقف و دیوارها
- نصب سریع، وزن سبک و قیمت مناسب
- امکان ساخت دو طبقه بدون اسکلت
- عدم دور ریز مصالح به علت عدم کنده کاری جهت لولههای تاسیسات
- عایق صوت، رطوبت و حرارت (صرفه جویی در هزینه تهویه مطبوع ساختمان در تابستان و زمستان)
- تزریق آسان ملات با دستگاه شاتکریت (مطابق با استاندارد و مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان)
- سهولت در نصب تاسیسات مکانیکی و الکتریکی
- بازگشت سرمایه در امور ساختمان سازی در کوتاهترین زمان ممکن
معایب:
- مشکل اصلی استفاده از قطعات پیش ساخته بتن مسلح در مرتبه او
- نحوه اتصال قطعات است،که یک مشکل سازهای است.
- حمل قطعات از کارخانه به محل نصب که یک مشکل اقتصادی محسوب میشود.
اجزای تشکیل دهنده:
پانل پیش ساخته سبک شامل( دو صفحه شبکه جوش شده) فولادی یا مشمی باشد که یک هسته عایق در میان آن قرار گرفته و تعدادی اعضای خرپایی به یکدیگر متصل شدهاند که بعد از نصب، بتن از دو طرف روی آن پاشیده میشود.
مشخصات فنی دیوار پیش ساخته تری دی پانل:
فولاد مصرفی در شبکه جوش شده از نوع سرد کشیده شده ساده بدون آج است.قطر اسمی مفتولهای شبکه جوش شده از ۲/۵ تا ۶ میلیمتر است (برای دیوارهای غیر باربر استفاده از مفتول به قطر ۲ میلیمتر مجاز است). مقاومت کششی مفتولها برای دیوارهای باربر ۴۰۰۰ و برای دیوارهای غیر باربر حداقل ۳۰۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع باشد.چشمه شبکه جوش شده در محدوده ۴۰ تا ۱۰۰ میلیمتر است. هسته عایق به کار رفته معمولاً از جنس ساندویچ پانل پلی استایرن قابل انبساط (EPS) و مطابق استاندارد ملی ایران به شماره ۱۵۸۴۰ با عنوان ویژگیها و روش آزمون ورق پلی استایرن قابل انبساط برای مصارف عایق حرارتی است.هسته عایق باید برای دیوارهای پیش ساخته غیر باربر حداقل چگالی اسمی kg/mm10 و برای اعضای باربر حداقل چگالی kg/mm15 باشد.هسته عایق پلی استایرن تحت آزمایش استاندارد ASTME 84 باید دارای حداقل شاخص گسترش شعله ۲۵ و حداکثر شاخص گسترش دود ۴۵۰ باشد.
تولید و ساخت دیوار پیش ساخته دکوراتیو:
دیوار پیش ساخته یکی از برترین و نوین ترین مصالح در جهت ساختمان سازی میباشد که در حال حاضر خواهانه زیادی را در صنعت ساختمان دارد. یکی از دلایل این برتری قیمت مناسب و مقرون به صرفه بودن آن در مقایسه با سایر مصالح اعم از گچ و سیمان و آجر میباشد. همچنین طرفداران دیوار پیش ساخته به طور معمول پیمانکاران ساختمانی میباشد که به طور عمده اقدام به خرید دیوار پیش ساخته میکنند. کارگاهها و کارخانه جات بسیاری در زمینه تولید این نوع از دیوارها وجود دارند و پیمانکاران جهت کاهش هزینه های خود اقدام به خرید دیوار پیش ساخته از آنها مینمایند.
دلایلی که خرید این محصول را توجیه پذیر میکند:
یکی از دلایل خرید دیوار پیش ساخته کاهش هزینه های مربوط به مصالح مصرفی در ساختمان سازی میباشد که علاوه بر این موضوع نصب آسان آن میباشد. همچنین خاصیت جلوگیری از نفوذ آلودگی صوتی و عایق گرما و سرما از ویژگی های بارز آن میباشد.همانطور که میدانید در بناهای قدیمی بدلیل حجم بالای مصالح پی ساختمان باید وزن بسیار بالایی را نگهداری میکرد که پس از گذشت چندین سال و فرسوده شدن این مصالح فشار بسیار زیادی را به پی ساختمان وارد میکرد. اما در گذر زمان و با طراحی و تولید دیوار پیش ساخته قسمت اعظمی از چنین مشکلاتی حل شد زیرا این نوع از دیوارها دارای وزن بسیار پایینی میباشد که به هیچ عنوان فشار به پی اصلی ساختمان وارد نمیکند که این امر موجب تاخیر در فرسودگی زودرس ساختمانها و بناها میگردد. همچنین یکی از مهم ترین و بارز ترین مزیت های بکارگیری دیوار های پیش ساخته تسریع در عمل دیوار چینی میباشد.
فرایند تولید این نوع از دیوار پیش ساخته یا دیوار آماده بر حسب اینکه به منظور استفاده داخلی است یا خارجی و متریال پایه بکار رفته در آن متفاوت است . برخی از انواع دیوار های آماده یا پیش ساخته دارای یک لایه عایق از جنس یونولیت نسوز میباشند که بین دو لایه مشبک جهت نگهداری و استحکامم بیشتر آن در نظر گرفته شده است قرار میگیرد همچنین پس از نصب آنها توسط شاتکریت عملیات بتن پاشی روی سطح آن انجام میشود. اما برخی از دیوار های پیش ساخته کاملا بتونی میباشد و از عرض و ارتفاع خاصی نیز پیروی میکند که جهت استفاده و دیوار کشی های اراضی و زمینها به کار میروند.
یکی از محصولاتی که در صنعت و حوزه دیوار های پیش ساخته قرار میگیرد پانل سه بعدی دیواری میباشد که به اصطلاح دکوراتیو نیز میگویند. این پانل های سه بعدی بعنوان اجرا دکوراسیون در دیوارها و حتی سقفها استفاده میشود. همانطور که از نام پانل سه بعدی دیواری پیداست به صورت سه بعدی و به اصطلاح لاتین تری دی میباشد که به نوعی برجسته نیز میباشد و برای دیوارهای منازل و همچنین راه رو های ساختمان های مسکونی و اداره جات بکار گرفته میشود. پانل سه بعدی دیواری توانسته است جایگزین بسیار مناسبی برای انواع محصولات تزینی دیوار اعم از کاغذ های دیواری و پتینه و بلکا و همچنین رنگ و نقاشی گردد.
پانل سه بعدی دکوراتیو دیواری نیز بسیار سبک میباشد و دارای قابلیت شستشو نیز میباشد که بعنوان یکی از ویژگی های بارز آن در نظر گرفته میشود. اما این نوع از دیوارها علاوه بر زیبایی میتوانند بعنوان یک لایه عایق جهت عدم نفوذ صوت و رطوبت نیز استفاده شوند.همچنین پنل سه بعدی دیواری امروزه بعنوان یکی از مهمترین ملزومات در جهت زیباسازی و همچنین دکوراسیون منازل بکار میرود که یکی از برترین ویژگی های آن قیمت مناسب میباشد و همچنین تسریع و سهولت در نصب میباشد.
کاربرد دیوار پیش ساخته پانلی:
دیوار پیش ساخته ساندویچ پانلی کاربرد های فراوانی دارد.از سازه دیوار پیش ساخته به دلیل سبک وزن بودن مناسب ترین روش برای ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد.ساندویچ پانل دیواری به دلیل کارایی بالایی که در برابر حفظ دما و مقاومت در برابر عوامل خارجی دارد در صنعت بسیار مورد توجه قرار گرفته است.پانل های دیواری در کارخانه جات، ساخت سوله حتی در صنایع دفاعی و یا نظامی امتحان خود را پس داده است.این سازه به راحتی توسط دستگاه های مکانیزه در کارخانه مونتاژ و در ابعاد دلخواه طبق خواسته و نیاز سازه مورد نظر آماده است و با سفارش دادن میتوان دیوار پیش ساخته را از کارخانه تحویل و به راحتی توسط کارشناسان و نصابان ماهر در محل مورد نظر نصب و آماده استفاده نمود .
مزایای دیوار پیش ساخته پانلی:
این نوع از دیوارها نسبت به مصالح سنتی از مزایای متعددی برخوردار می باشد.پانل های پیش ساخته در محیط های کنترل شده تولید و تحت آزمایش هایی قرار می گیرد.این امر کیفیت بالای این نوع از سازهها را تضمین می کند.وزن سازه های پیش ساخته ۹۰ درصد کمتر از سازه های سنتی است.که این امر بدون کاهش مقاومت سازه در هر شرایط می باشد.
- وزن سبک
- عایق صوت
- سهولت و سرعت در نصب
- جابه جایی و حمل آسان
- صرفه اقتصادی
- افزایش زیر بنای مفید
- بهداشتی بودن و سازگار با انسان
- مقاومت در برابر آتش
- مقاوم در برابر زلزله
- کاهش وزن آهن و بتن مصرفی به میزان قابل ملاحظه
اصولا هر چه سازه سبک تر باشد در مقابل زلزله رفتار مناسب تری از خود نشان میدهد لذا سبک سازی سازه از اهمیت ویژه ای برخوردار است . البته باید در این سبک سازی سازه به نکات طراحی معماری نیز توجه کرد.منظور از سبک سازی سازه عبارت است از کاهش وزن تمام شده ساختمان با استفاده از مصالح سبک و بهینه سازی روش های اجرا با استفاده از تکنیک های نوین ساخت این بهینه سازی دارای مزایای بسیاری است مانند صرفه جویی در هزینه ، زمان ، انرژی و کاهش زیان های ناشی از زلزله و صدمات ناشی از وزن زیاد سازه عمدتا روش های سبک سازی ساختمان که در بالا شرح دادیم به دو دسته کلی تقسیم میشوند. سبک کردن اجزای باربر ساختمان همانند دیوار سبک، سبک تر کردن سازه ساختمان. دیوار پیش ساخته بسته به مورد استفاده و ویژگی های محیطی می تواند گچی ، بتنی، پلی استایرنی و … باشد.
معایب دیوارهای سنتی:
با توجه به نحوه ساخت اجرای این نوع دیوارها بسیار کند است.احتمال وجود خطا در این نوع دیوارها وجود دارد،که باعث کاهش مقاومت فیزیکی دیوار میشود.دیوار های سنتی جزو سنگینترین دیوارها حساب میشوند،و قابل مقایسه با دیوار های پیشساخته جدید نیست.نصب و اجرای این نوع دیوارها نیاز به تعداد زیادی نیروی انسانی دارد،که این تعداد در نصب پانلهای پیشساخته بسیار کمتر است.
قیمت دیوارهای پیش ساخته پانلی:
قیمت دیوار پیش ساخته پانلی و یا قیمت ساندویچ پانل یا انواع پانل دیواری پیش ساخته و یا ساندویچ پانل دیواری عناوین این محصول میباشد و با توجه به نوع جنس سازه قیمت این مصالح متفاوت می باشد. جهت دریافت اطلاعات بیشتر از لیست تولید کنندگان معتبر ساندویچ پانل به صفحه مربوطه در لینک سایت ساندویچ پانل ماموت مراجعه فرمایید.با ما همراه باشید