کانکس‌ها بناهایی قابل حمل و از پیش ساخته شده هستند که کاربرد آن‌ها در دنیای امروز افزایش چشمگیری یافته است. این سازه‌ها در محل‌هایی که نمی‌توان یک ساختمان سنتی را احداث نمود و همزمان نیاز به جابجایی نیز وجود دارد، مورد استفاده قرار می‌گیرند.
در گذر زمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش به کارگیری فناوری‌های نوین، طراحی و موارد استفاده از این سازه‌های پیش ساخته نیز دچار تحول بزرگی شد؛ به طوری که امروزه در کاربری‌های گوناگونی از آن‌ها استفاده می‌شود و کانکس امدادی یکی از این کاربری‌ها بوده که به منظور کمک رسانی به افراد کاربرد دارد.

 

معرفی کانکس امدادی

کانکس امدادی یکی از انواع کانکس است که با هدف امدادرسانی به افراد در بین جاده‌ها و بزرگراه‌ها به افراد و خودروهای آسیب دیده مورد استفاده قرار می‌گیرد. درواقع نوع ساخت این سازه از سایر کانکس‌ها مجزا نبوده؛ ولی امکانات درونی و تجهیزاتشان با یکدیگر متفاوت است. این کانکس‌ها هم به صورت ثابت کاربرد دارند و هم به شکل چرخ‌دار برای مواقعی که نیاز به جابجایی باشد.
موارد مصرف این کیوسک‌ها علاوه‌بر امدادرسانی پزشکی، جهت مشاوره، اهدای خون و… نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. کانکس امدادی همچنین باید محلی برای استراحت تکنیسن‌ها و قرار دادن تجهیزات نیز داشته باشد.

کانکس امدادی

کانکس امدادی ساندویچ پانلی

یکی از بهترین مصالحی که جهت ساخت این کانکس‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، ساندویچ پانل است. این متریال پیش ساخته به دلیل ارائه ویژگی‌های متعدد مورد توجه تولیدکنندگان مختلفی واقع شده و در کاربری‌های متعددی همچون امدادرسانی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
پنل ساندویچی می‌تواند علاوه‌بر افزایش دوام سازه، موجب عایق بندی درست فضای داخلی اتاقک شده و با ذخیره انرژی هزینه‌های مربوط به سرمایش و گرمایش را کاهش دهد. برخی از مهم‌ترین مزایای استفاده از ساندویچ پنل دیواری و سقفی در ساخت کانکس عبارت است از:

  • عایق بندی رطوبتی: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های پانل ساندویچی، مقاوم بودن در برابر رطوبت و اقلیم مختلف می‌باشد. با استفاده از این متریال در کانکس امدادی می‌توان در مناطق سیل زده یا در فصول بارندگی این سازه‌ها را بدون نگرانی به کار برد.
  • مقاوم در برابر آتش: با انتخاب یک متریال درست در ساختار ساندویچ پنل می‌توان دوام مصالح را مقابل شعله‌های آتش به طور قابل چشمگیری افزایش داد.
  • عایق بندی صوتی: از آنجا که این سازه‌ها برای امداد رسانی تعبیه شده‌اند، افراد زیادی به داخل آن هدایت می‌شوند که نیاز به آرامش در فضای داخلی دارند. این مصالح با کاهش نفوذ آلودگی صوتی به داخل اتاقک موجب به حداقل رسیدن سر و صدا خواهند شد.
  • وزن کم و حمل آسان: متریال ساندویچ پانل وزن اندکی داشته و همین امر موجب می‌شود تا حمل و نقل کانکس نیز به آسانی انجام گیرد.
  • ممانعت از اتلاف انرژی: عایق بندی حرارتی از مهم‌ترین ویژگی‌های مربوط به این مصالح بوده که موجب جلوگیری از هدررفت انرژی و کاهش نیاز به سیستم‌های گرمایش و سرمایش برای فضای داخلی این سازه شود.

 

مشخصات فنی کانکس امدادی

باتوجه‌به اینکه مصالح به کاررفته در ساخت این کانکس‌ها با یکدیگر تفاوت دارند، مشخصات فنی مربوط به آن‌ها نیز متفاوت خواهد بود. اگر از ساندویچ پانل در پوشش این سازه‌ها استفاده شود، می‌توان با انتخاب فوم پلی اورتان برای عنصر میانی و ورق آلوزینک در لایه‌های جانبی، بازدهی کانکس را افزایش داد. برخی از مشخصات مربوط به کانکس امدادی در جدول زیر ارائه شده:

اسکلتپروفیل‌های سنگین
پوشش داخلیUPVC یا پانل آلومینیوم
شاسیتیرآهن
فوم عایق پنلپلی اورتان، پلی استایرن یا پشم سنگ
ورق پانلورق گالوانیزه، آلوزینک یا آلومینیوم
پوشش کفجنس چوبی یا ورق UPVC
وزندر حدود 700 کیلوگرم
درب و پنجرهآلومینیوم

تجهیزات کانکس امدادی

همانطور که پیش‌تر نیز به آن اشاره کردیم، این کانکس‌ها دارای تجهیزات و امکاناتی متفاوت از سایر کانکس‌ها هستند که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

  • قفسه‌های مربوط به قرار دادن دارو
  • اتاق مخصوص استریلیزه و شستشو
  • کپسول آتش‌نشانی
  • اتاق مناسب برای استراحت پزشکان و تکنیسین
  • لوازم اولیه پزشکی
  • برانکارد

 

انواع کانکس امدادی

کانکس‌های حوزه درمان همگی به یک منظور تعبیه شده‌اند و هدفی معین را دنبال می‌کنند؛ ولی با این وجود کانکس امدادی دارای انواع مختلفی بوده که در ادامه به آن‌‌ها اشاره شده:

  • کانکس پزشکی: یکی از پرکاربردترین انواع کانکس‌های امدادی، نوع پزشکی بوده که در آن جهت ارائه خدمات مربوط به فوریت‌های پزشکلی اقدام می‌گردد. این کانکس‌ها با اعلانی که در زمان حوادث صورت می‌گیرد به محل حادثه ارسال می‌شوند تا خدمات موردنظر را ارائه دهند. لازم به ذکر است که نوع ثابت کانکس پزشکی به نسبت متحرک ابعاد بزرگ‌تری دارد و همین امر سبب می‌شود تا تجهیزات درون آن نیز بیشتر باشد.
  • کانکس اورژانس: برای ارائه فوریت‌های پزشکی نیاز به نوعی سازه به نام کانکس اورژانش است تا بتواند شرایط لازم را برای اقدامات پیشگیرانه مهیا نماید. کانکس اورژانس می‌تواند جهت عمل‌های سرپایی و نجات جان انسان‌ها در موارد حیاتی، نقش به‌سزایی داشته باشد. از این کانکس جهت معاینه بیمار، برخی تزریقات، اتاق معاینه و… استفاده می‌شود.
  • کانکس بیمارستان: برای فراهم نمودن فضایی مشابه با بیمارستان با بخش عمده‌ای از امکانات و تجهیزات آن، نیاز به نوع خاصی از این سازه‌ها به نام کانکس بیمارستان می‌باشد. این کانکس‌ها می‌توانند یک جایگزین مناسب برای سازه‌های سنتی بیمارستانی باشند.

کانکس امداد

قیمت کانکس امدادی

این نوع از کانکس‌ها بسته به نوع کاربری، ابعاد و متریال درخواستی و تجهیزات خاص، طراحی و تولید می‌شوند؛ لذا نمی‌توان قیمت مشخصی را برای این سازه تعیین نمود. علاقه‌مندان جهت اطلاع یافتن از قیمت کانکس امدادی و انواع دیگر کانکس مانند کانکس تاشو، کانکس دوطبقه و… می‌توانند از طریق راه‌های ارتباطی موجود در سایت با بخش فروش در ارتباط بوده و از کارشناسان با تجربه ما در این زمینه کمک بگیرید.