کانکس امدادی چه نوع کانکسی است؟
در این مقاله قصد داریم یکی دیگر از انواع کانکس به نام کانکس امدادی را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید. کانکس امدادی نوعی کانکس است که در آن خدمات متفاوتی مانند اورژانس، امداد خودرو، خدمات پزشکی، هلال احمر و یا انتقال خون در مسیرهای شهری و جاده ای ارائه می شود. این نوع از کانکس ها در زمان وقوع حوادث پیش بینی نشده ای مانند زلزله، سیل، طوفان های شدید کارایی بسیار گسترده ای دارند چراکه می تواند برای آن دسته از افرادی که در اثر این حوادث خانه ی خود را از دست داده اند سرپناهی موقت باشد. این نوع از کانکس ها بسته به نوع کاربری به صورت چرخ دار و ثابت قابلیت تولید دارند. برای این نوع از کانکس ها اتاقی جهت استراحت تکنسین ها و اتاقی برای قرار دادن تجهیزات و وسایل مانند منبع آب آشامیدنی و یک چشمه سرویس بهداشتی تعبیه شده است. کانکس امدادی بایستی شامل تجهیزاتی باشند که در قسمت زیر به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
- لوازم پزشکی اولیه
- برانکارد
- داروهای ضروری
- اتاق جهت استراحت پزشکان و پرسنل
- قفسه بندی جهت قرار دادن داروها
- کپسول آتش نشانی
- سیستم سرمایشی و گرمایشی مناسب
- آشپزخانه و اتاق بندی داخلی جهت شستشو و استریلیزه
ساخت کانکس امدادی
همانگونه که گفته شد این نوع از کانکس ها متناسب با نوع خدماتی که قرار است ارائه دهند، تجهیز می گردند. به عنوان مثال اگر این نوع از کانکس ها وظیفه امداد رسانی جاده ای در ایام نوروز را بر عهده دارند بهتر است از نوع چرخدار باشند تا بتوانیم به راحتی آنها را به مکان های دیگر جابه جا و انتقال دهیم. در این نوع از کانکس ها بهتر است فضایی برای استراحت تکنسین ها و قرار دادن قطعات و ابزار آلات در نظر گرفته شود.در این نوع از کانکس ها به دلیل دور بودن از فضای شهر بهتر است یک مخزن آب آشامیدنی و یک چشمه سرویس بهداشتی در نظر گرفته شود. در صورتی که این سازه ها قرار است جهت ارائه خدمات پزشکی مورد استفاده قرار گیرند، بایستی مانند یک بیمارستان کوچک عمل کنند.در این نوع از سازه ها بایستی یک اتاق به منظور ارائه خدمات اورژانسی و قرار دادن تجهیزات پزشکی در نظر گرفته شود. همچنین بایستی فضایی مخصوص برای استراحت پزشکان و دستیاران طراحی شود.چناچه این نوع از کانکس ها قرار است به صورت موقت و بین راهی مورد استفاده قرار گیرند بهتر است به صورت چرخدار تولید شوند اما در صورتی که قصد دارید با کاربری ایستگاه اهدای خون یا مشاوره های خانواده از آنها استفاده نمایید می توانید از نوع ثابت این سازه استفاده نمایید.
مشخصات فنی کانکس امدادی
اسکلت
شاسی این نوع از کانکس ها از نوع تیرآهن با نمره متناسب با ضوابط ساختمان سازی است که با استفاده از ضد زنگ اپوکسی پوشش داده می شوند. این امر از زنگ زدگی و پوسیدگی کانکس در اثر استفاده طولانی مدت جلوگیری می کند. اسکلت این نوع از ساختمان ها از جنس پروفیل است و ضخامت و نمره پروفیل ها بایستی بر حسب استانداردهای مهندسی تعیین شود.
نوع اتصالات
اتصالاتی که در این نوع از کانکس ها انجام می پذیرد از نوع جوشی می باشد. زمانی که برای متصل کردن قطعات از جوشکاری استفاده نمایید، به راحتی می توانید این سازه را به مکان های دیگر جابه جا نمایید و سازه دچار آسیب دیدگی نمی شود. اما زمانی که نوع اتصالات از نوع دیگری باشد در زمان جابه جایی سازه ممکن است به سازه آسیب های غیر قابل جبرانی وارد شود.
ابعاد
این نوع سازه ها را بر حسب قسمت های مختلفی که می خواهید در آنها طراحی نمایید، می توانید در اندازه ها و ابعاد مختلفی سفارش دهید و از این نظر هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد. نوع پوشش کف سازه کف این نوع از کانکس ها از تخته های چند لایه استفاده شده است که با استفاده از ورق های UPVC و فوم پلی یورتان پوشانده شده اند.
درب و پنجره
جنس درب و پنجره این نوع کانکس می تواند از نوع UPVC دو جداره آلومینیومی باشد. یکی از نکاتی که در هنگام نصب پنجره بایستی به آن توجه نمایید محل قرار گیری پنجره است. پنجره ها بایستی به نحوی قرار گیرند که نور خورشید به صورت مستقیم به داخل کانکس نتابد.به منظور فراهم نمودن امنیت بیشتر برای این سازه می توانید برای قسمت پنجره حفاظ و برای درب آکاردئونی در نظر بگیرید. همچنین چناچه تجهیزات داخل کانکس از قیمت بالایی برخوردار هستند می توانید از درب های ضد سرقت بهره بگیرید تا از بروز سرقت نیز جلوگیری شود.
پوشش خارجی کانکس امدادی
در ساده ترین حالت ممکن می توان از ورق هایی مانند ورق گالوانیزه، آلوزینک و آلومینیوم برای ساخت این کانکس استفاده کرد اما در صورتی که می خواهید این کانکس از مقاومت بیشتری برخوردار باشد می توانید از مصالحی مقاوم مانند ساندویچ پانل استفاده نمایید. در این صورت مقاومت سازه شما بهتر خواهد بود و برای مدت زمان طولانی تری می توانید از این سازه استفاده نمایید. همچنین برای عایق بندی این سازه می توانید از فوم پلی یورتان و فوم پلی استایرن نسوز استفاده نمایید.
نمای داخلی کانکس امدادی
به منظور ساخت داخل این نوع از کانکس ها از متریال هایی مانند PVC، صفحات پانل آلومینیومی و استیل استفاده میگردد که بسته به نوع کاربری و مدت زمانی که میخواهید از این سازه ها استفاده نمایید، می توانید هر کدام از این مصالح را مورد استفاده قرار دهید.
کاربرد کانکس امدادی
این نوع از کانکس ها کاربرد فراوانی دارند. از مهمترین کاربردهای این نوع کانکس می توان به امدادهای پزشکی و اورژانسی، امداد خودرو در مسیرها، نمازخانه، عابر بانک های بین جاده ای اشاره نمود. یکی از نکاتی که در استفاده از کانکس امدادی اهمیت دارد، نوع کاربری آنهاست. زمانی که این مدل کانکس به صورت چرخدار و یا ثابت تولید می شوند اجزای داخلی آنها هم با توجه به نوع خدماتی که قرار است در آنها ارائه شود، تعیین می گردد. لذا باید قبل از ساخت کانکس های امدادی نوع کاربری آنها مشخص شود.
قیمت کانکس امدادی
این نوع از کانکس ها بسته به نوع کاربری، ابعاد و متریال درخواستی و تجهیزات خاصی طراحی و تولید میشوند. لذا نمیتوان قیمت مشخصی برای کانکس ها امدادی تعیین نمود.علاقمندان جهت اطلاع یافتن از قیمت کانکس امدادی و انواع دیگر کانکس مانندکانکس تاشو،کانکس دوطبقه و… می توانید از طریق راه های ارتباطی موجود در سایت با بخش فروش ما در ارتباط بوده و از کارشناسان با تجربه ما در این زمینه بهره بگیرید.