سوله دو طبقه چیست؟

سوله همانند کانکس و یا ساندویچ پانل در دسته ی سازه های پیش ساخته قرار می گیرند. هر کدام از این سازه های پیش ساخته کاربردهای متفاوتی دارند. در مقالات پیشین درمورد سوله هایی اعم از سوله تیرورقی، سوله خرپایی، سوله UBM صحبت نموده ایم در این مقاله قصد داریم در مورد سوله دو طبقه اطلاعاتی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

این نوع سوله ها سازه های سبک هستند که از دو طبقه تشکیل شده اند و به همین دلیل با نام سوله دو طبقه نامگذاری شده اند. ساخت سوله دو طبقه عمدتا با دو روش صورت می گیرد. در روش اول سوله ها به صورت مجزا و مستقل از هم ساخته می شوند و از طریق راه پله ای که در خارج از سوله وجود دارد با یکدیگر ارتباط پیدا می کنند. در روش دوم سوله ها به صورت دوبلکس طراحی می شوند. در این مدل سوله ها راه پله درون سازه قرار گرفته است. به طور کلی می توان گفت این نوع از سازه ها به منظور استفاده بهینه از فضا ساخته می شوند و برای آن دسته از افرادی که با کمبود فضا مواجه هستند بهترین گزینه می باشد.

نکته ای که در مورد این سازه ی پیش ساخته وجود دارد این است که به دلیل اینکه سازه ها استحکام بیشتری داشته باشند پایه ها در محل سازه نصب شده و در مرحله بعدی اتصال فنداسیون به پایه انجام می شود، این سوله ها را نمی توان به مکانی دیگر جابه جا نمود.همچنین کف این سوله ها به دلیل اینکه صدای ناشی از رفت و آمد را کم کند، بتن ریزی و سپس سرامیک می شوند و به همین خاطر انتقال آنها غیر ممکن است.

سوله دو طبقه

متریال مصرفی برای ساخت سوله دو طبقه

فولاد یکی از بهترین مصالحی است که میتوان برای ساخت سازه های دو طبق و یا چند طبقه از آن استفاده نمود. یکی از مزایای استفاده از فولاد این است که فضای کمتری نسبت به بتن اشغال می کنند. در صورتی که از تیر و ستون های فولادی در اسکلت سوله های دو طبقه استفاده شود نوعی پیوستگی در سازه به وجود می آید که از ایجاد نوسان در سازه جلوگیری می نماید.

یکی از نکات مثبتی که در مورد فولاد می توان گفت این است که در برابر فشار خم می شوند اما در نهایت نمی شکنند. اما بتن علاوه بر اینکه از وزن بالای برخوردار هستند احتمال آسیب دیدگی آنها بسیار زیاد است که این امر به تخریب ساختمان منجر می شود. یکی از اصولی که حتما بایستی در ساخت سوله دو طبقه و یا چند طبقه رعایت شود، نصب نمودن بادبند است چراکه می تواند در برابر فشارهای فرعی و پیچشی مقاومت زیادی ایجاد می نماید.

نکاتی مهم در ساخت سوله دو طبقه

قبل از اینکه سوله به مرحله اجرا برسد باید از این موضوع مطمئن شوید که آیا می خواهید سوله را یک طبقه یا دو طبقه بسازید. چناچه از همان ابتدا ازساخت سوله یک طبقه و یا دو طبقه اطمینان داشته باشیم، مهندسان با توجه به محل ساخت سازه، کاربری سازه و مقیاس سازه محاسبات لازم را انجام داده و نسبت به طراحی نقشه و اجرای سوله اقدام می کنند.

اما زمانی که یک سوله را با یک طبقه را می سازیم و در آینده هم احتمال اینکه بخواهیم طبقه ی دیگری به آن اضافه نماییم وجود دارد، بایستی از ابتدای کار با پیمانکار در مورد این قضیه صحبت نماییم. در نتیجه مهندس مورد نظر به نحوی سوله را طراحی می کند و راهکارهایی برای افزایش مقاومت آن در نظر می گیرد که بتوان طبقه ای دیگر بر روی آن اضافه نمود.

سوله دو طبقه

سوله های دو طبقه به چه منظور ساخته می شوند؟

اجرای این نوع سوله ها با اهداف متعددی صورت می گیرد.مهمترین دلایل ساخت این سوله ها به طرح زیر است.

  • یکی کردن واحدهای کاری مختلف که در این صورت دسترسی به افراد و تجهیزات و تاسیسات آسانتر می شود.
  • هزینه های ناشی از ساخت و ساز کاهش می یابد چراکه متریال کمتری مصرف می شود.
  • با اجرای این نوع از سوله ها می توانید ساختمان های بیشتری در یک مکان داشته باشید که این مزیتی بزرگ است.
  • کم کردن مسیر تولید محصول که به طرز قابل توجهی زمان ناشی از اجرای سوله را کاهش می دهد که این مزیتی قابل توجه است.

هزینه ساخت سوله دو طبقه

یکی از فاکتورهای که قیمت نهایی این نوع سوله ها را تعیین می کند، اسکلت فلزی آنهاست. البته ابعاد و متراژی که برای ساخت این نوع وسله ها در نظر می گیرد هم در قیمت تاثیر گذار هستند. در سوله های دو طبقه بهتر است از اسکلت هایی با مقاومت بیشتر استفاده نمایید چرا که می تواند وزن بیشتری را تحمل کند و برای مدت زمان بیشتری می توانید از این نوع سوله استفاده نمایید.

به طور کلی استفاده از سوله ای که از دو طبقه تشکیل شده است بسیار مقرون به صرفه تر از این است که دو سوله در کنار یکدیگر ساخته شوند چراکه در اینصورت شما بایستی هزینه هایی بیشتری پرداخت نمایید. به این دلیل که برای ساخت دو سوله مجزا از دو فنداسیون، دو سقف استفاده می شود.

البته در صورتی که می خواهید در هزینه های ساخت و ساز سوله صرفه جویی نمایید می توانید از سوله های کار کرده استفاده کنید در این صورت هزینه های ساخت و ساز 30 تا 50 درصد کاهش پیدا می کند.

به خاطر داشته باشید ساخت این نوع سوله ها را بایستی به دست کارشناسان باتجربه بسپارید چراکه بایستی از دوام و مقاومت کافی برخوردار باشد تا بتواند وزن طبقه دوم را به خوبی تحمل کند در غیر اینصورت ممکن است خسارت های فراوانی از نظر مالی به شما وارد شود که غیر قابل جبران است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر شما عزیزان می توانید با مشاوران با تجربه ما در این زمینه ارتباط داشته باشید و از تمامی نکاتی که باید برای ساخت این نوع سازه ها بدانید، اطلاع پیدا نمایید.