سوله UBM چیست؟

شرکتی آمریکایی به نام MCI در سال 1981 برای نخستین بار دستگاههای ABM را تولید و به بازار عرضه نمود. در سال 1994 نرم افزاری به نام MICROPROSSESSOR CONTROL به این دستگاه اضافه شد و با نام UBM معروف شد. این نوع سوله ها به دلیل اینکه از لحاظ ظاهری شبیه به قوس یا حرف U در انگلیسی هستند به سوله قوسی و یا ( یو بی ام ) معروف هستند.

متریال به کار رفته در این نوع سوله ها ورق گالوانیزه  با ضخامت های مختلف می باشد که از استحکام و دوام بسیار بالایی برخوردار هستند.فرم دهی ورق های گالوانیزه در دو مرحله و با فرایند نورد سرد صورت می گیرد.دستگاههای به نام UBM این نوع ورق ها را به پانل هایی با ابعاد یکسان تولید تبدیل کرده و در مرحله ی بعدی پانل ها به صورت یکنواخت در کنار یکدیگر جایگذاری شده و از طریق دستگاههایی مخصوص به نام SIMER همدیگر متصل می شوند.

مراحل ساخت سوله UBM

این نوع از سوله ها در مقایسه با سازه هایی مانند سوله تیر ورقی و سوله خرپایی ارزانتر و به صرفه تر هستند . این نوع سوله ها فاقد اسکلت هستند و فرایند تولید آنها طی چندین مرحله توسط دستگاههای سیار UBM انجام می شود.طی این عملیات دستگاهی به نام CSU بر روی تریلر و یا کشنده های نصب می شود. در مرحله بعد نرم افزاری به نام MIS PROSOFT اطلاعاتی اعم از طول، عرض، ارتفاع، وسط سازه، مقدار باربرف، میزان سرعت و مقاومت در برابر باد را دریافت می نماید. دستگاه ذکر شده براساس این اطلاعات نفشه کلی سازه را طراحی و فرم دهی و تولید پانل ها را آغاز می کند.

به خاطر داشته باشید که برای مونتاژ این نوع سوله ها به تیمی با تجربه و حرفه ای نیازمند هستید. همچنین اجرای این سوله ها را می توان با کمترین نیروی انسانی انجام داد چراکه می توانید تمامی متعلقات سازه را با استفاده از کامیون و یا کشنده حمل و به محل مورد نظر انتقال نمایید و در همان جا عملیات نصب را انجام دهید

این نوع از سازه ها براساس شکل و نوع کاربری که دارند به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند که در اینجا به معرفی سه نوع از آنها خواهیم پرداخت.

انواع مختلف سوله های ubm

سازه Q شکل ( زمین به زمین )

این روش از نظر اقتصادی یکی از مقرون به صرفه ترین روشهای ساخت سوله UBM است. طراحی این نوع سازه ها به نحوی انجام می گیرد که سازه ها از هر دو طرف بر روی زمین قرار می گیرند و به همین خاطر هم با نام زمین به زمین معروف می باشد. در این نوع سوله ها نیازی به ساخت دیوار در اطراف وجود ندارد و سازه مورد نظر نقش دیوار را ایفا می کند و این یکی از مهمترین مزیت های این روش است.

سازه R شکل ( دیوار به دیوار)

این نوع از سازه ها از دو طرف دیوار و یا ستون قرار گرفته و به دلیل قرارگیری این سازه از اطراف  بر روی دیوار با نام دیوار به دیوار معروف می باشد.

سازه T شکل ( زمین به دیوار)

این روش با نام زمین به دیوار شناخته شده است چرا برای اجرای این روش سازه از یک طرف برروی زمین و از طرف دیگر بر روی دیوار قرار می گیرد.

سوله قوسی (ubm)

مزیت های سوله UBM

• به دلیل اینکه این نوع از سوله ها با استفاده از ورق گالوانیزه ساخته می شوند سازگاری بالایی با محیط زیست دارند. از طرفی دیگر استفاده از ورق های گالوانیزه، مقاومت این نوع سوله ها را در برابر زنگ زدگی و اصطکاک بسیار بالا می برد.

• چناچه این روش را برای ساخت سوله سازی خود انتخاب نمایید سرعت ساخت سوله تا پنج برابر افزایش پیدا خواهد کرد. همچنین از نظر اقتصادی این نوع سوله ها برای شما به صرفه تر خواهد بود چراکه پروژه با سرعت کمتری به اتمام میرسد در نتیجه به کارگر کمتری هم برای طراحی سوله خود نیاز دارید.

• به دلیل اینکه در طراحی سوله UBM با کیفیت ترین متریال مورد استفاده قرار می گیرد، این نوع سازه ها از لحاظ فیزیکی و یا مکانیکی بسیار مقاوم بوده، به نحوی که در برابر حوادث غیر قابل پیش بینی مانند آتش سوزی، بارش برف سنگین و طوفان هایی تا 250 کلیومتر در ساعت آسیب نمی بیند. همچنین قدرت تحمل زلزله هایی تا 7 ریشتر را هم دارد.

• یکی از مزایای قابل توجه این نوع از سازه ها انعطاف پذیری بسیار بالای سوله های UBM است. مشتریان می توانند بر حسب دلخواه و سلیقه خود طول، عرض و ارتفاع این نوع سوله ها را تغییر دهند. به عنوان مثال عرض این نوع سازه ها از 10 تا 20 متر و ارتفاع آنها می تواند بین 5 تا 12 متر باشد.

• همچنین این نوع سوله ها در برابر فاکتورهایی مانند آب، آتش و یا اکسیداسیون آسیب مقاومت بسیار بالایی دارد.

سوله قوسی (ubm)

معایب سوله UBM

• در این نوع سازه ها قابلیت نصب جرثقیل سقفی وجود ندارد و این یکی از بزرگترین معایب این نوع از سوله ها می باشد.

• برای ساخت سوله UBM با دهانه و ارتفاع بلند محدودیت وجود دارد.

• در فصل هایی مانند زمستان و یا تابستان تبادل انرژی بالایی وجود دارد و این امر به هدر رفتن انرژی کمک می نماید که این امر به ضرر صاحب سوله می باشد.

• یکی از ایرادهای سوله UBM این است که امکان جابه جایی این نوع سوله ها به هیچ عنوان وجود ندارد به خاطر اینکه هم ورق ها به یکدیگر دوخته شده اند و هم اینکه ورق ها به شکل قوس دار طراحی شده اند و با هیچ نوع وسلیه ای نمی توان آنها را به مکانهای دیگر انتقال داد.

• از این نوع سوله ها نمی توان برای کاربری هایی مثل مرغداری، دامداری و یا دارویی استفاده نمود. علت این موضوع این است که برای ساخت سوله UBM از فوم پلی یورتان استفاده شده است که می تواند بوها را به خود جذب نموده و امکان ضد عفونی آنها هم وجود ندارد.

در صورتی که می خواهید از مشخصات و ویژگیهای این نوع سوله ها بیشتر بدانید، می توانید از طریق شماره تماسهایی که در سایت ذکر شده است  با کارشناسان فروش ما در ارتباط بوده و از آنها اطلاعات مورد نیاز را در مورد این نوع سازه ها دریافت نمایید.

دسته مقالات ساندویچ پانل