درباره سوله UBM

امروزه پیشرفت‌های بسیاری در زمینه مصالح و فناوری‌ها در صنعت ساختمان سبب تحولی بزرگ در ساخت سوله شده است. اولین بار در سال 1980 میلادی به سفارش ارتش آمریکا سوله‌ای سبک و مقاوم ساخته شد که سرعت اجرای آن بالا و متریال اصلی آن از ورق گالوانیزه بود. ورق‌ها گالوانیزه به وسیله دستگاه مخصوص به شکل منحنی درآمده و به هم دوخته می‌شوند تا سقف سوله به شکل قوسی نمایان گردد. به همین دلیل این سوله‌ها با نام  سوله قوسی (UBM) شناخته می‌شوند.

انواع سوله UBM براساس شکل و کاربرد آن‌ها

سوله‌های UBM به اشکال مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند و سه دسته کلی T، Q و R شکل را شامل می‌شوند که هر کدام از نظر شکل ظاهری متفاوت از دیگری می‌باشد. در ادامه به بررسی موارد گفته شده خواهیم پرداخت:

  1. سوله UBM به شکل T: این سازه به گونه‌ای ساخته می‌شود که یک طرف آن بر روی زمین و طرف دیگر آن روی دیوار قرار خواهد گرفت.
  2. سوله UBM به شکل Q: این مدل در سوله‌های UBM به‌عنوان مقرون‌ به صرفه‌ترین شیوه‌های اجرا شناخته می‌شود که برای ساخت آن نیاز به دیوارهای کناری نیست. در این مدل هر دو طرف سوله روی زمین قرار می‌گیرد و تحت عنوان سوله‌های زمین به زمین یا تک شعاع شناخته می‌شوند. این سوله‌ها به نسبت انواع دیگر ارتفاع محدودتری دارد.
  3. سوله UBM به شکل R: این دسته از سوله‌ها به‌عنوان سوله‌های دیوار به دیوار یا دو شعاع شناخته می‌شوند. گاهی دیوارها در این مدل از جنس ورق گالوانیزه و پیوسته با سقف بوده و در برخی از موارد نیز بر روی ستون سوار می‌گردد.

انواع سوله ubm

مزایای استفاده از سوله UBM

در انتخاب سوله برای کاربری موردنظر باید ابتدا با کارشناسان مشورت نمود و قبل از اقدام به ساخت از مزایا و معایب مربوط به آن اطلاعات کافی به دست آورد تا بتوان بالاترین میزان سوددهی از سازه سوله را دریافت نمود. در ادامه به اصلی‌ترین مزایای مربوط به استفاده از این سوله‌ها اشاره خواهد شد:

  • به دلیل عدم استفاده از پیچ و مهره در ساخت این سوله، در انتها یک سازه کاملا منسجم ساخته خواهد شد که می‌تواند مقاومت خوبی در مقابل نفوذ آب و رطوبت داشته باشد.
  • پیاده‌سازی و اجرای سوله‌های UBM بسیار سریع بوده به‌طوری‌که با 10 الی 12 متخصص اجرایی می‌توان تقریبا 1000 مترمربع از این سوله را در یک روز احداث کرد. این متراژ در سوله‌های دیگر امکان دارد تا چند ماه طول بکشد.
  • مصالحی که در ساخت این سوله‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد سازه را در مقابل زنگ‌زدگی محافظت می‌کند و همچنین با استفاده از ساندویچ پانل‌های نسوز همچون پلی اورتان و پشم شیشه نیز می‌توان سوله را در برابر آتش عایق نمود.
  • هزینه ساخت این مدل سوله‌ها به دلیل سرعت بالای ساخت، کاهش قابل توجهی داشته و قیمت نهایی را تقریبا تا یک‌سوم انواع دیگر سوله‌ها کاهش خواهد داد.

معایب سوله قوسی

بعد از اعلام مزایای مربوط به این سازه نیاز است تا به یک سری معایب مربوط به این سوله‌ها نیز اشاره نمود که اصلی‌ترین آن‌ها عبارت است از:

  • از معایب سوله‌های UBM می‌توان به این مورد اشاره کرد که ساخت آن‌ها اگر متراژ زیر 1000 مترمربع باشد، مقرون به صرفه نخواهد بود و باید از انواع دیگر سوله برای این مساحت استفاده نمود.
  • امکان نصب جرثقیل‌های سقفی در این سوله‌ها وجود ندارد که به همین دلیل در کاربردهای صنعتی مشکل‌ساز خواهد بود.
  • ساخت این سوله‌ها به‌گونه‌ای است که نمی‌توان برای دمونتاژ یا انتقال به محل دیگر اقدام نمود.
  • هدررفت انرژی در ماه‌های گرم سال به دلیل تبادل حرارتی بالای گالوانیزه زیاد است.
  • امکان احداث نورگیر سقفی روی آن وجود ندارد و باید از نور مصنوعی برای آن استفاده نمود.
  • امکان ساخت بچه سوله در کنار این مدل سوله‌ها وجود ندارد.

کاربرد سوله‌ UBM

اگر اندازه‌های سوله مورد نظر با ابعاد قابل اجرای این سازه مطابقت داشته باشد می‌توان برای کاربری‌های مختلفی از سوله UBM استفاده نمود. تنها سوله‌های مرغداری و دارویی را نمی‌توان در این دسته از سازه‌ها مورد استفاده قرار داد؛ چراکه امکان ضدعفونی کردن وجود نداشته و عایق آن نیز جاذب بو می‌باشد. با این وجود می‌توان برای کاربری‌های متعددی چون موارد زیر از سوله UBM استفاده نمود:

  • کاربری پارکینگ
  • برای کشاورزی
  • کاربری‌های صنعتی و تجاری
  • پناهگاه اضطراری
  • انبار
  • کاربری آموزشی

کاربرد سوله ubm

تقاوت سوله قوسی با سوله خرپایی و تیرورقی

سوله‌ تیرورقی و خرپایی از نظر طراحی تقریبا مشابه سوله UBM هستند و همگی دارای سقفی شیب‌دار می‌باشند. تنها تفاوت این سوله‌ها با یکدیگر این است که سقف سوله‌های خرپا و تیرورق را می‌توان به اشکال مختلفی همچون اشکال هندسی، تخت یا قوسی ساخت؛ ولی در سوله UBM تنها به شکل قوسی خواهد بود.

قیمت سوله قوسی (UBM)

در حالت کلی همان‌طور که به آن اشاره کردیم این سوله‌ها از ارزان‌ترین نوع سوله‌ها هستند و به همین دلیل قیمت نهایی آن‌ها در مقایسه با سایرین کاهش قابل ملاحظه‌ای خواهد داشت. عواملی که در تعیین قیمت سوله UBM تاثیر زیادی دارد شامل ضخامت ورق گالوانیزه، عرض و ارتفاع دهانه می‌شود. همچنین باید عنوان کرد که ارتفاع دهانه این دسته از سوله‌ها محدود بوده و تنها تا یک مقدار مشخص می‌توان برای طراحی آن‌ها اقدام نمود. شما می‌توانید برای ساخت انواع سوله مورد نظر خود از طریق شماره تلفن‌های درون سایت با کارشناسان ماموت در ارتباط باشید.