از آنجایی که  قارچ یکی از مواد غذایی با خاصیت فراوان است و ایران برای تولید قارچ های دکمه ای در جایگاه هشتم قرار دارد و همچنین مصرف سرانه این ماده توسط مردم روز به روز در حال افزایش است. لذا محیطی که در آن قارچ پرورش داده می شود باید عاری از هر گونه میکروب، گرد و غبار، ایزوله شده و مجهز به عایق های حرارتی و رطوبتی باشد تا بتواند قارچ هایی با بهترین کیفیت را در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد.

استانداردهایی که باید در سالن های پرورش قارچ رعایت شود.

شکل ظاهری سالن

معمولا این نوع سالن های مخصوص بایستی به صورت مستطیل طراحی شوند و چناچه از سازه ساندویچ پانل برای ساخت این سالن ها استفاه شود لوله هایی که در داخل این سالن وجود دارد هیچ گونه انحنایی نخواهند داشت و حالت یکنواخت به خود می گیرند.

سقف این نوع سالن ها را هم می توان به دو صورت صاف و منحنی قابل طراحی می باشند که هر کدام از این ساختارها مزایای مخصوص به خود را دارند چناچه سقف این نوع سالن ها به صورت منحنی طراحی شود جریان هوا به بهترین نحو ممکن صورت می گیرد. در مقابل سقف هایی هم به صورت صاف طراحی می شوند مانع از چکه کردن آب ناشی از میعان و یا  کاهش دما می شوند.

نوع عایق بندی

سازه ی ساندویچ پانل عایق بسیار مناسبی محسوب می شوند و یکی از دلایلی که در سالن های پرورش قارچ، ساندویچ پانل مورد استفاده قرار می گیرد عایق بندی فضای داخل سالن است.در صورتی که عایق بندی در این سالن ها به صورت استاندارد انجام گیرد هزینه های مربوط به کنترل دما به طرز قابل توجهی کاهش پیدا می کند که این امر از لحاظ اقتصادی به نفع شما خواهد بود.

همچنین چناچه از فولاد گالوانیزه و یا آلوزینک برای ساخت ساندویچ پانل استفاده شده باشد و این سالن ها با استفاده از این نوع ساندویچ پانل ها پوشش داده شوند این نوع سالن ها به  بهترین مکان برای پرورش انواع قارچ تبدیل می شوند.

طراحی دیواره های سالن

برای اینکه بین دیوارهای این سالن فاصله ای وجود داشته باشد بهتر است از پانل های دوبل مانند استفاده نمایید اما این امر هزینه بیشتری در بر خواهد داشت. علاوه بر آن ساختار گالوانیزه و یا آلوزینکی که برای ساخت این نوع مصالح استفاده می شود سالن های پرورش قارچ را در برابر سرما،گرما و رطوبت محافظت می نماید و موجب می شود هوای سرد و گرم به خوبی در این محیط جریان داشته باشد و هوای داخل سالن به صورت مداوم عوض شود و هوای مرده در سالن وجود نداشته باشد.

درب و پنجره سالن پرورش قارچ

جنس درب و یا پنجره این نوع سالن ها باید از آهن گالوانیزه و یا آلومینیوم باشد چراکه کیفیت بهتری دارد و کاربر هیچ گونه مشکلی برای باز کردن درب و یا پنجره نخواهد داشت. همچنین برای قسمت های پشتی این نوع سالن های می توان درب هایی با قابلیت باز و بسته شدن از داخل و بیرون طراحی نمود و در موقعیت های بحرانی می توان از این دربها استفاده نمود.

کاربرد ساندویچ پانل در سالن پرورش قارچ

خصوصیات ساندویچ پانل های استفاده شده در سالن پرورش قارچ

برای اینکه قارچ ها در سالن های پرورش قارچ به بهترین شکل ممکن پرورش داده شوند به رطوبتی در حدود 70 تا 90 درصد احتیاج دارند. ورق هایی که در ساندویچ پانل به کار رفته است می تواند از رطوبت و نفوذ آب به داخل سالن جلوگیری نماید و این امر مانع زنگ زدگی قسمت های مختلف سالن می شود و این موضوع در کیفیت قارچ های پرورشی تاثیر گذار خواهد بود.

البته باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که چگالی و دانسیته پانل ها از اهمیت زیادی برخوردار است و پانل های انتخابی برای سالن های پرورش قارچ باید ضخامتی در حدود 7 سانت داشته باشند.

به منظور جلوگیری از تابش نور مستقیم و بارش باران به داخل سالن پرورش قارچ سقف این نوع سالن ها باید به صورت دو طبقه ای طراحی شود به این صورت که سقف بیرونی این نوع سالن ها به صورت شیب دار بوده و سقف طراحی شده در داخل شیبی ندارد.

جنس ساندویچ پانل در سالن پرورش قارچ

جنس ساندویچ پانلی که در سالن های پرورش قارچ به کار می رود از اهمیت خاصی برخوردار است. در این نوع سالن ها ساندویچ پانل بایستی ساختار کامپوزیتی داشته باشد به این معنی که از دو لایه خارجی و یک فوم عایق میانی تشکیل شده باشد.

همانگونه که می دانیم فوم عایق میانی ساندویچ پانل معمولا از جنس های پلی استایرن، پلی یورتان، اکس پی اس، پشم شیشه و یا پشم سنگ می باشد. اما فوم عایقی که برای سالن های پرورش قارچ استفاده می شوند حتما بایستی از نوع فوم پلی یورتان و با ضخامت 5 ،6 ویا 7 باشد در غیر اینصورت کیفیت قارچ های پرورشی به طرز قابل توجهی کاهش پیدا می کند.

مزیت های استفاده از ساندویچ پانل در سالنهای پرورش قارچ

در صورتی که این نوع سالن ها با استفاده از سازه ساندویچ پانل ساخته شوند سرعت انجام پروژه به طرز قابل توجهی افزایش پیدا کرده و از طرفی دیگر هزینه ای که باید برای پوشش دهی این سالن ها با استفاده از ساندویچ پنل بپردازید به ظرز شگفت انگیزی  کاهش پیدا می کند.

یکی از مزیت های دیگر به کاربردن این نوع سازه ها در سالنهای پرورش قارچ این است که این نوع سالنها را میتوان به راحتی شستشو داد و این در مقایسه با دیگر مصالح مزیت بی نظیری است.

از دیگر نکات مثبت استفاده از ساندویچ پانل در سالنهای پرورش قارچ این است که امکان نفوذ حشرات و میکروب ها به داخل این سالنها وجود ندارد و محیط این سالنها کاملا ایزوله می ماند.

همچنین چناچه از ساندویچ پانل برای ساخت سالنهای مخصوص پرورش قارچ استفاده شود بازدهی و کیفیت محصولات شما به طرز قابل توجهی بالا می رود که این نکته مثبتی تلقی می شود.

از طرف دیگر سازه ساندویچ پانل علاوه بر اینکه می توانند در برابر عوامل محیطی مختلف مانند سرما و گرما مقاومت بسیار بالایی داشته باشند به عنوان عایق صوتی هم عمل می کنند که کارایی این نوع سالن ها را افزایش می دهد.

با توجه نکات مثبت و مزایای بی نظیری که در این مقاله در مورد استفاده از ساندویچ پانل در سالنهای پرورش قارچ ذکر شد، چناچه شما می خواهید برای پوشش دهی این نوع سالن ها هزینه کمتری پرداخت نمایید و در مدت کوتاهی به مطلبوترین نتیجه برسید. به شما توصیه می شود از سازه ساندویچ پانل برای تحقق بخشیدن به این هدف استفاده نمایید.