ساختار فایبرگلاس

فایبرگلاس (fiberglass) نوعی پوشش از ترکیب مواد نفتی و پشم شیشه است. ویژگی عمده این مصالح سبک بودن، استحکام بالا و تولید آن‌ها به اشکال مختلف است. این ماده کامپوزیتی از الیاف پشم شیشه با مواد پلیمری تشکیل شده است که از الیاف پشم شیشه عمدتاً به‌عنوان ماده‌ی تقویت‌کننده و از مواد پلیمری مانند رزین، به‌عنوان ماده زمینه استفاده می‌شود. رزین کمک می‌کند تا نیرو و فشارهای وارده به قطعه در سراسر سطح آن پخش شده و به‌صورت جداگانه به بخش خاصی فشار وارد نشود.

نقش رزین در ساختار فایبرگلاس

رزین یکی از ترکیباتی است که برای ساخت فایبرگلاس به کار می‌رود. رزین یا همان صمغ در واقع نوعی مایع غلیظ با ویسکوزیته بالا است که به دلیل انعطاف‌پذیری بسیار بالایی که دارد می‌تواند از الیاف به‌کاررفته برای ساخت فایبرگلاس، در برابر آسیب‌های شیمایی و فیزیکی محافظت نماید. رزین‌ها دارای انواع متفاوتی مانند پلی‌استر، وینیل استر و اپوکسی است. پلی‌استرها ماده‌ای هستند که در برابر خوردگی عملکرد بسیار ضعیفی دارند. در مقابل وینیل استرها و اپوکسی در برابر خوردگی، حرارت و دمای هوا مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می‌دهند.

کامپوزیت فایبرگلاس

ورق فایبرگلاس چه نوع ورقی است؟

فایبرگلاس به‌صورت ورق نیز قابل تولید است. این نوع از ورق‌ها از ترکیب رزین پلی‌استر، الیاف شیشه، رنگ و مواد دیگری ساخته می‌شوند. ورق‌های فایبرگلاس کاربری‌های فراوانی دارند. این نوع از ورق‌ها در نورگیر سالن‌های سوله، قسمت سقف یا بدنه، گلخانه‌ها یا پارکینگ‌ها، کابین و کفی عقب اتومبیل، استخر و سونا استفاده می‌شود.
این نوع از ورق‌ها در سازه‌های پیش ساخته‌ای؛ مانند ساندویچ پانل کاربری دارد. در تولید پانل ساندویچی علاوه‌بر ورق فایبرگلاس می‌توان از ورق‌های دیگری اهم از: ورق گالوانیزه، آلومینیوم و آلوزینک نیز استفاده کرد. از جمله دلایل استفاده از ورق فایبرگلاس می‌توان به استحکام و مقاومت بالای آن در برابر پوسیدگی و خوردگی است.

کاربرد فایبرگلاس

فایبرگلاس‌ با ویژگی‌های خاص خود در صنایع مختلفی کاربرد دارند که در قسمت زیر به‌صورت مختصر به برخی از این کاربردها اشاره خواهیم کرد.

  • جهت ساخت سیلوهای سیمانی
  • در صنعت برق عایق نمودن تجهیزات الکتریکی
  • تولید قطعه‌های مختلف خودرو مانند سپر، کابین خودرو و…
  • در صنعت هوا و فضا، کف و صندلی هواپیما، بدنه جنگنده‌های رادار گریز و پره هلی‌کوپتر
  • به‌منظور عایق نمودن مخازن اسید و آب چراکه این ماده می‌تواند از پوسیدگی و خوردگی انواع مخازن جلوگیری نماید.

علاوه بر موارد ذکر شده این ماده در پارکینگ ساختمان‌ها، مجتمع‌ها، ساخت مجسمه‌ها و دکورهای شهری، نیمکت‌های پارک، نماهای شهری، طراحی داخلی ساختمان‌ها، ویترین مغازه‌ها، ساخت نمای دکوراتیو ساختمان‌ها، استخر، جکوزی، سینک ظرف‌شویی، دستشویی و… قابلیت استفاده دارند.

کاربرد فایبرگلاس

مزایای فایبرگلاس

یکی از عمده‌ترین ویژگی‌هایی که فایبرگلاس را از سایر ماده‌ها متمایز می‌کند، مقاومت و استحکام بالا و پایداری این ماده در مقابل اشعه UV است. مواد مغذی که در مواد اولیه فایبرگلاس وجود دارد، موجب افزایش سختی این ماده می‌شود. همچنین مواردی مانند وزن کم محصول، نصب سریع و آسان، عدم حساسیت آن‌ها نسبت به تغییرات رطوبت، دما و نیز ضریب انبساطی بسیار کم، سبب شده این محصول نسبت به سایر محصولات مورد محبوبیت بیشتری قرار گیرد.
این ماده از ترکیب مواد معدنی ساخته شده است؛ به همین دلیل غیر قابل‌اشتعال بوده؛ لذا چنانچه فایبرگلاس در معرض گرما قرار گیرد مواد سمی و یا دود از خود منتشر نمی‌کند. باوجود اینکه فایبرگلاس‌ها از ضخامت بسیار کمی برخوردار هستند؛ اما عایق الکتریکی بسیار خوبی به شمار رفته و دارای ضریب انتقال حرارتی بسیار پایینی هستند. همچنین به دلیل ساخته‌شدن فایبرگلاس‌ها از مواد مرکب (کامپوزیتی) قابلیت بازیافت این محصول نیز وجود دارد. یکی از مزیت‌های دیگر این ماده که سبب برتری آن نسبت به ماده‌های دیگر می‌شود، قیمت مقرون به‌صرفه آن است که در بیشتر صنایع قابل استفاده می‌باشد.

ساندویچ پانل فایبرگلاس

ساندویچ پانل با ورق فایبرگلاس به دلیل داشتن مزایای منحصر به‌فرد انتخابی محبوب برای بسیاری از کاربردها است. این مصالح پیش ساخته یک راه حل ایده‌آل برای ساختمان‌هایی است که در آن‌ها مقاومت در برابر آتش بسیار حائز اهمیت است. ورق فایبرگلاس یک مانع عالی در برابر نفوذ رطوبت و هوا ایجاد می‌کند و آن‌ها را برای دیوارها و سقف‌های خارجی مناسب می‌کند. همچنین دارای عایق صوتی و خواص صوتی برتر در مقایسه با سایر مواد هستند. ساندویچ پانل با ورق فایبرگلاس را می‌توان به سرعت و به راحتی بر روی هر نوع سازه‌ای نصب کرد.

ساندویچ پانل فایبرگلاس

نکات حائز اهمیت در تولید فایبرگلاس

به طورکلی می‌توان گفت فایبرگلاس ماده‌ای بسیار سبک و درعین‌حال کاملاً انطباق‌پذیر است. این ماده به‌صورت ذاتی از استحکام و مقاومت بسیار بالایی برخوردار است؛ این امر باعث می‌شود تا بتوان از این ماده در صنایع متفاوتی استفاده نمود. البته لازم به ذکر است که فایبرگلاس باید در شرایط ایمن و استاندارد تولید شود. چراکه در زمان پخت رزین بخار سمی استایرن از آن‌ها آزاد می‌شود که می‌تواند برای دستگاه تنفسی بسیار خطرناک باشد. همچنین اگر این ماده در غلظت‌های خاصی تولید شود احتمال بروز اتفاقاتی مانند انفجار، بسیار بالا می‌باشد. به‌منظور استفاده بهینه از این ماده بهتر است تمامی نکات مربوط به تولید و استفاده از این ماده را رعایت کنید.

قیمت فایبرگلاس

با توجه به شرایط موجود در بازار، در حال حاضر قیمت مشخصی را نمی‌توان برای فایبرگلاس مشخص نمود. همچنین فاکتورهای متفاوتی مانند: نوع مواد تشکیل‌دهنده، روش شکل‌دهی و ساخت، خواص فیزیکی، مکانیکی و شیمایی در تعیین قیمت این ماده تأثیرگذار خواهد بود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت ورق فایبرگلاس و انواع ورق می‌توانید از طریق شماره‌های قرار داده شده درون سایت با ما در تماس باشید و از کارشناسان فروش ما در این زمینه مشاوره رایگان دریافت نمایید.

 

یک دیدگاه در “فایبرگلاس چیست و چه کاربردی دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *