پروفیل Z چیست؟

چناچه به خاطر داشته باشید در مقالات قبل در مورد انواع پروفیل صحبت نمودیم. پروفیل ها محصولاتی فولادی هستند که در صنعت ساختمان سازی کاربرد گسترده ای دارند و به دو دسته باز و بسته طبقه بندی می شوند. پروفیل z نوعی پروفیل باز است و به دلیل استحکام و دوام بسیار بالایی که دارد از آن به عنوان نوعی نگه دارنده برای پوشش خارجی سقف مورد استفاده قرار می گیرد.

شکل ظاهری پروفیل z شباهت بسیار زیادی به حرف Z در انگلیسی دارد و با استفاده از فرایند نورد گرم و با ضخامت های مختلف قابل تولید می باشد. این نوع پروفیل که به عنوان پروفیل های باز شناخته می شوند برای ساخت چارچوب درب های چوبی، ام دی اف و قاب دور پنجره نمای بیرون کاربرد دارد. پروفیل U و Z را اغلب به عنوان پروفیل ضد رطوبت معروف می باشد.

پروفیل z

مزایای پروفیل Z

وزن سبک :

این نوع پروفیل ها به دلیل وزن بسیار سبکی که دارند به راحتی از مکانی به مکانی دیگر قابل انتقال هستند. علاوه بر آن به دلیل اینکه برای تولید آنها از فولادهای کششی بهره گرفته می شود، دارای استحکام و دوام بسیار بالایی هستند و این امر باعث افزایش کیفیت کار شما خواهد شد.

نصب آسان:

یکی از مزیت هایی که این پروفیل دارد این است که مونتاژ آن زمان زیادی نمی برد و امکان نصب آنها با استفاده ماشین آلات مخصوص وجو دارد که این امر زمان نصب آنها را به طرز چشمگیری کاهش می دهد.

قیمت رقابتی:

قیمت این محصول در مقایسه با فولاد سازه و یا پروفیل های دیگر کمتر است و همین موضوع باعث شده است بسیاری از افراد برای فعالیت خود این پروفیل ها را به پروفیل های دیگر ترجیح دهند. البته برخی از اوقات برای نصب و مونتاژ پروفیل z  هم هزینه ای جداگانه دریافت می کنند.

قابلیت بازیافت:

یکی از نکات مثبتی که در مورد پروفیل z می توان اشاره نمود این است که این پروفیل ها بسیار سازگار با محیط زیست بوده و می توان آنها را بازیافت و مجددا مورد استفاده قرار داد.

مشخصات فنی پروفیل Z

معممولا در کشورهای مختلف پروفیل ها با استفاده از استانداردهای گوناگون ساخته می شوند. در ایران برای ساخت پروفیل Z از استانداردهای اروپایی بهره گرفته می شود. یکی از مهمترین ویژگیهای این نوع پروفیل این است که سوراخکاری و برشکاری این نوع از پروفیل ها با استفاده از ابزارهای سه بعدی امکان پذیر است که این یکی از خصوصیات مهم این پروفیل است.

این نوع از پروفیل با طول 16000 میلی متر، جان 400 میلی متر، بال 100 میلی متر و با سختی st52 تولید می گردد.در نقشه های فنی و مهندسی برای نشان دادن پروفیل z از علامت Z استفاده می کنند و معمولا عددی که در کنار این پروفیل نوشته می شود نشان دهنده ی ارتفاع این پروفیل است. این نوع پروفیل دارای انواع مختلفی اعم از پروفیل z16،  z16،z20 و z22 می باشد که انتخاب و استفاده از هر کدام از آنها براساس مکان مورد نظر صورت می گیرد.

یکی از ویژگیهایی که می تواند پروفیل z را از دیگر نوع پروفیل ها متمایز کند این است که می توان از این محصول به عنوان یک عضو باربر کمکی در ساخت و سازهای صنعتی، ساختمان های اسکلت فلزی در حال اجرا، صنعت حمل و نقل خودرو و همچنین صعت برق و الکترونیک مورد استفاده قرار داد .

پروفیل z

کاربرد پروفیل Z

این نوع از پروفیل عمدتا برای قسمت هایی مانند سقف، ستون و یا تیرک ها مور استفاده قرار می گیرد به دلیل اینکه این بخش ها فاقد شکستگی هستند و به صورت صاف بر روی بخش مورد نظر قرار می گیرند.البته این پروفیل ها کاربری های دیگری هم دارند که در قسمت زیر به آنها اشاره خواهیم کرد.

برخی دیگر از کاربرد پروفیل z به شرح زیر است.

  • پوشش دهی انواع سوله ها، سقف پارکینیگ، انباری و سالن های ورزشی
  • ایستگاههای سوخت رسانی
  • جهت اتصال سازه های اسکلت فلزی
  • مصارف ساختمانی
  • پوشاندن سقف سالن های بزرگ یا کارگاه ها، ایستگاههای سوخت رسانی، ایستگاههای اتوبوس
  • زیر سازی سقف های شیبدار
  • به منظور ساخت ستون های مرکب از چند نوع پروفیل
  • کشتی سازی

قیمت پروفیل z

قیمت این نوع پروفیل ها به عوامل مختلفی مانند نوع و جنس متریال به کار رفته و همچنین ضخامت پروفیل بستگی دارد و نمی توان برای پروفیل Z قیمت ثابتی ارائه داد. به عنوان مثال پروفیلی با ضخامت 2 سانتی در مقایسه با همین نوع پروفیل با ضخامت 3 سانتی قیمت یکسانی نخواهند داشت. لذا بایستی هنگام خرید پروفیل z به این نکات هم توجه داشته باشید و انتظار قیمت ثابت و یکسانی از پروفیل های مختلف نداشته باشید.

شما عزیزان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید از طریق راههای ارتباطی که در سایت برای شما قرار داده شده است با ما در تماس بوده و از کارشناسان باتجربه ما در مورد قیمت روز پروفیل مشاوره رایگان دریافت نمایید.