شاید ذهن بسیاری از کاربران به این موضوع مشغول شده باشد که سوله تیرورقی چه مزیت ها و چه ایرادهایی دارد. در این مقاله قصد داریم در مورد مزایا و معایب سوله تیروررقی، اطلاعاتی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. با توجه به این موضوع که سوله تیرورقی یکی از قدیمی ترین نوع سوله ها است و طرفداران زیادی دارد، جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.
مزیت ها و معایب سوله های تیرورقی
همانطور که در مقالات پیشین به معرفی انواع سوله پرداخیتم. سوله های تیرورقی نوعی سوله هستند که با استفاده از ورقهای فولادی ساخته می شوند. اسکلت این نوع سوله ها از جنس فلز بوده و اصطلاحا به سوله سنگین نیز معروف می باشند. برای ساخت این نوع از سوله ها ابتدا ورق های فولادی را برش داده و اتصال آنها به یکدیگر صورت می گیرد. در مرحله ی بعدی قاب ها و ستون های سوله تیرورقی به یکدیگر جوش داده می شوند.
بعد از مرحله رنگ آمیزی قطعات به یکدیگر جوش داده می شود و به محلی که قرار است سوله در آنجا اجرا شود منتقل می شود. بعد از این مرحله مونتاژ کلی سوله به دو روش انجام می شود.یکی از این روشها این است که تمامی قطعات با دستگاههای به نام CO2 جوش داده می شوند. در روش دوم اجرای سوله از طریق پیچ و یا مهره صورت می گیرد که در این صورت قابلیت جابه جایی هم دارد.
مزیت های سوله تیرورقی
امکان نصب جرثقیل:
در این نوع سوله ها امکان نصب جرثقیل های سقفی نیز وجود دارد. این در حالی است که در سوله های دیگر این امکان وجود ندارد.
قابلیت بازیافت:
تمامی قطعاتی که برای ساخت سوله های تیرورقی به کار می رود را می توان به صورت مجدد استفاده نمود و این مزیتی است که سایر سوله فاقد آن هستند.
سرعت نصب و مونتاژ بالا:
یکی از عمده ترین مزایای این نوع از سوله ها که می توان به آنها اشاره نمود، نصب راحت آنها در مقایسه با دیگر سوله ها است. البته برای نصب هر نوع سازه ای بایستی از کارشناسان فنی و یا متخصصان در این زمینه بهره بگیرید چراکه در غیر اینصورت ممکن است به شما خسارت های غیر قابل جبرانی به سازه شما وارد شود.
اشغال فضای کمتر:
به دلیل اینکه برای ساخت این نوع سوله ها تیر و ستون هایی از جنس فولاد مورد استفاده قرار می گیرد. در مقایسه با سازه هایی که از بتن ساخته شده اند فضای کمتری را می گیرند. در نتیجه بسیاری از افراد که با کمبود فضا مواجه هستد برای فعالیت های خود ترجیح می دهند از سوله تیرورقی استفاده نمایند.
قابلیت جابه جایی راحت:
این نوع از سوله ها در صورت ساخته شدن با استفاده از پیچ و مهره قابل به راحتی قابل جابه جا شدن هستند که این مورد یکی از نکته های مثبت این سوله به شمار می رود.
قابلیت ساخت به صورت طبقه ای:
این نوع از سازه ها را می توان به صورت طبقه ای نیز ساخت. در حالی که امکان ساخت هیچ نوع سوله ای مانند سوله تیرورقی با روش طبقاتی امکان پذیر نمی باشد.
معایب سوله های تیرورقی
وزن سنگین سوله تیرورقی:
به دلیل اینکه در ساخت این نوع از سوله ها از ورق های فولادی استفاده شده است، وزن آنها بیشتر از سایر سوله ها می باشد که این یکی از معایب سوله تیرورقی محسوب می شود.
هزینه بسیار بالای سوله تیرورقی:
همانطور که می دانید میزان متراژ سوله با وزن سوله ارتباط مستقیم دارد. بنابراین به میزانی که متریال بیشتری برای ساخت این نوع سوله ها استفاده شود، علاوه بر اینکه وزن سازه افزایش پیدا می کند، هزینه نهایی که بایستی برای ساخت سوله تیرورقی پرداخت نمایید بیشتر می شود و این امر به ضرر خریدار است.
محدودیت در ابعاد دهانه سوله:
یکی از ایرادهایی که سوله تیرورقی دارد این است که نمی توان آنها را با دهانه های بسیار بزرگ ساخت. در صورتی امکان ساخت سوله خرپایی و سوله ubm با دهانه های بزرگ وجود دارد.
استحکام و دوام کمتر:
سوله تیرورقی به دلیل اینکه به صورت اصولی و با استانداردهای مهندسی ساخته نشده اند، به نسبت سوله های دیگر مقاومت و دوام کمتری دارند و وزن و فشار کمتری را می تواند تحمل نماید و همین امر باعث شده افراد دیگر تمایلی به استفاده از این سوله ها نداشته باشند.
نتیجه گیری
چناچه می خواهید در مورد سوله تیرورقی و سوله های دیگراعم از سوله خرپایی و سوله UBM اطلاعات بیشتری کسب نمایید، می توانید به صفحه ی مربوط به آن در سایت مراجعه نمایید. در صورتی که هر گونه سوالی در مورد هر کدام از این سوله برای شما پیش آمد، می توانید از طریق راههای ارتباطی که در سایت ذکر شده با ما در تماس باشید و از کارشناسان با تجربه ما در این زمینه اطلاعات لازم را دریافت نمایید.