انواع فوم پلی یورتان و کاربرد آنها

 

هدف از نوشتن این مطلب بررسی و ارزیابی انواع فوم پلی یورتان و کاربرد آنهاست.

فوم پلی یورتان یکی از بهترین و با کیفیت ترین نوع فوم هاست که در صنایع مختلف کاربرد زیادی دارد و در این مقاله قصد داریم در مورد انواع فوم پلی یورتان اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع فوم پلی یورتان می توانید در این مقاله با ما همراه باشید.

انواع فوم پلی یورتان

به طور کلی انواع فوم پلی یورتان به 3 گروه اصلی تقسیم بندی میشوند و شامل فوم های نرم، نیمه نرم و سخت هستند که در ادامه در مورد هر یک از آنها توضیح خواهیم داد

فوم نرم

آن دسته از فوم هایی که دارای سول های باز هشتند و دانسیته آنها تقریبا 93 بر 3 اینچ است به عنوان فوم نرم پلی یورتان شناخته می شوند. این نوع فوم ها به دلیل اینکه دارای سلول های باز هستند هوا به راحتی از داخل آنها عبور می کند و همچنین به دلیل خواص فیزیکی و مکانیکی که دارند، استحکام کششی و طول بیشتری از خود نشان می دهند. فوم های نرم به دلیل اینکه خاصیت بالایی در جذب صوت دارند و همچنین ضریب هدایت حرارتی پایینی که دارند مقاومت بسیار بالایی در برابر بیشتر حلال ها دارند.

این دسته از فوم ها در صورتی که در معرض نورخورشید قرار گیرند به سرعت تغییر رنگ می دهند. همچنین در صورتی که  این نوع فوم ها در معرض اسیدها و بازهای قوی قرار گیرند دیگر استقامت و دوام کافی را نخواهند داشت و این به دلیل خاصیت این نوع از فوم هاست.

فوم های نیمه سخت

فوم‌های نیمه سخت، مشابه فوم های نرم هستند و هنگامی که در فرمولاسیون آنها تغییری ایجاد شود تاثیرات قابل توجهی در سختی و دیگر خواص ایجاد می شود. از مزایای آن‌ها می‌توان گفت که به راحتی آب را به خود جذب می کنند اما فاقد جذب رطوبت هوا هستند.

فوم های سخت پلی یورتان

فوم سخت پلی یورتان نوعی فوم است که از سال 1940 در ساخت مصالح پیش ساخته ای مانند ساندویچ پانل مورد استفاده قرار می گرفت. در سال 1960 مصرف فوم های سخت پلی یورتان بر اثر دو عامل افزایش یافت که در ادامه به این دو مورد اشاره خواهیم داشت.

استفاده از مونو فلوئومتری که به عنوان عاملی برای پف کردن است.

 MDI پلیمری که با توجه به خواصی که دارد موجب ساده تر شدن فرایند شده است.

یکی از نکاتی که در مورد فوم های سخت پلی یورتان اهمیت دارد این است که میزان ضریب هدایت حرارتی فوم سخت پلی یورتان از سایر فوم ها کمتر است  و این یکی از مزایایی است که باعث شده بیشتر برای عایق بندی از فوم سخت پلی یورتان استفاده شود.

فوم شانه تخم مرغی

فوم شانه تخم مرغی یکی از انواع فوم های پلی یورتان است که شباهت زیادی به شانه تخم مرغ دارد و به دلیل خاصیت خوبی که در برابر صدا دارد بیشترین کاربرد را در عایق صدا دارد. در اصطلاح به این نوع فوم، فوم آکوسیتک گفته می شود و برای مقاصدی مانند استودیو ضبط صدا، سالن های آمفی تئاتر و مکان هایی که بایستی از ورود صدا به داخل سازه جلوگیری شود، کاربرد دارد. تغییرانی که در سطح فوم ها ایجاد شده است و مزیت های زیادی مانند توزیع فشار باعث شده استفاده از این فوم راحت تر شود.

فوم پلی یورتان یکی از فوم های پرکاربرد است که در صنایع مختلف کاربرد بسیار زیادی دارد. به عنوان مثال سازندگان تشک همواره در تلاش هستند تا بتوانند هزینه های تولید خود را به حداقل برسانند. برای مثال اگر شما بتوانید دو فوم را از یک فوم با همان سایز و ضخامت تولید نمایید بهترین روش را انتخاب نموده اید. با استفاده از این راهکار می توانید تولید فوم را تا دو برابر افزایش دهید. این روش یکی از بهترین روش ها است چرا که تولید کنندگان تا حد زیادی می تواند در هزینه ها صرفه جویی نمایند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد سازه هایی مانند ساندویچ پانل و انواع فوم هایی که برای ساخت ساندویچ پانل به کار می رود مانند فوم پلی یورتان، فوم پلی استایرن، فوم پشم سنگ و… می توانید از طریق شماره تماسهای مرتبط در سایت با ما در ارتباط بوده و از کارشناسان فروش ما در این زمینه اطلاعات لازم را دریافت نمایید.