همانگونه که در مقالات پیشین به آن اشاره شد سوله ها به سه دسته سوله تیرورقی، سوله یو.بی.ام و سوله سبک خرپایی طبقه بندی می شوند. چناچه تمایل دارید در مورد سوله ها و انواع آنها اطلاعات بیشتری کسب نمایید، می توانید به مطلب انواع سوله مراجعه نمایید. این نوع سوله یکی از قدیمی ترین روش ساخت سوله در ایران است که البته روش های دیگری جایگزین این روش شده است. با پیشرفت تکنولوژی این روش دیگر در کشورهای پیشرفته استفاده نمی شود.
جنس این نوع سوله ها از تیرورق هایی از جنس فولاد (ورق سیاه) است. عمدتا برای ساخت ظاهر و یا سقف سوله ها از ورق های ساندویچ پانل استفاده می شود.به منظور ساخت سوله های تیرورقی ابتدا ورق های سیاه فولادی براساس اندازه و ابعاد سوله در کارخانه برش خورده و بعد از اتصال به یکدیگر به محل اجرای پروژه انتقال پیدا می کنند. در مرحله بعدی که شاسی کشی و زیر سازی سوله انجام گرفت، این ورق های برش خورده را با استفاده از دستگاهی مخصوص با نام CO2 به سازه جوش داده شده و از طریق قطعاتی اعم از پیچ و یا مهره به یکدیگر متصل می نمایند.
به خاطر داشته باشید که استفاده از این سوله ها محدودیت هم دارد و به دلیل وزن زیاد فولاد فقط باید در ساخت سوله هایی با دهانه کمتر از 15 تا 20 مورد استفاده قرار گیرد. در ضمن به دلیل اینکه حجم بالایی از فولاد که برای تولید سوله تیرورقی به کار می رود، از لحاظ اقتصادی هم برای مصرف کنندگان به صرفه نخواهد بود. لذا توصیه می کنیم از سوله های دیگری که وزن سبک تری دارند استفاده نمایید.
مزایای سوله های تیرورقی
سوله های تیرورقی مزیت های بسیار زیادی دارند که در زیر به آنها اشاره خواهیم نمود.
• در صورتی که سوله های تیر ورقی پیچ و مهره شده باشند، می توان به راحتی آنها را جابه جا نمود.
• بر روی سوله های تیر ورقی امکان نصب جرثقیل های سقفی نیز وجود دارد.
• قابلیت بازیافت قطعات استفاده شده درسوله های تیرورقی نیز وجود دارد.
• قطعاتی که برای تولید سوله های تیرورقی به کار رفته است قابلیت باز و بسته شدن دارند.
• همچنین می توانید سوله هایی به صورت طبقاتی بر روی سوله تیرورقی بسازید.
معایب سوله های تیرورقی
• وزن سوله تیر ورقی بسیار بالاست، در نتیجه قیمت نهایی که برای این نوع سوله ها بایستی صرف نمایید بسیار بالاتر از سوله های دیگر است.
• این نوع سوله ها در مقایسه با سوله خرپایی امنیت کمتری دارد بنابراین احتمال آسیب دیدگی آن به مراتب بیشتر از سوله های دیگر است.
• به دلیل اینکه وزن این نوع سازه سنگین تر می باشد، بایستی از فونداسیون بزرگتری برای ساخت آن استفاده شود که در این صورت قیمت این نوع سوله به نسبت سوله های دیگر بالاتر خواهد رفت.
• یکی از ایرادهای این نوع سوله ها محدودیت در ابعاد دهانه است که برای هر نوع ابعادی نمی توان از این نوع سوله ها استفاده نمود.
چگونه می توانیم بهترین ابعاد و مناسب ترین روش ساخت سوله را برای کاربری خود انتخاب نماییم؟
بسیاری از کارفرمایان به مسئله ابعاد توجه کافی ندارند و استانداردهای لازم را برای ساخت سوله رعایت نمی کنند. در نتیجه احتمال اینکه این سازه ها در مدت کوتاهی آسیب ببینند بسیار زیاد است. قبل از اینکه بخواهید یک سوله را سفارش دهید باید در نظر داشته باشید که بهترین ابعاد و مناسبترین روش ساخت برای کاربری شما چیست.
برای این کار بهتر است کارفرمایی را انتخاب نمایید تا با محاسبات و آیین نامه های نظام مهندسی آشنایی کامل داشته باشد. در این صورت هم هزینه های ناشی از ساخت و ساز سوله به شدت کاهش می یابد و این از نظر اقتصادی به نفع شما خواهد بود. یکی از مزیت های دیگری که انتخاب کارفرمای با تجربه برای شما به همراه خواهد داشت این است که می توانید از سازه ایمن تر و مقاوم تری بهره مند شوید.
چه عواملی در قیمت سوله تاثیر گذار هستند؟
• فاکتورهایی مانند نوع خاک، میزان مقاومت خاک، تراکم خاک و عوامل جغرافیایی مواردی هستند که تعیین کننده قیمت سوله هستند.
• وزن سوله یکی دیگر از عواملی است که در قیمت سوله سهم بسزایی دارد. هر چقدر میزان فولاد مصرفی برای ساخت سوله کمتر باشد از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه تر است. به عنوان مثال قیمت نهایی سوله خرپایی و یا سوله Ubm که از فولاد کمتری برای تولید آنها استفاده می شود، در مقایسه با سوله تیرورقی مناسب تر است.
• همچنین ابعاد، متراژ، نوع و کیفیت مواد به کار رفته هم تاثیر زیادی بر روی قیمت تمام شده ی این نوع سازه دارد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشخصات انواع سوله، چگونگی خرید و یا احداث این سازه ها می توانید از طریق تماس با کارشناسان فروش ما اطلاعات لازم را دریافت نمایید.