مهم‌ترین عوامل افزایش تقاضا برای پلی‌یورتان

یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث افزایش تقاضا برای انواع مدل‌های پلی‌یورتان شده است ماندگاری و مقاومت بالای این ماده به همراه قیمت مقرون به‌صرفه آن در مقایسه با سایر مصالح ساختمانی است. عمدتاً به‌منظور صرفه‌جویی در انرژی و هزینه‌های سیستم گرمایشی و سرمایشی از اسپری فوم پلی‌یورتان استفاده می‌کنند که می‌توانند عایق‌ بندی ساختمان‌ها و منازل را به بهترین شکل ممکن انجام دهد.
فوم پلی اورتان ماده‌ای همه‌کاره است که به محصولات و صنایع بی‌شماری راه پیدا کرده است. از اقلام روزمره مانند تشک و بالشتک مبلمان گرفته تا کاربردهای صنعتی مانند عایق‌کاری و بسته‌بندی، فوم پلی‌یورتان خواص منحصربه‌فردی دارد که مورد توجه افراد بسیاری قرار گرفته است. توانایی آن برای تبدیل ‌شدن به هر شکلی، همراه با توانایی‌های بالشتک عالی و دوام آن، آن را به گزینه‌ای محبوب برای تولیدکنندگان در سراسر جهان تبدیل کرده است.
همچنین از این فوم در صنعت ساخت و ساز جهت تولید ساندویچ پانل دیواری و سقفی نیز استفاده می‌شود؛ اما نگرانی‌هایی در مورد تأثیر آن بر سلامت انسان مطرح شده است. درحالی‌که فوم پلی ‌یورتان حاوی مواد شیمیایی خاصی است که تحت شرایط خاص می‌تواند مضر باشد، شواهد محدودی وجود دارد که نشان می‌دهد امکان استفاده از آن در مصالح ساختمانی در صورت انجام اقدامات احتیاطی مناسب وجود دارد. در ادامه این مقاله قصد به بررسی مضر بودن یا نبودن فوم پلی یورتان برای سلامتی می‌پردازیم.

فوم پلی اورتان

کدام مواد مصالح ساختمانی از پلی‌یورتان ساخته شده است؟

مکان‌هایی مانند سقف‌های داخلی و خارجی، پوشش‌های ضد آب، پانل دیواری دکوراتیو، مواد عایق‌بندی‌شده و… از متعلقات ساختمانی هستند که از فوم پلی‌یورتان برای ساخت آن‌ها استفاده شده است. ساندویچ پنل پلی‌یورتان از جمله مصالح بسیار مقاوم هستند که در مقایسه با مصالح ساختمانی سنتی مانند سیمان، فولاد و چوب بسیار کم‌خطرتر هستند و در صنایع مختلفی قابل استفاده هستند.

 

مضر بودن یا نبودن فوم پلی اورتان

یکی از مسائل مهمی که وجود دارد این است که مواد و مصالح شیمایی که در اطراف ما استفاده می‌شود می‌توانند بر روی سلامتی ما تأثیر بگذارند. به همین دلیل در استفاده از مواد و مصالحی که استفاده می‌کنیم بایستی نهایت دقت و توجه را داشته باشیم به‌ویژه اینکه از پلی‌یورتان در صنایع غذایی هم استفاده می‌شود. اما همانطور که پیش‌تر ذکر کردیم علاوه بر اینکه پلی‌یورتان در صنایع غذایی تأثیرگذار است از این ماده در صنعت ساختمان سازی نیز استفاده می‌شود و به دلیل اینکه مواد ساختمانی در اطراف ما بسیار زیاد هستند و ما همواره با آن‌ها در تماس هستیم بایستی از بی‌خطر بودن آن‌ها اطمینان حاصل نماییم.
یکی از نگرانی‌های اصلی در مورد فوم پلی‌ یورتان، وجود ترکیبات آلی فرار (VOCs) است. این ترکیبات می‌توانند در هوا منتشر شوند و به طور بالقوه باعث مشکلات تنفسی یا سایر مشکلات سلامتی شوند. با این ‌حال، اکنون بسیاری از تولیدکنندگان، فرمولاسیون‌های کم VOC و آزمایش‌های دقیق را برای به‌ حداقل ‌رساندن خطرات مرتبط با انتشار VOC در اولویت قرار می‌دهند. علاوه بر پتانسیل قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی، نگرانی در مورد اثرات زیست محیطی فوم پلی یورتان نیز وجود دارد. فرآیند تولید، نیازمند روش‌های انرژی بر است و گازهای گلخانه‌ای را در جو آزاد می‌کند. علاوه بر این، فوم پلی یورتان زیست تخریب پذیر نیست و ممکن است صدها سال طول بکشد تا در محل‌های دفن زباله تجزیه شود.
به‌طورکلی، درحالی‌که برخی از مطالعات اثرات منفی فوم پلی‌یورتان بر سلامتی را متذکر شده‌اند، هنگامی که به طور مسئولانه در مصالح ساختمانی استفاده می‌شود و به‌درستی توسط استانداردهای تولید تنظیم می‌شود، خطرات مرتبط با فوم پلی‌ یورتان به‌خوبی کنترل می‌شود.

فوم پلی یورتان

نکته حائز اهمیت در رابطه با استفاده از فوم پلی اورتان

نکته‌ای که بایستی توجه داشته باشید این است که عایق‌های دیواری ساخته شده از این نوع ماده نباید در برابر نور خورشید قرار گیرند چرا که در غیر این‌صورت دود یا گازی از خود منتشر می‌کنند که برای سلامتی انسان مضر خواهد بود.

 

نتیجه‌گیری

اتحادیه تولیدکنندگان ایزوسیانات اروپا اعلام کرده است که این نوع فوم در عین مقاومت و دوام بسیار بالایی که دارد کاملاً بی‌ضرر بوده و با استفاده از آن‌ها هیچ نوع خطری سلامت انسان را تهدید نمی‌کند. علاقه‌مندان به دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانند از طریق شماره تلفن‌های درج شده درون سایت با کارشناسان ماموت در تماس باشند.