روش های تولید ساندویچ پانل

 

در این مقاله می خواهیم در مورد روش های تولید ساندویچ پانل به صورت جداگانه اطلاعاتی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. با ما همراه باشید.

روشهای تولید ساندویچ پانل

ساندویچ پانل ها مصالحی پیش ساخته هستند که امروزه استفاده از آنها در بین بسیاری از معماران و مهندسان رایج شده است.این مصالح به دلیل داشتن مزایایی فراوان مانند وزن سبک، مقاومت و دوام بسیار بالا و قیمت مناسب در صنعت ساختمان سازی رونق فراوانی ایجاد نموده اند. شاید برای بسیاری از کاربران این سوال پیش آمده باشد که ساندویچ پانل ها چگونه تولید می شوند و چه مراحلی برای تولید آنها بایستی طی شود.

به طور کلی از دو روش برای ساخت ساندویچ پانل بهره گرفته می شود.روش کانتینیوز (پیوسته) و روش دیسکانتینیوز (ناپیوسته) از جمله روشهایی هستند که برای ساخت این مصالح پیش ساخته استفاده می شوند.هر یک از این روشهای تولید مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند و توسط دستگاههای مخصوص تولید می شوند که در ادامه در مورد هر یک از این روش ها توضیح خواهیم داد.

انواع روشهای تولید ساندویچ پانل

روش کانتینوز( پیوسته)

این روش با نام پیوسته یا ممتد نیز معروف می باشد.در این روش مواد اولیه ای که قرار است برای تولید پانل استفاده شوند اعم از ورق گالوانیزه، فوم پلی یورتان یا پی استایزن و چسب فوم به صورت همزمان وارداین دستگاه ها می شوند و از طرف دیگر محصول مورد نظر با اندازه های سفارش داده شده از دستگاه خارج می شود و قابل استفاده خواهد بود. در این روش از دستگاه کانتینیوز پلی یورتان و دستگاه کانتینیوز پلی استایرن استفاده می شود که در ادامه مطلب در مورد هر یک از آنها توضیح خواهیم داد.

دستگاه کانتینوز پلی یورتان

این دستگاه ها جز اولین دستگاه های است که وارد ایران شده اند و برای تولید ساندویچ پانل از آنها استفاده شده است. به این ترتیب می توان نتیجه گرفت که اولین نوع ساندویچ پانل هایی که تولید شده اند، ساندویچ پانل پلی یورتان بودند.این نوع دستگاهها متشکل از دو یا چهار رول گیر و گاهی بیشتر از چهار رولگیر میباشد. عمدتا  یک ردیف رولگیر برای قسمت روی این مصالح و یک ردیف هم برای قسمت زیرین این سازه ها استفاده می شود.

در ابتدا رول های ورق گالوانیزه توسط دستگاه رول باز کن، باز می شوند.سپس ورق مورد نظر وارد دستگاه رول فرمینگ می شود. بعد از اینکه ورق ها آماده شدند، ورقی که قرار است روی و زیر ساندویچ پانل قرار گیرد هر یک به صورت جداگانه وارد غلطک هایی مخصوص می شوند. این غلطک ها عمدتا دارای طرح های متفاوتی هستند.

در مرحله بعدی ورق ها با توجه به سفارش مورد نظر با فاصله از یکدیگر قرار گرفته سپس فوم عایق بین آنها تزریق می شوند. فوم پلی یورتان ازموادی مانند پلی ال و ایزوسیانات تشکیل شده اند. این دو ماده با یکدیگر ترکیب شده و به قسمت میانی ساندویچ پانل تزریق می شود. بعد از تزریق این فوم شروع بع انبساط می کند. در مرحله فوق ساندویچ پانل ها را بایستی تحت فشار، پرس و یا گرما قرار دهند. این کار به این منظور انجام می شود که فوم بیش از اندازه پف نکند. در مرحله آخر این سازه ها توسط تیغ برش متحرک، در اندازه های سفارشی برش خورده و در اخرین مرحله بسته بندی می شوند.

دستگاه کانتینوز پلی استایرن

این دستگاه همانند دستگاه کانتینوز پلی یورتان عمل می کند با این تفاوت که از این دستگاهها برای تولید ساندویچ پانل پلی استایرن استفاده می شود.در این دستگاه همانند دستگاه قبلی دو عدد غلطک و دستگاه رول فرمینگ وجود دارند که برای قسمت رو و زیر پانل ها استفاه می شود و موجب فرم دهی به آنها می شوند. برای تزریق فوم نیز شیت های 2 یا 3 متری پلی استایرن را میان دو لایه قرار داده تا به یکدیگر چسابنده شوند و در آخرین مرحله آنها را برش می دهند.

روش های تولید ساندویچ پانل

روش دیسکانتینوز(غیر پیوسته)

این روش با نام روش غیر پیوسته و یا غیر ممتد نیز معروف می باشد. در این روش خطوط تولید از یکدیگر جدا هستند به این معنی که برخلاف روش پیوسته که همه اجزا به صورت همزمان وارد دستگاه می شدند و از طرف دیگر محصول نهایی از دستگاه خارج می شد، در این روش تولید به صورت مرحله به مرحله انجام می شود. بر طبق این روش هر قطعه به صورت جدا تولید شده و مجموع انها با هم محصول نهایی را به ما می دهند

یکی از تفاوت هایی که روش ناپیوسته با روش پیوسته دارد این است که در روش ممتد یا پیوسته انسان ها نقش کمتری ایفا می کنند و تولید ساندویچ پانل معمولا توسط دستگاههای مکانیزه و یا ربات های انجام می گیرد. اما در روش غیر ممتد که تولید به صورت مرحله ای انجام می گیرد، روند کار بایستی به طور کامل مدیریت شده و در صورتی که ایرادی به آن وارد نباشد مرحله بعدی برای تولید ساندویچ پانل آغاز خواهد شد.

دستگاه دیسکانتینیوز پلی یورتان

برطبق این روش، ابتدا ورق ها توسط دستگاه رول فرمینگ برش داده شده، سپس ورق هایی که قرار است برای لایه های بیرونی پانل ها استفاده کنند را در داخل دستگاههای مخصوص قرار داده و پرس می کنند.بین این دو ورق فوم پلی یورتان تزریق می شود. در مرحله بعدی با گرم کردن و خنک کردن، فوم را خشک می کنند. در آخرین مرحله محصول نهایی از قالب های مخصوص خارج کرده و برای تولید پانل بعدی اقدام می کنند.

دستگاه دیسکانتینوز پلی استایرن

مراحل تولید این مصالح پیش ساخته توسط این دستگاهها جداگانه انجام می شود و در قسمت آخر به صورت کلی کنار یکدیگر قرار گرفته و مونتاژ می شوند.ورق های گالوانیزه توسط دستگاه رول فرمینگ، فرم دهی شده و بر طبق ابعاد مورد نظر برش می خورد. فوم های پلی استایرن نیز در اندازه ها و ضخامت های مشخصی برش می خورند. در مرحله آخر فوم توسط چسب هایی مخصوص به ورق ها چسبانده شده و تحت پرس قرار می گیرند. این کار به خاظر این انجام می شود تا فوم خسک شود و محصول نهایی تولید شود.

مراحل خط تولید ساندویچ پانل به زبان ساده

همانطور که گفته شد برای تولید ساندویچ پانل مراحل متفاوتی طی می شود که مجموع این مراحل در کنار یکدیگر محصول نهایی را تولید می کند. در ابتد ورق های گالوانیزه  را بر روی دستگاه فرمینگ یا فرم دهنده نصب و قرار می دهند. در قسمت بعدی نوبت به مرحله تزریق فوم می رسد. کارمندان در این مرحله مخزن ها را از مایع و مواد فوم پر می کنند. در این قسمت تزریق فوم بین ورق های گالوانیزه توسط دستگاههای مخصوص انجام می گیرد.مایع و مواد فوم براساس فرایندهای شیمایی تبدیل به فوم پلی یورتان می شوند.

در مرحله بعدی ساندویچ پانل ها وارد مرحله برش یا کاتر می شوند. در این قسمت پانل ها با توجه به نیاز و دلخواه مشتری برش داده می شوند. بعد از برش ساندویچ پانل ها، این مصالح برای بسته بندی به دستگاهی به نام کولینگ انتقال داده می شوند. این مصالح پیش ساخته توسط دستگاه پک کننده یا انباشته ساز بسته بندی می شوند. بعد از انجام مرحله بسته بندی به صورت کامل، این مصالح قابل استفاده خواهند بود.

چناچه می خواهید از قیمت ساندویچ پانل و نیز مراحل تولید ساندویچ پانل آگاهی بیشتری کسب نمایید، می توانید از طریق شماره تماسهای ذکر سده در سایت با ما در ارتباط بوده و از کارشناسان فروش ما در این زمینه راهنمایی بخواهید.

دسته مقالات ساندویچ پانلبرچسب ها ,