چناچه به خاطر داشته باشید در مقالات پیشین در مورد پروفیل، انواع پروفیل و کاربرد آنها صحبت نمودیم. یکی از انواع پروفیل هایی که این روزها توانسته طرفداران زیادی به خود اختصاص دهد، پروفیل گالوانیزه است. این نوع از پروفیل ها در صنعت ساختمان سازی کاربرد فراوانی دارند. در این مقاله قصد داریم در مورد پروفیل گالوانیزه و نحوه گالوانیزه کردن این نوع پروفیل ها اطلاعاتی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
پروفیل گالوانیزه چیست؟
پروفیل ها را طی فرایندی گالوانیزه می کنند و به همین خاطر به آنها پروفیل گالوانیزه گفته می شود. در این فرایند آهن و یا فولاد را به داخل حوضچه هایی پر از روی مذاب فرو می کنند. در طی این فرایند سطح فلز و یا آهن با استفاده از روی پوشانده می شوند. این کار موجب استحکام و مقاومت بالای فلز می شود. در نتیجه چناچه این نوع فلزهای پوشانده شده از روی در شرایط آب و هوایی بدی هم قرار بگیرند، دچار فرسودگی و یا خوردگی نمی شوند. به علت داشتن ویژگیها و دوام بسیار بالا بسیاری از افراد از پروفیل ها گالوانیزه برای انجام فعالیت های خود استفاده می کنند.
روشهای مختلف گالوانیزه کردن
روشهای زیادی برای گالوانیزسیون وجود دارد که بر طبق شرایط و نوع کاربری می توانید از این روش ها استفاده نمایید. روشهایی مانند روش گرم یا غوطه ور کردن، روش سرد، روش حرارتی، روش zinc rich paints و روش mechanical plating از روشهایی هستند که برای تولید پروفیل گالوانیزه مورد استفاده قرار می گیرند.در ادامه با متداول ترین روش ها برای تولید پروفیل گالوانیزه آشنا خواهیم شد.
پروفیل گالوانیزه گرم
روش گرم یکی از روشهایی است که برای تولید این پروفیل کاربرد دارد. براساس این روش آهن و یا فولاد را درون یک وان پر از روی قرار می دهند. این عملیات موجب می شود تا بر روی سطح فلز یک نوع آلیاژ آهن- روی بر روی تشکیل شود. این لایه تمامی سطح فلز را می پوشاند و به عنوان یک لایه محافظ عمل می نماید.پروفیل هایی که با استفاده از این روش تولید می شوند، فاقد درخشندگی بوده و مات و کدر هستند و ضخامت لایه روی پوشانده شده در این نوع پروفیل در حدود 100 تا 130 میکرومتر می باشد.
پروفیل گالوانیزه سرد
زمانی که برای ساخت این نوع پروفیل از روش سرد استفاده شود، بایستی آهن و یا فولاد را برای مدت معینی در محلولی متشکل از سیانید و سولفات روی قرار دهید.این دو ماده خاصیت اسیدی داشته و هنگامی که با یکدیگر استفاده می شوند، لایه ای از روی را تشکیل می دهند. پروفیل گالوانیزه ای که با استفاده از روش سرد تولید می شود با پروفیل تولید شده با استفاده از روش گرم متفاوت می باشد. در روش سرداین نوع پروفیل ها بسیار درخشان و براق هستند و ضخامت آنها در حدود 25 میکرومتر است.
کاربرد پروفیل گالوانیزه
پروفیل های گالوانیزه به دلیل داشتن دوام و مقاومت بسیار بالا و مواد خاصی که برای تولید آنها به کار رفته است، کاربرد گسترده ای دارند. به عنوان مثال پروفیل گالوانیزه برای ساخت سینی کابل، انواع مختلف لوله، ساخت انواع درب و پنجره های upvc و همچنین به عنوان نگه دارنده های قطعات مختلف در ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.
قیمت پروفیل گالوانیزه
با توجه به تحریم های موجود در کشور و نابسامانی هایی که به دنبال افزایش قیمت دلار در بازار به وجود آمده است، نمی توان نرخ دقیقی در مورد پروفیل های گالوانیزه اعلام نمود. لذا در صورتی که تمایل دارید در مورد قیمت پروفیل گالوانیزه و انواع دیگر پروفیل ها اعم از پروفیل U، پروفیل V و یا پروفیل m اطلاعات بیشتری کسب نمایید، می توانید از طریق شماره تماس های درج شده در سایت با کارشناسان فروش ما در ارتباط باشید و از آنها اطلاعات لازم را دریافت نمایید.