سازه هایی از جنس فلز با سقف هایی شیب دار که با ابعاد مختلف طراحی و ساخته می شوند، سوله می نامند. به دلیل اینکه این نوع سازه ها بسیار تخصصی هستند بایستی در ساخت آنها به فاکتورهای خاصی توجه شود.در صورتی که به این موارد توجه نشود علاوه بر اینکه هزینه زیادی برای صاحبان این نوع سازه ها به دنبال دارد، در استحکام و دوام ساندویچ پانل تاثیر منفی خواهد گذاشت. در نتیجه بعد از مدت کوتاهی بایستی نسبت به تعویض قطعاتی که برای سوله استفاده می شود، اقدام نمایید در ادامه به معرفی انواع سوله می‌پردازیم.

سوله ها دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام از آنها مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند و مشتریان بسته به نوع کاربری و سلیقه خود می توانند هر کدام را به دلخواه خود سفارش دهند.در این مطلب قصد داریم اطلاعاتی مفید در مورد سوله های مختلف در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. در نتیجه مشتریان عزیز می توانند براساس مکانی که دارند بهترین تصمیم را گرفته و مناسبترین سوله را انتخاب نمایند.

به دلیل اینکه این نوع سازه ها با استفاده از فولادهای با دوام ساخته می شود، کیفیت آنها کاملا تضمین شده می باشد به این معنی که در مدت زمان طولانی می توانید از آنها استفاده نمایید.

انواع مختلف سوله

سوله خرپایی

سوله خرپایی به عنوان یکی از ساده ترین نوع سوله ها شناخته می شوند،اما فاکتورهای منحصر به فردی که برای ساخت آنها رعایت می شود این نوع سوله را از سایر سازه ها متمایز می نماید.این نوع سوله ها از نظر مصالح استفاده شده، شباهت بسیار زیادی به سوله های تیر ورقی دارد. یکی از مهمترین تفاوت هایی که می توان به آن اشاره نمود این است که برای ساخت سوله خرپایی محاسبات فنی به صورت دقیقتری انجام می گیرد در صورتی که برای ساخت سوله تیرورقی توجه به محاسبات از اهمیت خاصی برخوردار نیست.

ساخت این نوع سوله ها مزایای زیادی به همراه دارد که از مهمترین آنها می توان به هزینه حمل و نقل و نصب کمتر،طراحی سقف آنها هم به شکل قوسی شکل و هم به شکل هشتی، ساخت و نصب آسانتر و همچنین قابلیت باز نمودن سازه ها با راحتی بیشتر اشاره نمود. یکی دیگر از مزایایی که از اهمیت ویژه ای برخوردار است این است که دهانه این نوع سوله را با هر ابعاد و اندازه ای که بخواهیم می توانیم طراحی کنیم.

سوله تیر ورقی

سقف این نوع سوله ها به نحوی ساخته می شوند که شکل هشتی به خود می گیرند و عمدتا برای ساخت این سازه ها از قطعات فولادی استفاده می شود. از جمله ایرادهایی که در مورد این نوع سازه ها می توان گفت این است که امکان ساخت دهانه های بیشتر از 45 متر برای این سازه ها وجود ندارد و این یکی از معایبی است که می توان در مورد این سازه اشاره نمود.

یکی دیگر از معایب این نوع سازه ها که قابل ذکر می باشد این است که به دلیل مصرف زیاد قطعات فلزی برای ساخت این نوع سوله ها،از وزن بیشتری برخوردار هستند و به دلیل ساختار بزرگ و قطعات زیادی که برای تولید این سازه به کار رفته است، هزینه آن هم نسبت به سایر سازه ها بیشتر می باشد. در نتیجه افراد زیادی ترجیح می دهند از سازه های دیگری برای انجام فعالیت های خود استفاده نمایند.

سوله یو بی ام (UBM)

این نوع سازه ها ساخته شده از ورقهای گالوانیزه می باشد. وسیله ای به نام سیمر برای متصل نمودن ورقهای گالوانیزه استفاده می شود که موجب می شود این ورقها را به خوبی به یکدیگر به همدیگر چفت شوند. دهانه ی این نوع سازه ها نباید بیشتر از 30 متر باشد و این برای آن دسته از افرادی که می خواهند دهانه سازه های آنها بیشتر از این باشد محدودیت های ایجاد می کند.

از مهمترین معایبی که برای این سازه ها قابل ذکر است این است که این نوع سازه ها در برابر بارش برف، باران و سایر عوامل محیطی مقاومت بالایی ندارند، در نتیجه در مدت کوتاهی بایستی نسبت به تعمیر این نوع سازه ها اقدام نمایید و این باعث می شود هر جنند وقت یکبار هزینه زیادی را متقبل شوید.

قیمت این نوع سازه ها نسبت به سازه های دیگر به مراتب کمتر از سازه های دیگر است اما به دردسرهایی که برای شما به دنبال انتخاب این نوع سازه ایجاد می شود، نمی ارزد و توصیه می شود سازه هایی را انتخاب نمایید که بتوانید برای مدت طولانتری از ان استفاده نمایید.