همانگونه که مطلع هستید و در مقالات قبل هم به آن اشاره نمودیم سوله نوعی سازه فلزی است که براساس اصول و محاسبات مهندسی اجرا می شود و کاربردهای مختلفی اعم از صنعتی، تولیدی و یا انبار دارد. متعلقات و اجزای متفاوتی اعم از ستون، پرلین، استرات، سگراد، سایه بان، پیچ و مهره، ستون وال پست و.. برای ساخت سوله ها به کار می رود که بسته به نوع سوله ای که می خواهیم بسازیم متریال مصرفی متفاوت می باشد. سوله ها به سه دسته سوله خرپایی، سوله تیرورقی و سوله Ubm طبقه بندی می شوند. هر کدام از این نوع سوله ها از نظر ساختار با یکدیگر متفاوت هستند. در این مقاله قصد داریم به تفاوت سوله خرپایی و سوله تیرورقی از نظر ساختاری با یکدیگر دارند را مورد ارزیابی قرار دهیم. این نوع از سوله ها به ترتیب به سوله سبک و سوله سنگین نیز معروف هستند.

سوله های خرپایی و تیرورقی از نظر وزن چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

ساختار کلی سوله تیرورقی از فولاد تشکیل شده است. فولاد متریالی با دوام و استحکام بسیار بالاست. البته وزن این نوع سازه ها نسبت به سوله های دیگر سنگین تر است اما مزیت قابل توجهی که این سوله در مقایسه با سازه های دیگر دارد این است که در برابر عوامل طبیعی مانند باد، باران، خوردگی و یا پوسیدگی مقاوم تر بوده و به همین خاطر هم می تواند بار بیشتری را تحمل نمایند. این نوع سوله ها برای آن دسته از افرادی که اولویت اول آنها کیفیت است بهترین گزینه است.

پروفیل یکی از اصلی ترین متریالی است که برای ساخت سوله های خرپایی مورد استفاده قرار می گیرند و برعکس سازه های تیرورقی وزن سبک تری دارند و از نظر اقتصادی به نفع خریدار است. لذا آن دسته از افرادی که می خواهند سازه را به صورت موقت استفاده نمایند برای انجام فعالیت های خود، سازه خرپایی را به سازه های دیگر ترجیح می دهند.

سوله تیرورقی و سوله خرپایی از نظر فونداسیون چه تفاوتی با هم دارند؟

یکی از عمده ترین تفاوت هایی که بین این دو سازه وجود دارد، ساختار آنهاست. برای ساخت سازه های خرپایی قاب هایی با فاصله سه متری مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل اینکه قاب ها  با فاصله نزدیک در کنار یکدیگر چیده می شوند نیرو به طور یکسان در سراسر سازه پخش شده و باعث می شود سازه عملکر بهتری داشته باشد.

اما هنگام ساخت سوله تیرورقی قاب هایی با فاصله شش سانتی متری در کنار یکدیگر قرار می گیرند. این موضوع یکی از ایرادهای این نوع سوله ها می باشد چراکه نیرو در سازه به طور یکنواخت ایجاد نخواهد شد و بایستی پی با استفاده از شناژ و به صورت تکی به این نوع سازه ها اتصال پیدا نماید.

تفاوت سوله خرپایی و تیرورقی از نظر ساخت سقف و زیبایی ظاهری

همانطور که می دانیم امروزه آن دسته از سازه هایی که هم نمای داخلی و هم نمای بیرونی زیبایی داشته باشند مورد استقبال افراد قرار می گیرند. سوله های تیرورقی در رده ی سازه های قرار می گیرند که ظاهر زیبایی ندارند. یکی از دلایل این امر این است که ساختار این نوع سوله ها تشکیل شده از ورقهای فولادی هستند و ورق های فولادی را نمی توان به شکل قوس دار و یا با اشکال مختلف هندسی طراحی نمود. این نوع سوله ها صرفا به شکل شیبدار قابلیت اجرا دارند.

اگر بخواهیم زیبایی سقف را در نظر بگیریم سقف سوله خرپایی نمای زیباتری دارد به دلیل اینکه می توانیم هر نوع اشکال هندسی دلخواه خود را به راحتی بر روی سقف این سازه ایجاد نماییم. از طرفی دیگر به خاطر اینکه برای ساخت سازه های خرپایی از قطعات سبک تری استفاده می شود در صورت بروز اتفاقاتی مانند زلزله آسیب چندانی به سازه وارد نخواهد شد.

قابل ذکر است که سقف سوله های تیرورقی از موادی مانند ساندویچ پانل و یا ورق گالوانیزه که یکی از با کیفیت ترین مصالح هستند، پوشش داده می شود اما برای پوشش دهی سازه های خرپایی از موادی مانند پلی کربنات،PVC، چادر، ساندویچ پانل و …. مورد استفاده قرار می گیرد.

تفاوت سوله خرپایی و تیرورقی

مزیت های سوله خرپایی

• این نوع سوله ها استحکام و مقاومت بسیار بالایی دارد.

• برای ساخت این نوع سوله ها از بهترین متریال استفاده می شود و این امر قطعا بر کیفیت این نوع سازه ها تاثیر بسزایی دارد.

• یکی از مهمترین مزایایی که برای ساخت این نوع سوله ها وجود دارد این است که به راحتی می توان آنها را نصب نمود. از طرفی دیگر برای نصب این سوله ها نیاز به متخصص نخواهید داشت.

• این نوع سوله ها به دلیل وزن سبکی که دارند مقاومت بسیار بالایی در برابر زلزله خواهند داشت.

• همچنین قابلیت جابه جا نمودن این نوع سوله ها بدون اینکه قطعات انها را از یکدیگر باز کنید وجود دارد.

• این نوع سازه ها به نحوی ساخته شده اند که انعطاف پذیری بسیار بالایی دارند.

• دهانه سوله را می تواند براساس اندازه دلخواه خود انتخاب نمایید و از این نظر هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد.

• میزان فولاد کمتری در این نوع سازه ها به کار می رود و همین موجب می شود قیمت این نوع سازه ها به نسبت سوله های تیرورقی 15 درصد کمتر برای خریدار تمام شود.

• این نوع سازه ها ظاهر زیباتری داشته و امکان طراحی آنها با اشکال هندسی مختلف وجود دارد.

مزیت های سوله تیرورقی

• ساختن این نوع سوله ها به صورت طبقاتی امکان پذیر است.

• قطعاتی که دراین نوع سازه ها استفاده شده است قابل بازیافت هستند.

• بر روی این نوع سوله ها می توان جرثقیل های سقفی نصب نمود و مقاومت بیشتری در مقایسه با سازه تیرورقی دارند.

نتیجه گیری

با توجه به اطلاعاتی که اکنون در مورد تفاوت بین سوله های تیرورقی و سوله های خرپایی دارید چناچه می خواهید سازه ای مقاوم و با دوام بیشتری داشته باشید ویا ظاهر سوله برای شما از اهمیت خاصی برخوردار است سوله سبک خرپایی بهترین گزینه برای شماست.

همانطور که می دانید این روزها قیمت فولاد به طرز چشمگیری بالا رفته است. علاوه بر آن وزن سوله های تیرورقی نسبت به دیگر سوله ها بیشتر است و دیگر استفاده از این سوله ها مقرون به صرفه نمی باشد. لذا استفاده از سوله های سبک مانند سوله های خرپایی برای مصرف کنندگان به صرفه تر است.

جهت کسب اطلاعات  بیشتر در مورد هر کدام از این سوله ها از طریق شماره هایی که در داخل سایت درج شده است با ما تماس بگیرید و اطلاعات خود را از آنها دریافت نمایید.