هدف از نوشتن این مقاله آشنایی شما نحوه اجرای سوله است. با ما همراه باشید.

 چگونگی اجرای سوله

در مقالات قبل در مورد انواع سوله توضیح دادیم شاید برای شما این سوال پیش بیاید که اجرای سوله چگونه انچام می گیرد. در این مقاله قصد داریم به صورت تخصصی در مورد ساخت سوله اطلاعاتی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. یکی از فاکتورهایی که به شما در پروژه های بزرگی همچون ساخت سوله به شما کمک می کند، این است که برنامه ای جامع در اختیار داشته باشید و به تمامی فاکتورهای موجود جهت اجرای سوله توجه کافی داشته باشید.

مراحل اداری جهت ساخت سوله

قبل از ساخت سوله بایستی مراحل اداری آن را نیز طی نمایید که در قسمت زیر توضیحاتی در این مورد خدمت شما ارائه شده است.

دریافت مجوز برای ساخت سوله

همانطور که می دانید برای ساخت هر گونه ساختمانی بایستی مجوزی در اختیار داشته باشید تا به شما اجازه ساخت سازه مورد نظر را بدهند. از مهمترین مجوزهایی که برای اجرای سوله نیاز دارید مجوز بهره برداری و ساخت سوله می باشد. اما ابتدا باید مشخص شود که شما زیر نظر کدام سازمان هستید. در مرحله ی بعدی یکی از سازمان هایی اعم از سازمان صنایع، وزارت کشاورزیف وزارت بهداشت و …. برای سازه شما مجوز صادر خواهد کرد.

البته زمانی که می خواهید نسبت به اخذ مجوز اقدام نمایید بایستی شرایطی که منطقه مورد نظر دارد را هم در نظر داشته باشید. به طور مثال شهرک های صنعتی شرایط خاص دارند که با توجه به این شرایط باید برای دریافت مجوز اقدام نمایید. همچنین زمانی که قصد ساخت سوله در مناطق آزاد و یا شهری را دارید بایستی شرایط این مناطق را پذیرفته و براساس این شرایط جهت اخد مجوز اقدامات لازم را انجام دهید.

خرید زمین سوله

در این مرحله بایستی نسبت به خرید زمینی مناسب جهت ساخت سوله مورد نظر اقدام نمایید. به خاطر داشته باشید که برای خرید زمین مناسب برای ساخت سوله بایستی به فاکتورهای متفاوتی نظیر شرایط حمل و نقل، نزدیکی به بازار، امنیت منطقه توجه کافی داشته باشید.یکی از نکاتی که باید به یاد داشته باشید این است که زمینی که برای ساخت سوله انتخاب می نماید، غیر قابل تغییر است. لذا در هنگام انتخاب زمین به فاکتورهای اساسی توجه نمایید.

نحوه اجرای سوله

مراحل فونداسیون

همانطور که می دانید فونداسیون یکی از مهمترین قسمت های ساخت این سازه است که از اهمیت خاصی برخوردار است و باید به آن توجه خاصی شود. دلیل اهمیت زیاد فونداسیون این است که کل وزن سوله بر روی فونداسیون است و در صورتی که براساس استانداردهای غیر اصولی ساخته شود منجر به ریزش سازه شده و خسارات فراوانی به صاحب سوله به بار می آورد

ارزیابی میزان مقاومت خاک:

در اولین مرحله خاک زمینی که انتخاب شده، مورد آزمایش قرار گرفته و به آزمایشگاه فرستاده می شود. شاید این سوال ذهن شما را مشغول کرده باشد که نوع خاک چه تاثیری در ساخت سازه خواهد داشت. در پاسخ به این سوال باید گفت هر نوع خاک میزان مقاومت مشخصی دارد و وزن معینی را تحمل می نماید. در نتیجه اگر فشار بیشتری به آن وارد شود سازه فرو می ریزد.

به همین دلیل برای ساخت سوله بایستی زیر سازی انجام شود. برطبق اعدادی که آزمایشگاه به سازندگان اعلام می نماید میزان مقاومت خاک به طور دقیق مشخص شده و برطبق این اعداد طراح می تواند زیرسازی اصولی و استاندارد برای سوله انجام دهند که در این صورت سوله در برابر فشار مقاوم بوده و دچار آسیب دیدگی نخواهد شد.

محاسبه وزن سوله:

همانطور که می دانید سوله از قسمت های مختلفی تشکیل شده است و هر کدام از این قسمت ها وزن های مختلفی دارند. وزن این نوع سازه ها در دو مدل بار مرده و بار زنده  و وزن تجهیزات استفاده شده، تقسیم بندی می شود. سازه و قطعات مختلف بر روی فونداسیون سازه نصب شده و وزن آنها بر روی ساختار سوله حساب می شود. امنا تجیهزات و ماشین آلات بر روی بخش وسط سازه قرار می گیرد. بنابراین زیر سازی برای هر بخش به صورت جدا لازم است.

وزن اسکلت سوله:

برای ساخت اسکلت سازه هایی مانند سوله عمدتا از آهن استفاده می کنند و وزن اسکلت این نوع سازه ها فشار اصلی را به زمین وارد می کند. سوله ها با اشکال، متریال و ابعاد مختلف اعم از سوله خرپایی، سوله تیرورقی، سوله UBM ساخته می شوند که ساخت هر کدام بسته به نوع کاربری مصرف کننده دارد. برطبق ابعاد سوله، میزان مصالح مصرفی و وزن سازه مشخص می شود.عددی که در نهایت مشخص م یشود در قرار دادهایی معینی درج می شود.

وزن دیوار:

برای دیوار کشی این نوع سازه ها از مصالح مختلفی مانند دیوار آجری، دیواری بلوکی و یا ساندویچ پانل استفاده می کنند که البته این موضوع بر حسب نیاز و کاربری مصرف کننده می تواند متفاوت باشد. وزن این دیوارها نیز محاسبه و در قرارداد مکتوب خواهد شد.

وزن سایر مصالح:

مصالح دیگری به غیر از موارد ذکر شده برای ساخت سوله نظیر درب، پنجره و یا سقف استفاده می شود که وزن هر کدام از این متریال هم براساس وزن و ابعادی که دارند تخمین زده شده و در دفترچه های مختلفی یادداشت می شود.

جرثقیل سقفی:

یکی از قسمت های سنگینی که به این سازه متصل می شود، جرثقیل سقفی است. قابل ذکر است که پی سازه وزن این نوع جرثقیل را حمل می کند. البته جرثقیل های سقفی علاوه بر وزنی که دارند، قطعات دیگری را نیز جابه جا می کنند. بنابراین هم وزن قطعات و هم وزن اصلی جرثقیل سقفی بایستی بر روی پی سوله محاسبه شود.

وزن تجهیزات و تاسیسات:

در قسمت وسط سوله ماشین آلات و تجهیزاتی خاصی قرار می گیرد. فشاری که بر روی آنها وارد شود بر روی وسط سازه است نه پایه سازه.

نحوه اجرای سوله

نصب سوله:

برای نصب سوله ها ماشین آلات خاصی مورد استفاده قرار می گیرد. جرثقیل یکی از وسایلی است که برای جایگذاری ستون ها از آن استفاده می شود. جهت نصب ستون برای این نوع سازه ها پایه ریزی صورت گرفته و بولت هایی قرار داده می شوند. ستون های سوله با استفاده از جرثقیل های سقفی از زمین بلند شده و به طوری که آسیب نبینند به سمت پایین هدایت می شوند.

افرادی در پایین ستون منتظر هستند و به محض اینکه ستون ها به سمت پایین نزدیک می شوند، آنها را در جای دقیق قرار می دهند.در مرحله ی بعدی از طریق مهره های خاصی به پایه بتنی اتصال پیدا می کنند. در صورتی که پایه ها و صفحه کار تراز نباشند، اجرای سوله ها امکان پذیر نیست. لذا به شما پیشنهاد می کنیم در اجرای بولت گذاری نهایت دقت و توجه را به کار گیرد.در غیر اینصورت خسارات فراوانی به سوله شما وارد می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه سوله های مختلف چگونه اجرا می شوند می توانید از طریق شماره های درج شده در قسمت سایت با ما در ارتباط بوده و از کارشناسان ما با سالها تجربه در این امر اطلاعات لازم را دریافت نمایید.